förgylld tillvaro

Sådär, då har jag avverkat snart två dagar tillsammans med Saxin, har vart trevligt.
Igår var vi bl.a på spexet för andra gången.. gjorde inte alltför mycket på dagen vad jag kan minnas. Mh, vi tittade på brokeback mountain, en lite smått underlig och speciell film.
Idag inledde vi dagen med att blada min reklam, Emilia hjälpte till när hon väl vaknade. Efter det åt vi frukost, gick en mil (!!!) m.m. Nu duschar Saxin och jag bröt vårt inte-sitta-vid-datorn-på-en-hel-dag-löftet. Men jag hade ingenting annat för mig, plus att mitt rum just nu är så grymt städat att jag förtjänar't. Om en stund blir vi gästade av mormor, morfar och Lolla, sounds good. Ptja... Ingen tid för detaljer, nu ger jag upp och öh.. fortsätter att inte göra någonting speciellt.

GodnattGodnatt!

haircut

Dagens höjdpunkt var klippningen. Jag hade inte en aning om vad jag ville göra, förutom att tunna ur det. Så jag sade i ärlighetens namn att hon fick göra vad hon tyckte. Först började hon lite försiktigt med om vi skulle ta en liten snedlugg.. men då sade jag något i stil med att hon fick bestämma helt, det är ju trots allt hon som är frisören. Då skyndade hon iväg och hämtade en tidning, slog upp en sida med massa frisyrer och så pekade hon på en: "den tycker jag, en rak lugg.. vågar du det?" .. Visst, kör på, sade jag, det växer ju ut efter ett tag i vilket fall. Det blev en rak lugg, en tidningslugg och jag må säga, att efter att ha kollat i ett flertal skyltfönster så är jag nöjd. Det är helt alldeles okej, men det tar ju tid att vänja sig, trots allt. Mammas första spontana reaktion var: "du ser.. konstig ut!" och pappas: "sådan där lugg var modern på 60-talet".. då känner man sig verkligen jättesuperpepp och tackar och tar emot. Men det blir nog bra, skall det ses.
För övrigt har jag idag vart med vänner, käkat lunch i Arboga och på det lite snöbollskrig. Det var jätteskoj ända tills det att jag träffades av en rätt i ansiktet, fullträff med andra ord... Ptja..
Tjarrå!

städdag..

Idag har jag ägnat nästan hela dagen åt att göra en ganska ordentligt röjning på mitt rum. Jag har lyckats fixa i ordning garderoben och fått undan i stort sett alla skor, kläder och galger, men än är det inte färdigt, nej, inte på långa vägar. Kvar har jag, förutom att plocka undan resterande prylar som ligger framdragna, att dammsuga, damma, torka golv, byta i sängen. Jag avskyr att städa!
Mh, ska om ett tag till f-bro och träffa lite kompisar, får se om jag uppdaterar något mer senare. Och förresten, vad händer egentligen med vädret? Senast igår pratade jag och Kristofer om att det verkligen började bli vår nu och så vidare, så vad är det här? Var nära en hjärtinfarkt i morse när jag såg ut genom fönstret och möttes av detta tjocka vita täcke! Jag tycker verkligen inte om det här. Det har snöat precis hela dagen, inatt också kanske?! .. Fruktansvärt, skandal! Jag blir ledsen, snö är så värdelöst. Jag skulle kunna skriva hur mycket negativt som helst om snö, därför samlar jag mig och stoppar ungefär här.

Lägger upp några bilder också..
1. Upptäckte under min städning idag att jag har drygt trettio par skor. Skonarkoman (alla är inte med på bilden)
2. Hittade så också mina gamla dockor, Berit, min favorit, tappar håret så jag preparerade henne med hårspray
3. Det är våffeldagen idag. Jag åt våfflor! (Det är en historia i sig.. att jag inte kan laga mat är ingen nyhet och våffelsmeten som skulle räcka till drygt tio våfflor blev fyra och en halv. Det var smet överallt, våfflorna brände fast.. katastrofalt!)

   

tjugofjärde mars

Ska göra en sammanfattning av min dag, förhoppningsvis inte alltför lång.
Dagen började med att jag gjorde mig i ordning och åt frukost hemma hos Saxin. Sedan kom Kristofer och hämtade mig, liiite försenad, men det gjorde ingenting. Ja, hela förmdidagen har jag umgåtts med honom, åkte ut på landet, fikade, hade det jättetrevligt. Efter det blev det lunch i Arboga och därefter 'promenad' med bl.a Kristofer, Saxin, Beryl, Felicia, Emelie och Fredrik. Träffade Rebecka idag också, synd att det inte blir oftare.
Ptja, efter den trevliga händelsen var jag ett tag med Kristofer och Beryl innan Kristofer skjutsade mig hem. Så nu är jag med andra ord hemma, kollar på några avsnitt av greys och börjar få ont i halsen, inklusive huvudvärk. Jag har inte vart riktigt förkyld en endaste skoldag hittills, är det då inte typiskt om jag blir sådär rejält sjuk nu under lovet?! Lite lagom roligt sådär.
Hur som helst har den här dagen vart underbar!
Ikväll blir det nog Wallander och ptja.. Dessutom måste det bara tilläggas att jag fick hälsningar från London idag; tack Madde!

Take care.

nummer två för dagen

Bara för att fingrarna kliar ska jag skriva ytterligare några rader, inte varje dag jag uppdaterar två gånger, må så sägas. I och för sig hade jag kunnat fortsätta i det förra inlägget, men visst blir det mycket festligare såhär?!
Nu har jag och Saxin lärt oss lite arabiska, nu är det bara att hoppas att vi får någon användning av det imorgon då. Bland annat så kan jag nu säga "Salam! Ismi Ida.." vilket betyder: "Hej! Jag heter Ida.." Nu innehar jag ingen korrekt stavning, det här är bara hur det låter när man säger det. Men det är ju alltid något.
För övrigt har Saxin somnat. Notera; klockan är ungefär 19 och hon sover under en spygrön filt, tv:n står på och gapar ut störande ljud, jag hamrar som en idiot på datorn och ja, hon Sover verkligen. Duktigt! Det skulle jag aldrig klara, jag måste ha det mörkt och väldigt tyst, jag stör ihjäl mig på minsta lilla ljud.
Vi har kollat på tjuvlyssnat, tjuvtittat, uglypeople och nu står som sagt tv:n på och det är La ink (tror jag det heter). Jag har lite huvudvärk vilket troligen beror på denna oerhörda värme här hos Saxin. Hemma är jag van vid ungefär 17+ och här är det minst 20-25+ någonstans. Och gissa vad Saxin sade strax innan hon somnade för en liten stund sedan, där hon låg under fleecefilten? Jo minsann: "Ida.. fryser inte du?" Och här sitter jag, pimplar kall dryck och är nära ett värmeslag.
Jag bara skriver och skriver, jag har sannerligen ingenting bättre för mig. Ibland är det bara kul att skriva.
På tal om att skriva, jag är nu uppe i drygt åttio boksidor på min 'bok', jag hoppas verkligen att jag kan få klart den. Jag menar, varför bara skriva och skriva och skriva en massa år efter år utan att lyckas avsluta? Meningslöst med stort m! Även om det aldrig blir något med det, så är det för min del trevligt att se tillbaka och upptäcka att jag faktiskt åstadkommit något. Kanske en liten stjärna på självkänslan, jag vet inte riktigt. Det är i alla fall mitt tillfälliga mål, att lyckas avsluta något, vilket aldrig tidigare hänt. Jag är en hejare på att starta sjutusen olika grejer, är flitig och bearbetar det ett bra tag och så bara tjofs, all energi rinner av mig och jag lägger av. Inte det minsta roligt egentligen, en sådan person vill man inte vara.
Detta påminner mig sorgligt nog om att jag bör avsluta min garderobsstädning som jag började med vid årsskiftet. Usch....
Nej, nu är jag klar för den här gången också, förhoppningsvis blir det ingenting mer ikväll.
Goddddddddddddnatt!

hemma hos Saxin

Nu sitter jag hemma hos Saxin, vi har precis ätit mat och skall nu lära oss arabiska. Anledningen till det stordådet är att vi imorgon skall göra oss bekanta med ett busslass araber, jag har inte en aning om vad de pratar för språk. Det är mycket möjligt att de kan engelska, kanske till och med svenska. Men det gäller att vara om sig och kring sig.. och det skadar väl inte att lära sig en hälsningsfras från ett land där de äter med händerna.
Jag har så också idag blivit införstådd att Cypern är en ö och inte ligger i Egypten. Jag är lite geografiskt efterbliven utan att ens göra mig till, ganska underligt eftersom jag är så jättebra på allt annat.
Får se om det kanske uppdateras några rader lite senare, men nu ska jag göra något annat.. i den rosa tröja jag är iklädd (den är bara LÅNAD av Saxin, därför att i min hast glömde jag någon skön t-tröja).
Just ja, detta måste också tilläggas, allt kan ju inte bara vara roligt hela tiden.
Idag när jag och Saxin delade min reklam (ohja, hon var så vänligt lagd att hennes mamma tvingade henne att hjälpa mig) gick vi förbi huset, i samband med utdelningen, där arbogamordet inträffade. Det är polis avspärrning, barnvagn och leksaker står i den lilla trädgården, utanför staketet brinner ett antal ljus, lappar där de ber den nu skadade kvinnan att kämpa, gosedjur och annat. Vi stod där en stund, småpratade, tänkte och försökte förstå. Det är omöjligt att förstå vem som kan göra något sådant, verkligen fruktansvärt. Bredvid lekte ett av grannbarnen, bredvid denna 'minneslund', så nära, så tätt inpå. Sådant kan kännas så avlägset, man läser tidningsrubriker och tänker: "det där händer inte mig", som om man själv är befriad från dessa händelser. Så sker det plötsligt, innan man hinner blinka finns det där precis intill. Det är skrämmande, riktigt otäckt.
Ptja. Nu är jag nog klar. En veckas lov och jag är PEPP!
GodnattGodnatt!

trevlig dag

Har vart en riktigt utomordentlig härlig dag, må sannerligen sägas.
Först, strax efter att jag vaknat, kom farmor och Rolf på besök. Vart prat och lite fika.
Sedan gjorde jag mig i ordning och åkte in till Arboga. Så hela eftermiddagen har jag umgåtts, mest med Kristofer, men såväl också med Johannes och Esben. Runt fem åkte vi och åt lunch, stort glatt gäng blev vi. Jättemysigt! Sedan nu på kvällen har jag träffat bland annat Saxin, Matilda, Linda, Andreas, Fredrik med väldigt många fler. Jag är nöjd och glad.
Nu blir det att blada reklamen, äta lite och sedan sova. Är ordentligt trött vid det här laget.
GodnattGodnatt!

frrredag

Har vart en lugn dag med väldigt underligt väder, må så sägas. Ena sekunden har det blåst något alldeles förskräckligt, det har snöat, vart på gränsen till regn, solen har skinit, molnigt osv, ja, nu börjar det bli vår, minsann. Det bästa är att det har frusit på i hagarna, så nu går hästarna torrt i alla fall. Och oj vad de busade igår, skönt för dem att komma ut i stora hagen. Ja, hur som helst så har jag idag skrivit ganska mycket, burit ett x antal kilo torv och hö. Duktigt! Imorgon blir det Arboga, trevligt umgänge.
Jag är ganska trött, eller okej, jag är jättetrött och borde egentligen sova. Men jag har ingen lust, har en aning för mycket att tänka på. Det ordnar sig, det gör det alltid, även om det känns tveksamt ibland.
GodnattGodnatt!


torrrsdag

Uppdatering följer ikväll... på återseende!

Så, nu har jag lite tid över för att skriva ett par rader.
Idag var det plugg, gjorde ingenting som kan klassas som ansträngande, snarare tvärtom. Vi slutade tidigt, så nu är det lov. Woho! När jag kom hem beställde jag lite kläder från HM, får se om jag behåller något när det väl kommer. Har såväl också hunnit med en sväng till Arboga, träffade Saxin, Kristofer, Fredrik, Johannes, Maria m.f och så Thomas som är nyopererad, men han hoppade gladeligen runt på sina kryckor.
Imorgon blir det lite jobb, överväger att ta mig an mitt rum. Fortfarande tveksam, det är minsann inget litet uppdrag, så jag får se. På lördag blir det lite allt möjligt, bl.a ska jag bruka umgänge med f-gänget. På kvällen blir det helt andra grejer. Trevligt! På söndag blir det Arboga, dela reklam etc. ska förmodligen också sova hos Saxin. På måndag morgon ska jag träffa Kristofer, sedan luncha med honom och Saxin med många fler. Jag är ganska fullbokad, må så sägas. På tisdag blir det sadelprovning, onsdag ska jag klippa mig, luncha med Maria, Kristofer m.f osv, får se vem som sover hos vem efter det också. Blir nog alldeles ypperligt i slutändan.
Hur som helst...
Just nu känner jag alldeles för mycket, översvallande.
Jag hatar att just du fick mig att känna såhär!

GodnattGodnatt!


igen..

Jag tänker uppdatera en gång till bara för att jag känner mig så oerhört sentimental och emotionell.
Jag tycker verkligen om dig. Jag tycker så grymt mycket om dig att jag inte kan tänka på något annat. Men å andra sidan har jag alltid haft lätt för att förälska mig, bli sådär överdriven i mina känslor. Det är så mycket som ryms inom mig på en och samma gång, inte det minsta utlopp för känslor någonstans. Jag blir galen på mig själv. Och då samtidigt blir jag påmind om att jag trots allt bara är sexton år, känslor och tankar har fortsatt sitt kaotiska flöde. När jag var yngre, i tioårsåldern, då var jag säker på att när jag fyllde sexton, då skulle jag nästan vara vuxen. Ena dagen känns det nära, andra dagen så långt ifrån som det bara går. Jag blir tokig på mig själv. Jag går mig själv på nerverna, alla dessa nerver. Jag avskyr att jag känner allt det här för just.. dig. Det är onödigt, sårande, hopplöst. Såhär är det varje gång, jag vill inte, men samtidigt är det omöjligt att frångå vad jag känner. Det är det faktiskt. Hur mycket jag än fortsätter med mina ihärdiga försök att ignorera.
Det blir såhär ibland, bägaren inom mig rinner över och jag skriver av mig. Jag blottar varenda liten känsla på en blogg som kan läsas av hela allmänheten (..hur många som egentligen läser min blogg har inte med saken att göra) och det känns så överdrivet, billigt. Men jag kan inte hålla allt inom mig och det som fungerar bäst är att skriva, skriva av mig alltihop. Låta det som nästan spränger mitt huvud rinna ut genom fingrarna. Jag säger inte att mitt liv är svårt och komplicerat, det finns definitivt de som har det mycket värre. Och jag vill inte känna såhär. Jag föredrar inte att vara instabil vilket jag blir när jag är.. förälskad? Jag avskyr att folk kan påverka mig på ett sätt som jag omöjligen kan förhindra. Jag formligen hatar att inte kunna kontrollera vad som sker med mig, det runtomkring. Som sagt, jag vet ingen annan som blottar sig på det här viset och jag vet att ni/de som läser allt det här undrar hur det egentligen står till med mig. Är jag verkligen riktigt frisk.. Är jag rätt funtad..
Jag vet inte, kanske, kanske inte. Man kan inte hjälpa vad man känner. Men om man på något sätt kan undkomma dessa känslor skulle jag föredra det. Så den som vet hur man klarar sig ändå kan ju meddela mig!
Förvirrad är bara förnamnet.
 Till anonym: Nej, det är knappast troligt. Jag vet inte, men förmodligen inte.

tid över..

.. så jag ska ta och skriva några rader. Idag har jag vart i skolan, inte alltför många 'seriösa' lektioner. Så nu har jag nyligen kommit hem, ska skriva lite och ladda ned fyra avsnitt till av säsong tre - greys anatomy. Inga läxor, inga måsten. Faktiskt ganska så väldigt skönt. Efter att Erica igår lärde mig spela liite gitarr så blev jag jättesugen, dessvärre upptäckte jag att båda våra gitarrer låter grymt illa, så det blir ingenting med det inte. Idag kommer förhoppningsvis lite grejer jag beställt och ikväll ska kanske jag och mamma iväg och hämta hö. Sedan efter skolan imorgon blir det lov, inte lite skönt, minsann!
Sådetså..


[Jag avskyr att jag tycker om dig så mycket som jag gör.]


ett stycke tisdagen.

Den här dagen har vart.. okej, förmodar jag. 
Först tre lektioner på förmiddagen, detta genomgicks smärtfritt. Därefter drog jag mig hem till Mojje för att hjälpa henne att städa. Eftersom hon har tre hundar, alla riktigt långhåriga, och två katter, var det hår precis överallt. När jag gick hem var jag pälsbelagd, inga överdrifter! Vi åt mat, fikade och så fick jag betalt, trots att jag varje gång protesterar och menar på att jag gör det för att jag vill. Det stämmer faktiskt, jag tycker hemskt mycket om denna äldre dam och innerst inne är jag ganska.. blödig eller möjligtvis omtänksam? Fast det beror på person och situation. Sedan har jag således hunnit med att umgås med bl.a Kristofer, Johannes, Beryl etc, så jag har precis kommit hem och ska nu alldeles strax sova. Thomas opererade sitt knä idag, får träffa honom på torsdag då jag vill höra detaljer om operationen, beroende på hur mycket han vet.
Hur som helst. Imorgon blir det skola, därefter är jag sannerligen oplanerad, vilket inte hör till vanligheten. Men nu när jag varken har sadel (sadeln är på omstoppning kommande vecka, om jag nu inte redan skrivit det vilket jag förmodligen, i min glömska, redan har) eller hel häst så finns det inte alltför mycket att göra.
Här sätter vi punkt.
GodnattGodnatt!

ett stycke måndag

Nu har jag precis kommit hem från ridhuset och ska alldeles strax ut och hjälpa mamma iväg med Pavarotti. Sannerligen en lärorik lektion. Dessvärre går Mozart orent, höger bak. Så kommande vecka/veckor blir det mest skritträning och lite trav. Första gången detta händer, men förmodligen är det bara en mindre sträckning. Lastade även Mozart två gånger idag, både till och från ridhuset helt själv och det går galant. Ännu fler 'framsteg' som är värda att nämna finns på listan. Bland annat så stod jag för första gången på gången, i vårt stall, och gjorde i ordning Mozart. Har nu fått upp kedjor och det är bara dörrar och galler kvar på dessa två boxar.. alldeles strålande!
För övrigt.. min joggingtur, jag är för fet och för lat helt enkelt. Tjugo över fem stod jag färdig, dvs. på mig hade jag mina tights (.. som jag brukade ha på friidrottsträningarna), fodrar crafttröja etc och återstående var bara att ta på mig min craftjacka och gympadojor. Jag såg ut genom fönstret och drabbades av plötsligt missmod. Det var på tok för mörkt, alldeles för jättemörkt.. och så såg det kallt ut! Detta resulterade i att kläderna åkte av, på med min mysiga nattsärk igen och så i säng. Jag tror aldrig att jag somnade men skönt var det.. om jag somnar i tid ikväll ska jag göra ett nytt försök imorgon, må så sägas!

Sist men inte minst vill jag bara tillägga detta: jag är inte omogen, bara en väldigt dålig förlorare.


GodnattGodnatt!


söndag kväll

Den här helgen har vart jättehärlig, länge sedan jag hade så roligt.
På fredagen (fredagar räknas som helg, definitivt) gjorde jag ingenting speciellt vad jag kan minnas...
Men på lördagen dök Saxin upp vid kvart över nio, då jag fortfarande låg i sängen och drog mig. Efter ett tag gick vi upp och åt frukost. Sedan gjorde vi väl ingenting speciellt, lagade mat åt pappa och bror. Därefter lade vi ned lite tid på att förgylla våra... ansikten och hår. Vi är så snygga, så. När  vi var klara åkte vi in till Örebro, blev avsläppta vid universitetet. Efter lite väntan (jag och Saxin var, jag vet att det låter otroligt, i mycket god tid!) var det dags för örebrospexet. Och jag må säga att det var bland det absolut roligaste jag någonsin vart på. Jag har i mina dagar vart på en del olika revyer, spex, teatrar etc. men det här slog det mesta. Hög standard, härliga skämt och.. det var bara helt jättebra! Jag och Saxin överväger att gå en gång till den 28:e, min kära mor påstod att vi inte är riktigt friska, men humor, min vän, humor!
Hur som helst, när vi kom hem på kvällen var vi riktigt trötta så vi kom i säng tidigt för en gång skull. Jag sov gott den natten!
Idag har vi vart i Arboga, jättetrevlig dag. Kristofer och Maria (bl.a) gjorde min dag flera gånger om. Ja, det har sannerligen vart en bra helg. Sådana helger borde det vara oftare!
Och så lyckades jag med något fantastiskt. Jag lastade Mozart helt själv i kväll, oundvikligen är jag stolt.. riktigt stolt!
Nu ska jag ut och mata hästarna, göra mig i ordning och sedan sova. Imorgon är det tänkt att jag ska upp tidigt och jogga/promenera en stund, duscha, skola, rida lektion... Fullt upp med andra ord.

Sov gott!

travel in time

jag tycker om dig. ja, det gör jag verkligen. det är inte lätt,
ingenting är egentligen lätt. man måste kämpa för allt.
att jag hela tiden tänker på dig, saknar, hoppas, drömmer,
gör det inte lättare. du är för mycket. du får mitt hjärta att banka,
sådär barnsligt hårt och fort. du är inte speciell. du är bara du.
men det är något, något som jag inte kan sätta fingret på,
som gör dig till någon. jag tycker om dig. 

 


tolfte mars

Idag har jag vart i skolan, som de flesta andra dagar. Lugn förmiddag, hkprovet gick ganska okej, lite snack med syon, stark lukt av spya. Promenad till tempo på rasten och därefter lite matte. När matten nästan var slut skulle jag iväg på någon anordning som vi friendsare fixat (tro det eller ej, jag är friendsare!) så jag missade genomgången av Palestinakonflikten. Bättre lycka nästa gång.
Ganska kort dag, lugnt. När jag kom hem käkade jag lite (intresseklubben noterar ivrigt) och därefter åkte jag och mamma iväg för att hämta nitton balar nypressat hö. Efter det tog vi ned Mozart till 'idrottsplanen' för att longera honom, blev inget ridhus idag, inte. Eftersom han har stått några dagar nu var han mer vild än tam. Bockade, sparkade, tokgalopperade.. Ja, men efter att han busat av sig ordentligt gick det bra. Jag arbetade honom ungefär en halvtimme innan vi återigen gick hem. 
Så har min dag vart hitintills. Jag hade tänkt mig att kanske plugga lite matte ikväll, egentligen strejkar min hjärna, men vi får väl se. Matteprovet imorgon är ingenting jag ser fram emot med entusiasm. Men, se här. 
För övrigt (se bild) fick jag och Saxin våra biljetter idag. 

/ hallåja. 


         


Piskande regnstänk

Jag avskyr regn. Jag får krulligt hår. Hagarna blir helt förstörda. Skorna blir blöta. Jag avskyr regn.
Idag var jag i skolan, minsann. Förmiddagen var lugn som alltid, på eftermiddagen var jag trött, riktigt trött! Ska egentligen plugga inför hemkunskapsprovet imorgon nu... men som med allt annat skjuter jag upp det en liiiiten stund till. Men jag har faktiskt börjat lite smått med att gå igenom de tjugofem första frågorna, och så har jag precis vart ute och matat hästarna. Det är en hel operation att ta sig ut i hagarna och ned med hinkarna, tack och lov räknar vi med att stallet är färdigt inom en månad. Låter bra det! Jag har således också lyckats installera sims idag, jag började spela lite smått men.. jag är inte alltför säker på om det är något för mig. Vi får väl se, ska fördjupa mig i det någon annan dag då jag har mer tid.
Imorgon ska jag efter skolan försöka hinna till ridhuset med Mozart, blir lite longering och sedan dressyrridning. Därefter blir det att plugga matte för hela slanten. Prov på torsdag och jag måste klara det, utan några smärre skador. Heja mig!
Nej, nu ska jag återgå till läxläsning. Jag måste bara tillägga; nu har Äntligen säsong tre av grey's anatomy börjat läggas ut. Tack, tack, tack!

/ Tjaddå.
Ingenting

Den här dagen har verkligen vart riktigt händelselös. Jag har gjort i stort sett ingenting. Mina planer att umgås med vännerna från Arboga idag gick totalt i krasch, istället tvingade min mage mig att stanna hemma. Har kollat på två urusla filmer som inte ens är värda att nämna vid namn, sovit, skrivit. Det låter oerhört spännade, eller kanske inte. Femtusen finnar har gjort sig synliga i mitt ansikte, tack mens, tack! Ni män, var evigt tacksamma att ni slipper denna procedur. Fast i och för sig brukar jag sällan ha riktigt värk, men den här gången... nej, det är inte det minsta roligt. Bättre lycka nästa gång.
Nu framåt kvällningen kom mormor och morfar och hälsade på. Vi åt lite mat, fikade och nu ska jag nog snart blada min reklam. Tidigt i säng för min del, jag är trött redan nu, på grund av att jag i morse vaknade redan halv åtta- smärta! Nej, jag ska inte gnälla mer. Jag är ju en sådan positivt lagd individ.
Det blev ju i alla fall en liten uppdatering idag.
Ciao!

(För övrigt, dessa bilder symboliserar detta: Bild1. Jag och Saxin. Hon är bäst och hon jag ska på spex på lördag. Dessutom har hon klippt sig och är görsnygg! Bild2. Broder, han säger schex, retas och.. är precis som en bror ska. Det är sådana som honom och Emilia man tackar, tackar för att de finns!
Detta inkluderar såväl Andreas som jag inte för tillfället har någon bild på, han har stöttat och brytt sig till tusen, vilket jag verkligen uppskattar!)Saxin!      Broder

1666666666

Nu min vän, vill jag med en mystisk fanfar meddela: idag är jag, för allmänheten, 16 hela år!
Jag har idag fått köra bil tillsammans med moder nervös, dock på en avstängd väg eftersom jag ännu inte gått någon kurs osv. Nej, men se där. Jag kommer lära mig... det får ta den tid det tar!
För övrigt har jag lidit av grym mensvärk och illamående, nu är det en aning bättre. Ska om en stund gå ut och mata hästarna, sedan blir det god mat och filmmys. Har på tal om film precis kollat på Min frus första älskare, som vi fick idag när vi handlade två deodoranter och en tandborste. Den var.. lite händelsefattig, men helt okej. 2,5 smultron av 5. Ikväll blir det nog någon Cake som jag håller på att ladda ned, dock anar jag lite smått ledsamt att jag förmodligen redan sett den. Men ptja, får se om det blir något Arboga imorgon för min del, eftersom min arma mage strejkar.
have a nice time!

On the other side of midnight

Nu var det dock ett tag sedan jag uppdaterade här, tyckte nog att det var dags att skriva några ynka rader ändå.
Just nu tycker jag att tiden inte räcker till någonting. Jag går i skolan på dagarna ("yeah, right, verkligen jooobbigt".. men det tar slut på mig!) och när jag väl kommer hem är jag trött och oftast tendens till huvudvärk. Början man kanske bli gammal och känslig? Snart får jag väl grå hårväxt och en mängd rynkor och tänker med en suck tillbaka på mitt liv. Nej, riktigt så illa är det inte ännu.
För tillfället går jag för liv och lust inför matten, jag måste se till att verkligen klara av de matteprov som följer. Först ett 'vanligt' och sedan nationella. Vissa saker fungerar, andra inte. Jag försöker få så mycket extrahjälp som möjligt och plugga på lediga stunder i skolan, när jag kommer hem har jag ju som sagt i stort sett ingen tid och ork. Det måste ordna sig, jag helt enkelt är tvungen att klara det här!
Jag försöker hålla igång Mozart som har lagt sig till med en del dumheter. Delvis tror jag att en hel del löser sig när stallet blir klart och jag har tillgång till box (tar in hästarna varje dag/kväll) och också kan ställa upp på gången. Det blir helt annat, men just nu kan jag inte göra så mycket annat än att längta. Vi har fått upp stommen till boxarna, nu ska bara väggarna upp och sedan börjar det, tror det eller ej, bli klart. Det trodde jag väl aldrig! Visst har vi gått över tiden med snart fyra månader, men vem är förvånad? Inte jag i alla fall, med tanke på hur lång tid allt annat tar i den här familjen så ska jag nog egentligen enbart vara nöjd och tacksam, vilket jag givetvis är och ojojoj vilken lång mening det här blev.
Idag ska jag fortsätta min läsning, bok skriven av Jonas Gardell och för tillfället har jag helt glömt bort vad boken heter. Något blått omslag tror jag minsann att det var i alla fall. Till en början var jag väldigt skeptisk (böckerna delades ut på svenskan, antingen ondskan eller Jonas-Gardell-boken,  jag var sjuk dagen vi valde så nu när jag också skulle bli tilldelad så fanns bara den kvar), fördomar etc stod nog lite i vägen. Men mot förmodan så är den faktiskt helt okej. Jag gillar inte svenska författare överhuvudtaget, det finns några enstaka jag tycker om, bl. a Kajsa Ingemarsson. Men jo, den här boken var ganska bra. Ganska mycket för lättläst för min smak, men ändå på något sätt är den tänkvärd och en aning djup, det finns en tanke och mening bakom. Så nu förlorade jag min möjlighet att klaga över den också. Mh,
Imorgon ska vi bilda familj, vilket inte förtjänar någon som helst happydance. Jag hoppas verkligen att det på något sätt blir en aning underhållande. Men när man nu är 16 år (nu beror ju 'vuxenhet' på en mängd olika saker, alla blir ju inte 'vuxna' samtidigt, en del blir ju trots allt aldrig vuxna...) och inom ungefär fyra år faktiskt är vuxen. Fyra år, det är ju egentligen ingenting, tiden går så fort nuförtiden. Just nu vill man inte bli annat än vuxen, mogen och accepterad, då.. om några år, kanske sissodär 15-25, då sitter man där och bara önskar att man återigen fick vara ung.
Fast enligt dassbokens vuxenhetspoäng ligger jag faktiskt ganska bra till, jag ska bara skaffa mig en husvagn så är jag snart fulländad!
Min vän, livet är inte lätt. Men vi gör det bästa av det!

Några extra trevliga datum den här månaden är:
8 mars - umgänge med Kristofer och Johannes m.f, grilla och sedan på kvällen samkväm med Eleni med många fler
15 mars - örebrospexet med Saxin
26 mars - haircut!
24 mars - lov, min vän, lov

Så. Den här dagen är uppdaterad.
Och på tal om ingenting... jag tänker alldeles för mycket på dig.


/ Tja!

RSS 2.0