29 sept.

jag vet egentligen inte vad jag ska skriva.
jag vet ingenting.
jag hatar mig själv för det.
förlåt.


"Och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad"

"Vad jag bryr mig om
är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag"

- håkan. Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

När man inte längre vet ...

Hur jag än vrider och vänder på mina tankar och känslor blir det fel. Det är som en oändlig labyrint, en cirkellabyrint utan något slut, utan någon lösning. Jag hittar inte ut. Det värker i mitt hjärta, mitt bröst, mitt huvud. Det värker i hela min kropp. Jag måste veta vad jag vill. Jag kan inte vela, riskera att såra ännu mer än jag redan gjort. Låta dig leva i ovisshet. Jag vill inte såra dig. Jag vill hålla dig nära och älska dig mer än något annat. Jag vill inte gråta mer. Jag vill tillbaka till det som en gång var. Till det som kändes rätt. Till det som gjorde mig lycklig. Är det du eller jag? Vad har hänt med mig? Var tog det som en gång var vägen? Vad vill jag? Jag önskar att jag visste. Det gör jag verkligen. Inte mest för min skull. Utan för din.
Om vi slutar att existera,
hur många gånger kommer jag att ångra mig?
Hur många sömnlösa nätter,
hur många tårfyllda dagar,
kommer att passera.
Hur gör man för att ta reda på vad man verkligen känner? Hur vet man om det är något övergående, en tillfällig svacka, något som snart är förbi, hur länge ska man vänta för att få svar? Kanske gick det för fort. Kanske är vi för unga. Kanske behöver vi mer tid.
Håll mig hårt. Jag älskar dig.
Släpp inte taget. Då kanske jag går.
Se in i mitt djup. Försök förstå.
Det gör ont. Ge inte upp.
Om det fanns en chans att bli begraven levande skulle jag ta den utan att tveka. Det är alltid lätt att välja de okomplicerade utvägarna, finna sidospår som egentligen inte är någon lösning. Så svårt att ta problemet vid hornen, försöka reda ut härvan av ouppklarade känslor.
Kanske dags för lite andrum. Lite tid att tänka. Lite tid att fokusera på sig själv.
När man är ynka sexton år. Sexton år och sju månader gammal. Då behöver man bry sig om sig själv. Hitta sig själv. Försöka förstå vem man är och vad man vill. Man kan vilja mycket. Vad vill man då satsa på. Hur vill man lägga upp sitt liv. Hur mycket vill man påverkas av oförutsedda händelser.
Vad vill jag. Hur mycket vill jag. Hur mycket är jag beredd att satsa. Hur mycket kommer jag att handla.
Over and out.

goddag

Jag sitter återigen i skolan. Det är lättare att uppdatera när jag sitter här för nu är jag verkligen uttråkad. Och trött. Obarmhärtigt supertrött! Jag är så nära dvalagränsen som man kan komma. Tänk att få gå i ide nu, det vore inte lite skönt. Vi gör något arbete, fröken P är hemma tillsammans med våra saker så... ja, det finns inte så mycket för mig att göra. Vi är ungefär bara typ.. tretton, fjorton stycken på lektionen nu. Inte alltför många. Med andra ord ; det är fredag eftermiddag.
Hm. Vi har paddlat kanot idag. Jag och Ankeypankey var kungar! Det var inte speciellt kul. Jag kommer att ha träningsvärk imorgon. Det är mindre kul. Nu är jag frusen. Lilla Å (ha-ha-ha, dubbelbenämning där ju!) ramlade i, det var inte så roligt för henne. Hon blev jätteblöt och superkall - hon åkte hem.
Matteprovet gick super, tackar som frågar. 24,5 av 28 och gissa om jag är nöjd! Happydance!
Imorgon ska jag rida lektion... imorgon bitti! När ska jag få sova egentligen? Men det är roligt!
Sen ska vi äta hos mormor och morfar. Jag är medtvingad. Men det blir säkert trevligt. Mat är trevligt. Mormor och morfar också för det mesta.

PUSS!

hepp hepp

Här följer en liten kort uppdatering innan jag ska bege mig.
Att vi slutade 14.20 idag (närmare bestämt 14.10) var enbart tummen upp för en gång skull. Bussen missades naturligtvis men återigen fick jag skjuts av Gustav tillsammans med fröken P. Hur snällt!
Nu har jag kollat på det senaste avsnittet av idol, fixat hästarna, målat naglarna och nu är det dags för lite käk. Det är komiskt.
Igår i skolan fick vi mos och korv. Vad bjöds det på när jag kom hem? Precis samma. Idag var det ris och kycklinggryta. När jag kommer hem håller mamma på och förbereder kyckling. Hur stor är sannolikheten?! Suck. Dags att äta ris och kyckling för andra gången då med andra ord.
Broder spelar fortfarande på pianot. TÅLAMOD!..
Ska förhoppningsvis bl.a träffa Saxin ikväll. How cute! Jag saknar henne, var en vecka sedan vi träffades nu. Ja och för en vecka sedan hann jag bara säga hej och hejdå eftersom jag bara rusade in och hämtade plattång samt snodde åt mig hennes kappa.
Nejmen time för mat då.
HOLA!

wzzzup

Hola amigos!
Jag sitter återigen i skolan och roar mig, alltid lika roligt. På morgonen hade vi svenska, vi gjorde inte speciellt mycket. Sedan hade vi engelska med pms-stefan. Argare och mer lättirriterad man tror jag aldrig att jag träffat. Kalla kårar och rysningar i hela kroppen! Vi hade prov. Jag hade inte pluggat det allra minsta men jag tror att det gick helt okej bra i alla fall. Spännande! Jag skrev mycket om min sommar i alla fall, trots att jag gjorde så lite som möjligt. Jag gör alltid så lite som möjligt. Eller ja, nästan i alla fall. Eller förresten, jag vet inte. aja, tummen upp för det i alla fall.
Nu har vi barn och kultur, tror jag. Jag är faktiskt inte helt säkert. Men idag vet jag åtminstone vad jag borde göra. Att borda göra saker och att göra det är två helt skilda saker. Jag är inte så bra på det senare alternativet. Men det brukar ordna sig. Eller jo, det ordnar sig.
Jag fick för övrigt vg på senaste provläxan vi hade i barn och kultur. Men det fick nästan alla så jag är väldigt osäker på om jag ska vara nöjd.
Idag slutar vi 14.20 vilket skulle kunna vara ganska behagligt. OM MAN NU KOM HEM DET VILL SÄGA!!! Men det gör man ju inte. Man kommer inte ens med 14-bussen som är den sista bussen innan alla andra bussar. Det är trist, faktiskt.
Nu kanske man skulle ta sig i kragen och göra lite arbete. Fast jag vet inte. Det finns roligare saker. Men man kan ju inte ha roligt hela tiden. Vi avslutar med ett citat som passar in i detta sammanhang:
"Pass på, nu kommer guppet. Vi tar det igen, inte för att jag tycker det är kul utan jag gör det för eran skull"

Over and out

high five

Just nu sitter jag i skolan och arbetar ihärdigt på datakunskapen. Verkligen SÅ hysteriskt roligt.
Jag är lite osäker på allt möjligt just nu, inte bara datakunskapen så att säga. Vet inte riktigt ut eller in. Det blir så ibland.
För övrigt så är det fint väder för tredje dagen i rad men det är småkyligt. Jag tycker det är mysigt med höstkyla. Dagen till ära fick det bli höstig, stickad tröja och stövlar. Ja, jag har byxor också men det var inte lika viktigt. Och nej, det är inte tal om gummistövlar. Man kan tolka och misstolka hur man vill egentligen. Stövlar och stickat tycker jag är höst. Precis som gula, bruna och orangea löv. Det är riktigt vackert. Det finns mycket som är vackert på hösten. Ända till det att det blir gegga och lera precis överallt. Det är mest bara sorgligt. Då blir man deprimerad på riktigt. Nu gäller det att suga i sig av det underbara vädret. Ta en promenad, dricka te i mängder, rida ut, ha på sig stickade varma tröjor. Om ett par månader övergår det till tjocka, klumpiga jackor och raggsockar, kängor och vantar.
Efter lunch blir det som sagt matteprov. Det känns bra. Eller ja, bra och bra. Det känns inte dåligt i alla fall. Som när man kommer till skolan, väl medveten om att man inte kan någonting, klump i magen och modfälld. Så känns det inte. Nu känns det faktiskt helt okej. Jag är inte ens nervös. Jag som annars är nervös över precis allting hela tiden men så känns det inte nu i alla fall. Ja, kom igen nu. Nu gör ALLA vågen för att IDA inte är nervös för att ett MATTEPROV.
Skärp dig! Ta dig samman, kvinna!
När jag kommer hem ska päronen frakta sig iväg på föräldramöte. Jag blir nog ganska själv hemma, med undantag för lillebror. Men han säger inte så jättemycket. Han har börjat slå på pianot istället. Han lyssnar precis lika bra som en förståndshandikappad döv tonåring. Jag blir tokig på honom! Upprepade gånger ber jag med min sammetlena röst att: "sluta slå på pianot, jag är verkligen trött. Jag får huvudvärk!" Men han fortsätter. Till slut gormar man att: "Slutar du inte nu ska jag hugga pianot till kaffeved! Och dig ska jag såga fingrarna av!!!!!!"
Men jag tar mig samman, återigen.

Slutt!

Chockartat

Jag har tappat fem läsare, vilket är det första jag vill säga. Givetvis får jag skylla mig själv, det är ju ingen ruschande bloggning här, vill jag lova. Fy, jag har tappat allt vad skrivlust heter. Jag skriver inga böcker, historier, berättelser.. absolut ingenting! Det är inte roligt längre och det känns så tråkigt. Det har ju varit ett av mina absolut största intressen. Känns faktiskt ganska sorgligt. Men vem vet, en dag kanske jag rycker upp mig.
Torsdag till söndag spenderades i Lund. Riktigt, riktigt härligt var det. Har samlat på mig nya krafter och känner mig lite som en ny människa. Visst, jag är otroligt trött för jag sover så snuskigt lite nuför tiden men det var sannerligen härligt att få komma iväg.
Imorgon blir det matteprov och för första gången i mitt liv är jag faktiskt inte det minsta orolig. Det kommer att gå bra, det känns åtminstone så. Om min magkänsla är att lita på eller inte, vet jag inte, det visar sig.
Hur som helst. Åter till att jag var borta i fyra dagar. Bloggarna jag läser och följer till punkt och pricka är oftast sådana som uppdaterar tjugotvå inlägg varje dag. Tro mig, jag har totalt tappat koncept och ordning och tänker nog ge upp. Varför vill man egentligen följa någon annans liv? Varför kan man inte bara leva sitt eget? Varför överhuvudtaget skriver man om sitt eget? Har man inga vänner att berätta det för?
Ptja, jag har inte en aning. Ett par bloggar tänker jag i alla fall fortsätta att följa, de går inte att sluta läsa. Jonas och Saxins och möjligen.. nej, det är nog förmodligen de enda.
Nu ska jag ta och fara iväg en sväng, annars hade det nog, hör och häpna, blivit ännu mer text.
Vi får se när nästa uppdatering äger rum.
Senare, imorgon, om två år.
Ingen som vet, ingen som vet.

kallt

jag är så nära förfrysningsgränsen som det bara går att komma.
jag fryser, skakar, huttrar. Vi bor ute på landet, här finns det då ingen värme. Det ska sparas på elen ; elementen är avstängda. Ingen har haft tid att hederligt elda. Dör jag så lär det vara på grund av köldskador.
Nyss stoppade jag händerna under varmvattnet och lät det rinna i nästan tio minuter. Oj, så skönt!
Men som alltid bidrog detta inte enbart med fördelar.
Summering:
- mina händer blev röda och svider just nu obarmhärtigt.
- man blir outhärdligt kissnödig!
- det blir återigen precis lika kallt när man lämnar varmvattnet.
Suck.

Dagens

Vadan denna dåliga uppdatering hela tiden? För lite tid? För mycket att göra? Ingenting att skriva om?
Något lär det ju vara i alla fall.
Men idag ska jag slå på stort och faktiskt uppdatera några rader. Som vanligt är det för mig helt oklart vad jag ska skriva om men jag brukar för det mesta lyckas komma på något. Om det är värt att blogga om eller inte är en helt annan sak.
Jag har varit i skolan idag, det har jag. Att jag inte stannade hela dagen är en annan historia som resulterar i att min frånvaro genast lyser eldrött på dexter. Taskigt!
Vi hade estetisk verksamhet, bild. Jag målade ett träd, det var roligt. Sen slutade vi, tror jag. Eller jo, det gjorde vi.
Datakunskap var nästa ting att stå på listan. Datakunskap med världens längsta man och tråkigaste humör. Han är grå. Alldeles askgrå. Nästintill att jag tycker synd om honom. Jag utförde hur som helst inte några större storverk. Några pyttesmå men det gills inte.
Efter lunch tog jag och fröken P en buss till gamla skolan för att se hur det stod till med syon. Han var precis lika knäpp som vanligt, inga förändringar hade skett. Stålmannensnäll som han var skjutsade han oss hem. Fy, så tacksamt.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på för något.
Blir ingen ridning för det finns inte någon trevlig människa som vill ge mig skjuts till ridhuset. Snålt!
Om några timmar bär det av hem till farmor. Hade tänkt övernatta där.
Just, ja. Jag kom precis på att jag har ännu inte ringt och frågat henne om det är okej. Det ska jag nog ta och göra!
Mitt minne är något alldeles speciellt.
Hej!


t o d a y

Den här skoldagen har varit precis som alla andra.
Oseriös, fylld med skratt, härliga vänner.
Det blir inte alltför ofta särskilt mycket gjort men vad gör det om hundra år?
Det har regnat en hel del och egentligen har jag inte alls något speciellt att förtjälja.
Borde nog berätta om släktträffen i lördags men jag sparar det tills vidare.
Snart blir det ridhuset!
Tja!

Killen som älskar dig för den du är !

Han som kallar dig vacker istället för sexig.
Han som visar vad han känner för dig.
Han som skickar sms på kvällarna o skriver godnatt älskling , saknar dig .
Han som tål ett nej utan en sur min .
Han som vill visa upp dig för hela världen även om du själv inte tycker du ser bra ut.
Han som ringer upp dig om du varit sur o la på luren.
Han som skriver ditt namn på MSN och bdb, även om han förlora 10 beundrare.
Som bara skiter i alla andra tjejer han kan få !
Som ligger vaken bara för att få se dig sova.
Som håller dig i handen framför sina vänner.
Han som vänder sig om och ler mot sina kompisar och säger : Det är hon.

han finns
och
jag älskar honom.

T j ä j n a

För en gång skulle har jag faktiskt lite att berätta. De två senaste dagarna har inte varit fullt så händelselösa som i vanliga fall.
I fredags for vi iväg till Västerås för att köpa mig ett par nya ridstövlar. Sådana där snygga lite mer figurnära med snörning. Blanka, stiliga! De jag egentligen skulle ha, som var på rean, var förstås slut. Besvikelsen var ganska stor när vi for vidare till "Glada hästen i spiltan" för att utforska deras sortiment. Där hittade jag mina älsklingar! Mountain horse, supersnygga! Lite kraftigare sula men ändå riktigt tjusiga, precis sådana som jag ville ha. Dock var det lite urplockat där också så min strl fanns inte. De skulle beställa hem nya så om ett par veckor kan jag åka dit och hämta dem om jag vill. Outrligt nog ägnade jag prislappen en hastig blick. 2499:- kr! Visst, fine, det kanske inte är speciellt dyrt för ett par ridstövlar, men tro mig, det om något kommer att kännas som en riktig krasch för min plånbok. Sorgligt men sant. Jag ska nog sälja min gamla ridstövlar till mamma, då tjänar jag ju åtminstone några hundra. Fast jag kommer ju att behöva dem när vi rider ut och så vidare. Ja, jag får se. Svårt det där, du.


stövlarna!


dagens låtar

Idag igen ...

Jag är fortfarande skruttigt förkyld men det börjar bli bra nu, känns det som i alla fall. Är fortfarande lite nästäppt och hostig fast det är ju inte speciellt svårt att uthärda. Ska ta det relativt lugnt i helgen så att jag kan vara laddad inför en ny skolvecka. Dags att ge järnet!
I morse ringde världens sötaste och väckte mig. Så redan klockan åtta var jag vaken och någon timme senare gick jag upp. Nu har jag avverkat de två första avsnitten av idol och jag tycker i sanningens namn att den nya juryn är helt okej. Faktiskt nästintill bättre än den förra.
Imorgon blir det någon liten släktträff, tydligen och jag måste givetvis följa med. Halv sju tänker de tvinga upp mig! Fruktansvärt!
Finns inte mycket mer att berätta. Det är småflugor här. Bits dem? Jag tror att de har bitit mig. Jag tycker inte om dem.
Godnatt.

håll i er!

Tro det eller ej, jag tänker uppdatera. Det blir inte alltför ofta nuför tiden, riktigt varför är fortfarande oklart. Men när till och med Sveriges sämsta uppdaterare bloggar oftare än mig, ja, då känner jag pressen. Jag vet ju att jag har så otroligt många läsare där ute som varje dag känner stor besvikelse över att inte få ta del av mitt liv. Jag ska försöka bättra mig men lovar, det tänker jag då inte göra.
Jag har varit ute i skogen och vandrat, kan jag börja med att berätta. Faktum är att jag faktiskt har jättemycket att förtälja och jag skulle kunna fylla sidor med alla möjliga detaljer. Men jag ska försöka att hålla det kortfattat, en liten sammanfattning helt enkelt.
Igår gav vi, BF08, oss iväg på en skogsvandring. Bussen körde oss mitt ut i bushen och därifrån skulle vi gå 6km för att komma fram till en gammal före detta skola vilket skulle bli vårat hem för natten. Vandringen var en blandning mellan klagan, mycket skratt, värk, dråpligheter och spännande strapatser. Det var synd att jag hade min envisa förkylning att dras med. Den gjorde även så att jag fick hoppa över de ytterligare 9km vi skulle gå idag. Och faktiskt, jag är sjuk på riktigt och inte bara lat. Tio stycken av trettio valde att klara av dag2, resterande åkte bil hem. Hur som helst. När vi väl kom fram upptäckte vi, till mångas förskräckelse, att det fanns ingen vanlig toa utan bajamajor! Med musik och stöd från vänner klarade vi av att uträtta våra behov i dessa holkar.
Kvällen bjöd även på brännboll, ösregn, lekar till höger och vänster, samarbetsövningar, mörkerkurragömma och en hel del annat.
Jag diskade också och stack en gaffel i fingret. Det började blöda och gjorde ont.
Vi somnade relativt tidigt, fick hela fyra timmars sömn innan det var dags att ta sig upp halv sju. Det var en riktig pers vill jag sannerligen lova! Vi åt frukost. Städade. Packade. A:s mamma hämtade oss. Vi åkte hem. Tillbaka till civilisationen och mottagning till mobilen!
Nu sitter jag här och snorar, har en liten gullig huvudvärk på halsen samt ont i halsen. Önskar ni lite mer gnällande kanske? Jag delger er mer än gärna mina jämna plågor!
Jag har precis duschat i en evighet men jag tror fortfarande att jag luktar grillat. Trist. Vem vill gå runt och lukta eld egentligen?
Tjadå!


RSS 2.0