1. På väg

Det knastrade under hennes skor, den första snön var frasig och kall och hade inte några som helst planer på att försvinna. Det hade börjat skymma, solen var på väg ner och kylan var genomträngande. Hon borrade ner sina händer i kappans djupa fickor. Halsduken stack mot hennes nakna hals, men den var åtminstone till skydd mot blåsten. Hon snörvlade till. Hon kände hur hårstråna på hennes armar stod givakt, kläderna skavde mot hennes frusna och ömma kropp. Men hon märkte det inte överhuvudtaget. Det fanns något som kändes så mycket mer. Ingen värme på hela jorden skulle kunna få den iskalla känslan att försvinna. Det skavde, värkte, var på väg att tränga ut. Genomborra hennes pulserande bröst. Hennes puls var ivrig, hjärtat tickade som en tidsinställd bomb. Hon skyndade på sina steg, ville inte vara kvar här ute i ingenstans när mörkret omsvepte skogen. Hon snubblade till på en rot, eller kanske var det en sten. Hon hade inte tid att stanna upp och se efter. Stigen var smal, krokig och snårig. Grenar rispade mot hennes ullbeklädda armar. Något träffade henne i ansiktet, blåsten var obarmhärtig och hänsynslös. Förblindad av tårar stannade hon upp vid ett vägskäl. Med baksidan av den frusna handen torkade hon sina ögon, bet sig i läppen för att förhindra de salta tårarna. Var någonstans hon skulle ta vägen visste hon inte. Ärligt talat hade hon inte en aning. Hon hade fått sig en lektion i att inte lita på någon. Det var ett år sedan nu. Ett år sedan hon gett upp allt; för honom. Hans löften och ständiga försäkran hade hon gått på utan att blinka, utan att tänka på vilka följder det skulle kunna få. Så otäckt blåögd. Hade hon verkligen alltid varit så eller var det kärleken som förblindat henne just för stunden? Allt hade låtit så bra. Så tillförlitligt. Som den där kvällen då han strykit med sina sträva, fårade hand över hennes kind. Uttalat de speciella orden. Hon hade försökt slingra sig ur hans magi, försökt få honom att förstå, försökt se på allt med en realism utöver hennes förmåga. Då hon undvikit hans blick, ryggat undan för hans beröring, hade han lagt ett par fingrar under hennes haka. Höjt hennes huvud, tvingat henne att se på honom. Hon minns det som igår. Hans nougatbruna ögon, glittrande, ärliga men mjuka.
"Du är den som jag vill vakna upp med varje morgon. Jag vill se världen tillsammans med dig. Förstår du inte, jag älskar dig!"
Han hade uttalat varje ord vördnadsfullt och med bestämdhet. Det hade inte funnits det minsta märkbara tvivel i hans röst. Hon hade gått på alltihop. Blint blivit tilldelad sin nitlott och det enda hon gjorde var att tacka och ta emot. Eller, kanske hade han älskat henne just då. Nej, hon hade blundat för sanningen. Med tanke på situtationen hon befann sig i nu så kunde det ju inte vara på något annat sätt. Vad hon inte förstod var hur man kunde låta sådana ord flöda. De finaste och viktigaste orden en människa kunde säga till någon. Helt utan några förhinder hade han låtit henne tro på det.
Hon hade mött hans läppar. Så försiktigt, så otroligt ömt. Bara de två i hela världen. Ingenting annat spelade någon roll. Inte just då. Men på ett eller annat sätt tvingas man alltid tillbaka till verkligheten. Det är omöjligt att undvika. Han hade lovat, det hade han faktiskt. Men vad fanns det att göra nu? Absolut ingenting.
Hon svängde av åt höger. Följde den isiga asfaltsvägen, tackade tyst för ljuset som gatulyktorna gav.
Hon var på väg. Det var hon. Bort i från. På väg mot något nytt. Hon var tvungen.


Kommentarer
Postat av: JESSICA

Yes she is =)

2008-11-22 @ 16:15:47
URL: http://jessssiiicaa.blogg.se/
Postat av: Linda

brrr,snö ush!Jaaaa visst e dom goa mina gosegrabbar!

2008-11-22 @ 16:16:14
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: w

åh snö :O

2008-11-22 @ 16:41:49
URL: http://wendialejandra.blogg.se/
Postat av: jannica

Hejsan allt bra med dig idag?

2008-11-22 @ 16:53:52
URL: http://straweberry.webblogg.se/
Postat av: Carita

Svar; Åh, tack så jättemycket! :*

Fin bild förresten, jag älskar snö. Vad har du gjort för nånting idag? :] <3

2008-11-22 @ 17:27:39
URL: http://minicookie.blogg.se/
Postat av: mats

Bra skrivet, fast jag frös lite i början, det är ju så kallt ute nu...

2008-11-22 @ 17:49:16
URL: http://matspalats.blogg.se/
Postat av: Anonym

sv. ja visst gör den :)

2008-11-22 @ 18:11:40
URL: http://lindblommalin.blogg.se/
Postat av: JENNA

har du skrivit texten? :) vackert :)

2008-11-22 @ 19:00:15
URL: http://gucciime.blogg.se/
Postat av: Linda

kika gärna på min tävling med=)

2008-11-22 @ 20:18:55
URL: http://hummingbird.blogg.se/
Postat av: Jennifer och Linnéa

Svar: Tack så himla mycket! :)

2008-11-22 @ 21:15:50
URL: http://sweetnothing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0