såhär var det

Jag ska berätta vad som har hänt mig idag och jag tar för givet att ni läser det med ett hänförande intresse. Ögonaböj!

På måndagar har jag teckenspråk hela förmiddagen. Idag såg vi på en två timmar lång film. Det var inte speciellt ansträngande.

Lunch.

Idrott. Jag och Elin samtalade lite med vår idrottslärare så vi fick, så att säga, smita ifrån och gå och simma istället. Vi tog oss in på badhuset, bytte om, duschade bort alla otäcka bakterier, klev ut i badhuset och gick in till motionsbassängen - såsom vi alltid gör, enligt vår sedvanliga rutin!
Idag skedde dock en liten förändring.
En dam hälsade på oss och både jag och Elin hälsade artigt tillbaka, samtidigt som det rörde sig något inuti våra huvuden som sade "och vem är det där..?!"
Hon undrade;
"Ska ni vara med på vattengympan?"
"Hähä, nej, det hade vi nog inte tänkt...", svarade jag sanningsenligt. Det var det sista vi hade tänkt.
"Men det är prova på gång idag, så det är gratis!"
Ordet gratis avgjorde saken och jag och Elin svarade i kör:
"Okej!"
Så idag har jag vattengymnastiserat. Tillsammans med ett gäng pensionerade damer. Jag erkänner att det var väldigt roligt. Just då kändes det inte överdrivet jobbigt, de fyrtiofem minuterna man var i vattnet, men nu känns kroppen trött och mör på ett skönt sätt.

Har fått i mig mat och överväger nu att svälja en huvudvärkstablett eller två. Mitt huvud är inte vad det en gång varit. Sedan ska jag skynda mig att få på mig lite andra kläder. Jag ska ut och gå. Måste vandra minst fem kilometer idag. Vilka storslagna planer för denna härliga måndag!

Och ja, den här dagen har varit underbar.
Jag är så otroligt glad och lycklig i hela kroppen.
Huvaligen.

Just Keep Thinking About You

Baby, something is happening here
Though it’s not perfectly clear, I think I like it
Baby, my heart and brain can’t agree

And I can’t tell you what it is but
It’s the best thing that I found yeah
The butterflies in my stomach
And my feet off the ground


hola amigos

Jag har tappat bloggstinget lite som ni kanske märkt. Men det är ingenting att haka upp sig på, så småningom så kanske det återkommer. Håll ut och var tålmodiga.
Jag tänkte bara skriva ett par kortfattade meningar, bara för att.
Jag vaknade tio i nio och kände mig alldeles förskräckligt utsövd. Faktum var att jag tvärslocknade, som om någon tryckt av på en knapp, så fort jag lade huvudet på kudden igår. När jag insåg att det var lördag så sköljde faktiskt en liten besvikelse över mig. Ingen skola, med andra ord, vilket gjorde mig lite lagom nedslagen. Jag tycker faktiskt att det är riktigt roligt!
Men det är bra med helg, lite omväxling och jag har faktiskt en del saker som behövs tas itu med.
Som idag ska jag måla. Jag ska i stort sett få klart stallet. Det som inte går att måla idag tar jag imorgon så vi siktar på att få in dem runt tisdag, onsdag.
Senare idag får vi även besök från Gotland. De ska sova över här en natt. Mycket trevligt.
Ikväll har jag även bokat promenad  och nu ska jag alldeles strax göra mig i ordning och sedan fara iväg och jogga ett varv. Det här att komma igång är smärtsamt och en riktig pina. Jag har konstant träningsvärk men hoppas på att det snart blir bättre. Jag vet ju det. Håller man bara ut så ger det resultat.
Så, dags att ta på sig trikåerna och ett laddat humör!

jag lever typ

Jag har varit och fiskat kräftor tillsammans med familjen ikväll.
"Fiskat kräftor" var kanske att ta i. När jag begav mig hemåt för ungefär en timme sedan hade vi fått upp en ynka liten krake. Så jag förväntar mig en riktig kräftskiva i helgen. Underbart!
Men det var ändå värt att sitta i en obekväm solstol och fördriva timmarna genom att äta popcorn. Och en hel del annat...
För det första så var halva släktet där. Och för det andra så inkluderade detta min fina lilla kusin.
När det började mörkna kröp hon upp i mitt knä, drog en jacka över sig, borrade in sig ordentligt, och somnade. Det finns inte ord som kan beskriva hur det kändes. Hur mycket jag älskar den lilla tjejen. Maximal lycka.
Den här dagen har i övrigt varit fantastisk.
MEN JAG ÄR SÅ IN I BÄNGENS SKITTRÖTT!

du gör mig så lycklig.
aldrig, aldrig, känt såhär tidigare.
du gör mig så lycklig.

home

Hemma igen efter åtta kilometers promenad. Jag vill garantera er att det känns i de flesta kroppsdelar. Tre varv gick vi runt elljusspåret och det sista varvet var tungt. Men det är väl nu man ska luta sig tillbaka och känna sig nöjd. Simmade även nästan en halvtimme i morse. Men. Nej. Jag är inte nöjd. Jag är aldrig nöjd. Jag borde ha gått ett varv till. Eller simmat en kvart till. Eller gjort det. Eller det. Eller tagit död på mig själv. Typ.
Jag har inte ätit någon mat sedan kvart i elva så nu är jag oerhört nära döden. Kommer att dröja minst en timme till. Mitt blodsocker ligger långt ner under marken och mitt humör är minst sagt lättretligt och smått aggressivt. Överväger att bara slänga i mig någon smörgås och sedan sova. Ögonlocken är lite svåra att hålla uppe nu.

glaaaaaaaaaaaaad

Här är det täta uppdateringar. Jag vet att ni saknar mig. Förlåt. Så jättemycket.
Jag är ju i skolan dagarna i ända. När jag kommer hem så rider jag eller umgås med Esben vilket brukar vara i form av promenader och muskelpumpning.
Idag har jag och Elin simmat och det var störtskönt!
Åh! Ska jag säga en sak, ska jag det?!
Jag är SÅ GLAD!
Jag är glad hela tiden.
Och den här dagen. Det har varit en sådan härlig dag.
Tur att jag ska träffa Esben och bränna fett på elljusspåret om en stund, för jag kan snart inte sitta still!
Jag bubblar inombords och känner mig så lycklig.
Allt känns så bra. Så inåt skogens jättebra!
Vi har en minibuss står här utanför också. Det känns lite coolt. Jag ska nog åka i den sedan.
Wow.
Nej, vet ni? Det här blev så otroligt osammanhängande att jag ger upp. Glad, det är vad jag är!
Alla där ute, alla ni få som läser min blogg; dra på smilbanden!

vill du krossa mitt hjärta, tack?

Hon stod med ryggen åt honom, förmådde inte att vända sig om. Att tvingas möta hans havsblå ögon. Att tvingas visa sig svag och sårbar. Hon knöt beslutsamt nävarna och fäste sin blick på en gatulykta utanför fönstret. Käkarna hårt sammanbitna, andades tungt genom näsborrarna - som en ilsken tjur. Han försökte placera sin hand på hennes ena axel, men hon skakade irriterat av sig den. Att känna hans närhet; det var som att bränna sig på en het spisplatta. Naglarna skar in i hennes handflator, men det var ingenting som hon kände av just då. Hon kunde känna hans varma andetag snudda vid hennes hår.
"Måste du stå så jäkla nära?" fräste hon. Han backade genast ett par steg, harklade sig. Och vid det här laget kände hon honom så pass bra att hon visste att han letade efter de exakta ord. Han ville formulera sig korrekt, planera sitt ordflöde.
"Det går ett tåg till Göteborg om femtio minuter", sade han, precis som att hon överhuvudtaget brydde sig. "Jag kommer att sitta på det tåget", fortsatte han.
"Bra, och för min del kan du stanna där." Tonen var kort och hård, laddad, men hon höll tillbaka. Hennes enda strävan var att såra honom så mycket som möjligt, hon var väl medveten om att det var onödigt, men hon ville göra allt som stod i hennes makt för att ge igen. Åtminstone lite grann.
"Efter allt du och jag har haft..." mumlade han och även fast det inte hördes så visste hon att han grät. Själv höll hon tillbaka sin gråt, det var hon som var stark. Det var hon som skulle klara sig helskinnad ur det här. Det var hon som skulle hissa flaggan i topp, med bravur.
"Precis! HAR haft. Jag förstår inte hur du kan ha mage att stå här och försöka inbilla mig att det inte betydde något. Det kan så vara, att det inte betydde något för dig, men det gjorde och gör det för mig. Det kan du aldrig komma ifrån, hur många gånger du än ber om ursäkt. Det betyder ingenting! Hör du det? Dina ursäkter betyder absolut ingenting!" Hon spottade ur sig orden, var nu på sådant högvarv att hon darrade okontrollerat.
"Jag älskar dig."
Utan att tänka sig för vände hon sig om, utdelade en rejäl örfil på hans vänstra kind. Ett knytnävsslag hade känts bättre, men någon måtta fick det vara på hennes aggressivitet. Hon fick inte fram ett ord. Stirrade bara på honom. Hatiskt. Ja, så hatiskt det går att stirra på någon som man har älskat och värderat högre än allt annat under en lång tid.
Han blev förvånad, det såg hon, men fick inte alls den reaktionen hon önskat. Istället för att han skrek, blev arg, vände sig om och gick - så log han bara. Ett litet, knappt synbart, leende som inte var det minsta provocerande.
"Så det är här vi sätter punkt. För oss." Tårarna strilade nedför hans stubbgrå kinder. Hon nickade.
"Jag vill att du går nu. Och jag vill aldrig mer se dig. Jag vill inte ens höra talas om dig. Jag tar för givet att du är man nog att respektera det."
Han ryckte på axlarna.
"Jag har nog inte något annat val."
"Dina valmöjligheter har du redan förbrukat, med råge." Hon suckade ljudligt. "Men för sjutton, sluta böla som en barnunge. Du har ju bara dig själv att skylla! Du är så patetisk!"
Han öppnade munnen men stängde den igen. Han lyfte upp sin resväska och gick mot dörren. I den hade han packat ner sitt liv. Mer än så fanns det visst inte kvar. En resväska. Han hade varit så mycket rikare, men det är inte klokt vad fort man kan förlora allt. Allt.
Hon höll upp dörren åt honom.
"Jag kommer sakna dig", sade han innan hon stängde.
"Det borde du ha tänkt på tidigare", svarade hon med neutral stämma.
Hon hörde hans fotsteg i de två trapporna, den tunga glasdörren som öppnades och sedan stängdes med ett dovt klickande ljud. Nu var han på väg bort.
Hon sjönk ner på golvet, drog upp knäna till hakan. Hon kunde inte hålla tillbaka det längre, det var ett alldeles för strort tryck som låg bakom. Hon grät, tyst och desperat, ångerfullt och bittert. När hon satt där på det kalla golvet, ensam och med ett stort svart hål i bröstet, lovade hon sig själv att aldrig någonsin lita på någon igen. Aldrig.

awesome

Idag har jag målat slut på ytterligare en hink med vit färg. Tio liter vit färg. Det går åt som smör i solsken. Men det börjar bli bra tjusigt nu. Får inhandla ny färg snart. Har även fått några raffiga vita slingor i luggen som skiftar i grått. Känner mig hipp och nästan lite fräsig.
Sedan gjorde jag inte så mycket.
Träffade Esben och vi tränade, pumpade muskler. Sedan gick vi en promenad runt elljusspåret och pratade. Pratade och pratade. Esben har längre ben än mig och jag flåsar som en gris. Det är väldigt trevligt att gå sådär. Få motion och umgås med en av mina bästa vänner.
Jag älskar dessutom höstluften som har gjort entré.
Och det här var ett sjukt tråkigt blogginlägg. Och det skiter jag fullständigt i.
Längtar tills på måndag. Skola. Det är så roligt även om jag uppskattar helgen.
Har den där nervösa, lite pirriga, klumpen i magen.
Så inåt nordens lycklig.

hej


Såhär awesome var jag idag!
Ville bara säga det.

ville bara berätta i bilder


Började morgonen med frukost. Nyttigt och näringsrikt.
Ni ser väl salladen?

Jag måste bara visa det här!
Fattar någon hur de här bautapillren (ja, de är till och med
större i verkligheten!) går ner i Elins hals?

Nej, precis! Jag förstår det inte heller.

Elin tog en spruta i armen. Eller nej, Elin tog den inte. Men
en sjuksyster eller något tog den på Elin. Ytterst obehagligt.
Jag var med som moraliskt stöd men stirrade mest in i en
ångestframkallande, vit sjukhusvägg.

Med den här bilden ville jag visa mitt armband. Det är nytt.
Jag älskar det mycket. Om någon är en hejare på att fläta
snygga läderarmband så kan ni kontakta mig och få min adress.
Jag älskar presenter!

Med den här bilden ska jag berätta två saker.
Sak 1: Det till vänster är ett recept. Ett recept utrivet
ur en Elle-tidning. JAG REV ur sidan. Ur en tidning som
INTE var MIN. Jag har fortfarande dåligt samvete.
Det som drev mig till det var bananbröd. Hur gott låter inte det?!
Sak 2: Det är ett häfte som jag trodde var spännande. Det var det inte.


todayyy. idag.


Nu börjar rutinerna återigen att ta fast form. De sedvanliga smörberikade
smörgåsarna med sladdrig gurka. Nästan lika gott som skolmaten.

Det här pysslar vi med största delen av tiden i skolan.
Väntar.
Allt är en enda lång väntan.

Såhär awesome var Elin.
Hon är trött på alla bilder som jag tar och sedan lägger upp på bloggen.
Om jag lade upp den här så sade hon att jag var tvungen att skriva något fint,
för annars skulle hon anmäla mig, osv, osv.
Därför måste jag skriva något fint.
Elin är awesome.

Jag AVSKYR genomgångar av diverse kursplaner.
Jag ville läsa den själv. Under tystnad.
De ville inte 65% av klassen.
Så då gick vi igenom den.
%#sdggg##%//%/&/%, tänkte jag då.

Elin var kreativ och målade fint åt mig.

Började Matte B kursen. Slutade Matte B kursen. Inom loppet av 50min.

morning grab's


Såhär trött är jag.
Jag börjar för övrigt tio i tio.
Men jag har inte så mycket till val.
Bussen går halv åtta, halv åtta eller halv åtta. 
Men jag och Elin ligger inte på latsidan.
Vi ska simma.
Er dag hoppas jag blir precis lika jobbig som min.

happy skola


Såhär awesome var jag idag. Och Elin.

Såslund var där. Kvinnlig. Snygg. Awesome.

Åh! Vad! Jag! Har! Saknat! Skolmaten! På riktigt. Jag är stormförtjust i
skolmaten (all mat, egentligen...) Bild tog jag inte förrän jag ätit klart,
därför inte så himla trevligt men totalt awesome.

Först var jag jätteglad över att träffa Pontus

Sen målade idioten på min kind och då var det inte så fruktansvärt kul
att träffa honom längre.

Det här är Elins mål under kommande skolår. Awesome, sade jag.
"Umgås med Ida (:" står det för er blindstyren som inte ser.
För övrigt har vi ett avundsjukframkallande bra schema.
Tänkte bara säga det. Over and out. Awesome.

sommaren tvåtusennio

Någon slags sammanfattning. Långt inlägg.

Då var sommaren slut. Ja, för min del så är den faktiskt slut. Att skolan börjar förknippar jag med höst och det börjar faktiskt bli kyligt ute. Så länge det inte mörknar allt för tidigt om kvällarna är jag nöjd, jag tycker att hösten är fin. Alla gula löv som singlar till marken och bildar tjocka täcken. Fast det finns ju givetvis en baksida också, speciellt när man är bosatt på landet. All eventuell lera att klafsa i med gula, för stora gummistövlar som läcker in på ena hälen. Men annars så tycker jag om hösten.

Den här sommaren har hållit ett osedvanligt högt tempo och den blev inte alls såsom jag föreställt mig. Men jag är nöjd och känner mig tillfreds, batterierna har laddats och en liten del av mig ser fram emot att börja skolan igen.
Trots att jag lovade mig själv att låta bli så har jag sovit bort alldeles för många mornar. Jag har knappt varit uppe före halv elva, elva, en enda morgon. Det ger mig lite ångest. Så mycket tid jag bara har sovit bort. Men på sätt och vis så gäller det ju att pasa på medan man kan.
I början av sommaren umgicks jag framför allt mycket med Elin, men även med Aleks. Vi planerade en tripp till Stockholm och så blev det, lite senare. Innan dess for min familj, alla inräknade utom jag, iväg på semester. Jag regerade själv här hemma över palatset och aldrig tidigare har jag städat, bakat och lagat så mycket mat. De flesta nätter sov Elin här, ett par nätter var även Aleks här och Anna. Vi sjöng Sing Star om nätterna, dansade på altanstolparna, tittade på film, käkade, solade, grillade, promenerade; det var ruskigt roligt.
Om jag minns rätt så efter denna händelse var det ett par riddagar för instruktör. Några dressyrpass samt en hopplektion. Ett tag senare var jag iväg, tillsammans med bland annat mamma och min instruktör, och kollade, lyssnade, på en lektion för Schöneman. Med inspiration och några uppmuntrande kommentaren från min instruktör i bagaget bestämde jag mig för att verkligen satsa. Åtminstone betydligt mer än vad jag gjort tidigare. Detta ledde till att jag och Mozart har gått avsevärt mycket framåt den här sommaren. Jag hoppas bara att det håller i sig nu när skolan drar i gång.
Jag var under olika helgdagar på en underbar sk. Förutom all den överväldigande uppmuntran och sporrande kraften som gavs, träffade jag många fina och härliga vänner. Bland annat träffade jag Madde som fortfarande insisterade på att jag skulle komma och hälsa på. Jag fick mer än gärna ta med mig någon, men jag ska åka själv. Ska maila henne och se när det skulle kunna tänkas bli. Om det blir. Jag är så otroligt feg när det kommer till kritan gällande flygplan och andra länder, men jag borde ta chansen, jag vet.
Resan till Stockholm var fantastiskt rolig. Jag, Aleks och Elin i en alldeles egen (i alla fall just under vistelsen där) lägenhet. Jag lärde mig att rusa över övergångsställen som en idiot utan att bli överkörd. Jag lärde mig att åka tunnelbana (lärde och lärde.. jag gjorde det i alla fall). Jag lärde mig att rulltrappor inte tar död på en. Jag lärde mig att det bor väldigt mycket människor där. Och jag lärde mig att jag och Aleks älskar lilla fritt fall. Eller lilla uppskjutet, eller vad den nu heter. Och jag träffade på en väldigt bra människa. Och åt hemskt mycket mat. Och slutade upp med mina vegfasoner. FAIL!
Jag åkte på en intressant kryssning med familjen och fick en stark förkärlek till skärgård och hav.
För att inte glömma att jag och Elin hade simskola. Det gick bra och vi skötte oss alldeles utmärkt. Ingen drunknade och alla barn tog märken. Efteråt pekar de barn som var med på en lite hemligt och viskar till tillhörande föräldrar något i stil med att: "hon.. simskolan..". Lärorikt, minst sagt.
Vad mer har uträttats...
Jag var på utflykt med farmodern, fastern, hennes sambo, kusinen och bror. Vi åt mest hela tiden, klappade getter och åkte bil samt besökte en vacker strand.
Och så har jag fotograferat kossor!
Det var väl det hela i stora drag.
Bilder finns ju om man bläddrar sig bakåt i arkiven.


keft


Såhär awesome blev det. Plommonfärgat var dock inte min tanke.
Nej. Jag är inte nöjd. Men jag ser ut som förut. Typ.
På bilden ser det bajsbrunt ut och det är det sannerligen inte.
Tänker inte prata om det mer.

Tabletterna jag knaprar (vad är egentligen knaprar för ett fånigt uttryck? Vem knaprar egentligen tabletter?!) gör mig spyillamående. Känner för att trycka fingrarna i halsen och spy upp lite gulaktig sörja. Men jag låter bli, för det går över om ett tag.

snyggare än såhär kan man knappast bli


Med en lukt av kemikalier och andra miljöförstörande grejer
sitter jag här och snyggar mig. Trettio minuter kvar innan det
skall tvättas ur. Hela huvudet svider och jag känner mig
oförklarigt som Jerry Williams.

säkert


Jag ska färga håret och det är alltid lika spännande.
Real Mahogany heter den och det känns tryggt.
Real liksom. Ingen fakefärg det här inte.
Dock tror jag inte att stomatolleendet ingår.

för cool för skola fast på engelska

Jag ska berätta något tragiskt.
Inte imorgon men dagen efter det. Då börjar skolan.
Plikter. Långa dagar och vänner. Fy tusans gubbar.


Mitt självklara skolstartskit. Over and out.


hästbusar

Mamma tycker att vi ska ut i blåsten och rida. Vi kommer nog att få ett par träd över oss eller sådär. Men det är lugnt. Huvudsaken är att hästarna får motion och tränas. En eller två ryttare mer eller mindre... Lite spill får man räkna med.


Äsch. Lite tankar.
Ibland ångrar jag så in i nordens att jag överhuvudtaget lägger ner någon energi på att bry mig.
Fast nu spelar det inte någon roll. Inte längre.
På tisdag börjar skolan.
Jag och mamma har gjort upp bra tjplaner inför de kommande månaderna.
Mozart tränas och tävling står på schemat.
Inte nog med dressyrträningen - vi ska även börja hoppträna!
Ibland tillåter jag mig själv att bara må bra. Att bara inrikta mig på det bra som faktiskt överväger allt annat.
Om det nu finns något annat.

fullt upp

Det är lugnt. Jag mår bra. Jag har ätit oliver som exploderat min mage.
Notera dock att oliver är med ett litet o, det är alltså inte tal om någon kannibalism.

att äta frukost med attityd!


Från mig alla, till er alla; en riktigt god frukost!

har man inte någon voodoodocka...

Elins bror fixade en hemmagjord specifik voodoodocka.

Han spetsade ögonen på vederbörande direkt på skolfotot.
Ett tips bara.

såhär säger jag god morgon


Hur många är såhär snygga direkt uppklivna från sängen?
Inte så många, va?! In med ett tuggummi och jag är på språng!

Jag åt blåbär till frukost, så min tunga är blå oavsett om den 
ser blå ut eller inte. Det är hur mycket bra som helst i blåbär, typ
vitaminer och sånt där.

Jag brukar undvika att lipa för att jag har så tjock tunga.
När jag lipar undrar folk om det är någon könsdel som är
på väg att tränga ut... Ah.

När jag är klar med fotograferandet riktar jag alltid in camen
i den svarta stolpen. För vem vet, kanske har någon galning
 hackat sig in och glor på mig hela tiden. Typ när jag
petar i näsan och sådär.

här är det jättemörkt


Ser ni?! Ni ser mig knappt! Så mörkt är det!

bebo norman


Jag skulle vilja presentera er för mannen som jag skall gifta mig med.
Varför? Ptja, det är inte så komplicerat. Lyssna på det
Här så förstår ni.


I can't stand the sound, Of losing control
But whenever you're around, I can't find the breath to speak at all
I need you to be careful with me... Please don't go away
Please don't leave me here, I know if you don't stay
My heart will disappear... I need beautiful you

Visst är det så? Precis så är det!

whaaaaaaat?


Såhär kan jag se ut när jag inte sovit på nytorkade lockar
och så penslat på ett par lager porinstängande smink.
Fjortispose är ett måste i denna situation.

Släkt? Vi? Njaaa...

Vi var jättehungriga, allesammans, så vi skulle visa vad
vi ville äta. Min bror ville äta... ja, vad ville han äta?
Den som gissar rätt får en kram alternativt en rejäl handskakning

Jag ville i alla fall ha hamburgare.

Esben ville typ ha lysmaskar eller nåt...

flytt på g?

Mamma: "Packa du en väska och flytta härifrån. Ingen skulle bli gladare än jag. Ingen skulle sakna dig!"

Är det bara jag eller får ni också känslan av att mamma vill bli av med mig?

VA?!


Är det verkligen bara jag som dregglar när tänderna skall borstas med
skummande tandkräm?

god morgon


Nu har jag ätit upp min frukost (ja, det var brygden från igår)

Nu ska jag gå ner och raka nattens skäggväxt (håret växer nedåt, svar ja)

mördare

Istället för att skriva ett ångestladdat inlägg ska jag visa er följande (känsliga varnas, tveklöst):

Min mamma är en flugdräpare. En djurplågare! Kolla bara, här har hon lämnat
en stackars liten fluga att dö i hennes hemliga brygd. Usch.

målning


Bella kom för att ge mig sitt stöd. Ett stöd som bara en
sådan här intellektuell varelse kan ge. Jag var tacksam.

Innan jag kunde börja mitt måleri var vi tvungna att damma
av balkarna. Eller ja. Jag var tvungen att damma av balkarna.
Men Esben erbjöd sig och visade upp sina klättrarfärdigheter.
Jag var återigen tacksam.

Dags att börja måla. Och den som tycker att jag är ful, keft!
Man får se ut precis hur man vill när man målar ett stall. OK?!

Det första jag gjorde var dessvärre, till mitt argsinta förtret,
att tappa ut halva färgburken på golvet.

Såhär högt upp skulle jag. Inte konstigt att jag var stel av skräck.
Darrande tog jag en pinne i taget, prövande, varsamt, krampaktigt
hållande i stegpinnarna ovanför mig.

Såhär fint blev mitt hår. Det var meningen, jag gjorde det med flit!
Jag kände för lite ljusa slingor. OK?!

FÄRDIG! Tada. Lika mycket färg på mig som på väggen, so what?!
Fast det här är ändå den något finslipade sanningen. All färg jag hade i
ansiktet syns inte. Och när jag tog av mig kläderna var jag kritvit, på skinnet!
Men, tack och lov, så tänker jag då inte lägga upp någon bild på det.
Mamma vägrade först att släppa in mig i huset. Usch.
Och ja, det är en skottkärra med dynga bakom mig.
Och nej, vi bor inte i det nymålade röda huset till höger. Det skall bli vår sadelkammare.
Och ja, i "förrådet" till vänster ryms det otroligt mycket skit.
Och ja, jag är tjock.
Och ja, välkommen till the taikon family.

saker att göra idag

1) Måla insidan av stallet. Senast jag målade stänkte min bror ner hela mitt hår med falu rödfärg som inte gick bort i första taget. Och då var jag blond. Nu skulle det väl inte synas. Hur som helst så kommer jag att behöva stå på en skyhög stege. Högre än lilla fritt fall! Så hör ni inte av mig senare så har jag trillat ner och dött.

2) Rida Mozart. Så mycket mer om den saken behöver jag väl inte säga. Kan möjligen förtydliga att Mozart är en häst. Men inte misstolkar ni väl sådana simpla saker? Nej, för då är ni löjliga. Löjliga!

3) Inte börja spela farmville. Jag får så många presenter varje dag, och jag är tacksam, tror ingenting annat. Jag älskar presenter! Även om det är i form av olika slags träd och kor och diverse djur. Och att så många ville ha just MIG som granne, det är häpnadsväckande, jag blir faktiskt rörd. Men för det första är det beroendeframkallande, jag kan inte haka upp mitt liv på när jag skall skörda. Dessutom känner jag mig redan så bondig att farmville-spelande vore ett sant nederlag. Då kan jag lika gärna dra på mig blåstället, gröna gummistövlar med stålhätta i tån, stoppa in ett halmstrå i mungipan och sedan knalla över till grannen och be att få mata hans kossor.


Se! Sedan igår har jag fått 19 presenter och 5 som vill bli granne med mig. Hur coolt?!

Jag ska göra fler saker som jag inte tänker skriva. OK?!
Jag ska gå på toa! Klä mig! Äta! Massor med spännande grejer!

bildmorgon


Såhär ser jag ut när jag sover.

Såhär ser jag ut när jag vaknar. Och när jag försöker stirra
ihjäl människor. Eller vill bli torr i ögonen så att det svider.

Med den här bilden ville jag demonstrera min morgon-
frisyr. Jag vet att ni är avundsjuka. Jag ska berätta hemligheten,
exklusivt, bara för er! Tvätta håret. Låt självlockarna torka.
Gå och lägg dig på dem! Resultatet är slående.

Såhär såg jag ut när mamma sade att jag skulle ut och
måla det renskrubbade stallet.

Såhär kan man göra om man vill testa en ny vinkel.
Personligen blev jag oerhört nöjd. I fortsättningen skall jag
ta alla mina egobilder på det här viset.

schysst

Mamma däremot tycker gott och väl att jag kan få blodproppar
i hela kroppen.

fruktliv

Rädd för att få en blodpropp i benet har jag börjat ett nytt liv.

tack!

Presenter jag fått idag:
Aprikosträd
Avokadoträd
Grapefruktträd
Får
3 kaniner
Kyckling
2 kor
Passionsfrukt
3 grannar

vårdcentralen

Det var ett fullsatt väntrum som vi blev hänvisade till. Alla stolarna var upptagna och jag fick tränga mig ner i soffan, på mittenplatsen, mellan två vänliga damer. På bordet låg det inplastade papper angående svininfluesan. Jag fick ett infall att hosta i näven, snora lite, vända mig till damen på min vänstra sida och lagom högt ursäkta mig "jag tror att jag har fått en släng av den där svininfluensan". Det råder en sådan hysteri runt denna kommande epidemi, mamma skall införskaffa en varsin handsprit åt oss i familjen; att ha i väskan när man är iväg.
Men nu skall vi inte frångå ämnet jag börjat skriva om.
En efter en kallades de ut av läkare i blå och vita tygtröjor, alldeles för stora och med en avskyvärd passform. Läkarna såg allvarliga ut, dystert sammanbitna och jag bävade för vem som skulle uttala mitt namn, vem jag skulle tvingas följa med. Efter några minuters väntan kom en kvinna, runt trettio år, gravid, lite sliten, ett vackert leende. Jag tackade min lyckliga stjärna när hon ropade upp mig.
Med ett ansiktsuttryck som talade om för de andra patienterna "jag fick den bästa! jag fick den bästa!" följde jag med henne, tog i hand, gick in i rummet till vänster. Satte mig på en trästol med dålig stoppning. Fick min dom.
Vi skall inte gå in på några detaljer, det är faktiskt lite för privat. Men hon var riktigt trevlig, skojade, skrattade och framför allt så förklarade hon. Det är något som jag tveklöst uppskattar. Att faktiskt få saker förklarade för mig på svenska och inte något läkarmedicinianska. Jag fick ett recept utskrivet och nu i efterhand grämer det mig lite att hon var gravid. Ifall ett återbesök blir aktuellt skulle jag hemskt gärna vilja ha samma kvinna. Jag får se till att hålla mig i skinnet.
Ett visst besked var inte det roligaste jag fått.
Får försöka att låta bli att oroa mig.
Och vara tacksam att jag har fina vän(ner).


nuts

Inte så konstigt att jag faktiskt längtar lite till skolan, va?!
 
 
 
 


stort

I skrivandets hetta upplever jag en sensationell stund. Det är inte som så att Richard Gere parkerade sin silvriga bil här utanför, knackade på dörren och gav mig ett stort fång rosor för att sedan falla ned på knä och fria. Nej, riktigt så stort är det inte, men nästan. Det är inte heller som så att stallet därute skrubbade sig själv rent för att sedan, utan några konstigheter, fylla väggarna med svart och vit färg. Nja, det är lite för stort det också. Men nu närmar vi oss den nivån detta sensationella placerat sig på.
Med en mystisk fanfar skall jag avslöja detta stora skede.
Mystisk fanfar.
Jag sitter vid mammas nya laptop och skriver. Det är stort. Mycket stor. Oerhört, ofattbart stort. 
Med stränga direktiv och några välmenande ord knappade hon in sitt lösenord med frasen "TITTA BORT!". Efter en stund fräste hon från stolen bredvid "knappa inte så hårt!"
Men det är bra att hon är noga, försiktig. Man kan inte lita på mig.

mygg

Jag har myggbett över precis hela kroppen, det är så på gränsen till att de sitter på varandra. De trängs som på Gekås under den värsta julhandeln. Men när det handlar om myggbett så nöjer de sig ju inte med att finnas, nej, de kliar så in i nordens. Är det inte myggbetten på benet så är det myggbettet bakom örat och är det inte det så är det myggbettet på andra benet. Jag ser ut som en böldpestbesmittad och jag kan med säkerhet sätta mitt huvud på att när myggsäsongen är över så är min kropp skinnlös. Jag råkar ha så lite självdisciplin att jag omöjligen kan låta bli att klia. Kliar det, ja, då sjutton kliar jag också tillbaka. Jag blir tokig annars. Börjar klättra på väggarna. Och eftersom jag inte kan klättra på väggarna så är det inte värt att försöka. Därför kliar jag, som en idiot.
Jag var lindrigt myggäten fram till igår då jag och Esben gick ut och promenerade. Vi gick elljusspåret vilket nu i efterhand kanske var lite korkat. Då är man ju utan uppehåll omgiven av skog och jag tror att mygg trivs bra i skog. Som blodtörstade bestar som besatt suktar efter en blodig människa att sätta sina tänder i, kastade de sig över oss. Flög över oss, var oss konstant hack i häl. Dödade man tre så kom det sju nya. Och så där höll det på. Jag vevade som en väderkvarn med armarna och förbannade myggorna. Men inte hjälpte det. Inte alls, rättare sagt. Men vi överlevde och det känns som en vinst i sig. Med pek- och långfingret i en segrande victory-gest visade vi omvärlden när vi kom i mål att, 'myggflockar, det är ingenting som hindrar oss!"

janis joplin

I want you to come on, come on, come on, come on
And take it
Take another little piece of my heart now baby
Break it
Break another little bit of my heart now darlin' yeah
Have a
Have another little piece of my heart now baby
You know you got it if it makes you feel good, oh yes it did


kvällen i (några) bilder

Mobilen får bjuda på lite bilder, kameran var hemma.
Hemma hos Anna var vi, 9(10) tjejer.
Bra och trevlig kväll.
Anna, åh, jag kommer sakna dig så in i bängen!
Du är underbar, ta hand om dig, hjärtat!


Anna, flyttbarnet, jag (vad jag gjort med håret? är inte det
ganska uppenbart? ingenting, förstås.) elin

Efter tacos blev det kubb

Skratt. Och kubb.

Myggbett fick man, konstant. Men vad gjorde det?!
En hel del, så vi gick in.

Anna hade gjort, jag menar det verkligen, världens godaste
jordgubbspaj och rabarberpaj!

Anna plockade därefter fram det roligaste spelet jag spelat.
Man skulle svara på frågor och samla poäng.

Men för att få svara skulle man vara först att slå på den här
som pinglade! Hysteriskt!

Jag och Elin fick/tog/roffade åt oss de högsta poängen när ingen såg.
Sedan var bilderna i stort sett slut. Och Claes kom och hämtade oss.

hejdå anna

Sommaren är pånyttfödd och det är inte utan missnöje jag konstaterar detta. Det finns många sommarälskare i vårt ganska avlånga land, så jag ber er att ursäkta mig, men den här sommaren har jag blivit varse om att den här värmen inte är min starka sida. Jag antar att jag till nästa sommarsäsong får emigrera till något kallare ställe, Antarktis möjligen. De första veckorna med värme gick att ustå, då tyckte jag faktiskt att det var på gränsen till behagligt. Nu är det mest klibbigt och en bidragande orsak till huvudvärk och svett. Får tappa upp ett bad med "Absolut Torr" och hoppas på det bästa. Sedan när det börjar mörkna ute och kylan blir alltmer påtaglig, ja, då gnälls det om det. Alltid är det något.
Natten spenderade jag läsandes en ny bok, rykande färsk från biblioteket. Vid fyra var jag tvungen att ge upp och somnade ytterligare en halvtimme senare, luften stod still och syret kändes ovanligt tjockt. Direkt jag vaknade upp ur min koma fortsatte jag att läsa. Det var en av de bästa böckerna som jag har läst! Det är här ingen "Ida tipsar om en bra bok-blogg", så jag tänker inte skriva vad den heter, jag tänker inte ens reklamera författarens namn (det beror inte på att mitt minne sviker, inte alls).
Nu hade jag tänkt mig ut en liten stund för att få lite sol på min blekfeta gungande kropp. Även om jag inte blir brun så får jag ju åtminstone lite värme, och det är ju skönt. Skönt, ja. Framåt kvällen ska jag och Fröken P till Larsson. Den rackarns bruden ska ju ta hela sitt bagage och bege sig till Norrlands sköna dalar. Luleå. Tveklöst kommer hon att bli mycket saknad, men jag ska banne mig ta med mig Fröken P (jag länkar bara en gång, så det så) och hälsa på henne! Så jag tror att det ska bli lite "hejdå" hemma hos henne med lite olika människor. Trevligt. Och sorgligt.2006. Det var några år sedan. Åh, mina vänner, vad jag saknar det ibland!
Vår fredagslektion, tårtkrig, oboytårta, vi upplevde en del tillsammans.
Visst gjorde vi det... Med risk för att låta sentimental; jag älskar er.

norrsveden


Finaste. Jag. Hört.

billig terapi

Den här dagen tillhörde en av de dagarna då jag totalt tappat allt som kan liknas vid livsgnista. Ingenting kändes bra, helst av allt hade jag velat försvinna långt bort, långt härifrån till landet Ingenstans. Dåliga tankar åt obönhörligt upp mig inifrån, och jag lät dem med en axelryckning göra det. Kroppen, inte minst huvudet, molvärkte och delarna inom mig kändes tunga som bly och formligen skrek efter att få sänka mig. Det är då jag gräver ner mig i sängen med en bok, lyssnar på tårdrypande musik och gråter stillsamt en stund, hulkar och badar i förrädisk självömkan. När jag är klar med denna ritual snörvlar jag en stund och konstaterar att 'nähä, nej, det blev visst inte ett dugg bättre... möjligen att jag tycker ytterligare lite synd om mig'. 
Sedan lämnades jag ensam, åt ett par knäckemackor på altanen och fick tre myggbett inom loppet av tio minuter. Älskade livet lite mer. (Men jag ska inte gnälla, Linda hade fått nittio stycken på ryggen när hon var ute häromdagen och plockade blåbär.) Bestämde mig för att göra lite nytta. Bearbetade tanken under en kopp te. Bytte om. Fyllde den gula spyhinken med varmt vatten och begav mig ut i stallet. Skrubbade skit från väggarna. Svettig och rödmosig slukade jag en liter vatten eller två. Att vårt vatten smakar någon blanding mellan kloak och utedass var ingenting som berörde mig avsevärt.
Och nu känns allt lite bättre igen, lite ljusare, lite mer hoppfullt. Tänk vad lite skitskrubbande kan göra; bidrar till en rejäl tankerensning. Nu skrubbar jag ju inte skit från väggarna bara för att jag tycker att det är så hutlöst roligt och en bra och billig terapi, nej, vi ska måla om och då måste skiten skrubbas bort. Det arbetet är mitt. Det är synd bara att vi har så många väggar, långa väggar. Jag har på känn att Mozart ordentligt pressar upp sina fläskiga skinkor mot de ljusa väggarna och låter skiten sippra ut så gott det bara går. Just för att det ska bli riktigt kladdig och nedkletat, ge mig merarbete.
Nyss ringde min kusin och undrade om det var Vita Stenen ikväll, men nej, 'nähä, men då vet jag, då får jag titta på skokartongens hemlighet imorgon, klockan sju! hejdå!' Och så lade hon på. Åh, vad jag älskar min lilla solstråle.
Ska väl således hinna med en sväng till det svala ridhuset om en stund. Nu ska jag väl återgå till att skrubba. Skrubba skit.

lovely

 

honhan

Ibland så måste man ta till vara på tiden, passa på att utnyttja den, därför att man vet aldrig hur länge man får behålla den. Det är så oräkneliga stunder som jag nu saknar, nu när det är för sent. Jag kan sitta och önska att jag handlat annorlunda, men efter allt så resulterar det inte i något som helst meningsfullt. Det är som det är, kort och gott. Hur gärna man än skulle vilja och försöka så är det ändå omöjligt att backa tiden, spola tillbaka. Det som man har bakom sig går inte att göra ogjort. Egentligen borde jag låta bli att grubbla, nu när jag har det här faktumet klart framför mig, men jag kan ändå inte låta bli. Jag kan inte släppa det helt.
Jag tror att vissa saker är oundvikliga. Även om man gjort annorlunda, handlat korrekt i överensstämmelse med de principiella lagböckerna, så brister det till sist ändå. Då har inte något annat någon direkt betydelse. Möjligen att man kan dra ut lite på det hela, till inte någon nytta alls.
Man kan låta anklagelserna hagla över en själv, banna sig för sin dumhet, hänga sig i de självdestruktivas snara. Inte heller det till någon nytta. Fast lite ånger är kanske ändå på sin plats. Ånger över att det blev som det blev. Ånger över att hjärtskärandet inte verkar få något slut.
Jag brukar säga att jag förstår, men nu gör jag faktiskt inte det.

sandi thom - superman

I don´t want the sun
don´t want you to run
Don´t want superman
don´t need wonderland
Just want you to love mefrihet

Den här dagen utnämns väl inte till en av mina bästa. Jag går igenom dagarna i någon tyst dvala. Jag vaknar aldrig på riktigt. Inte förrän klockan är mitt i natten, då känner jag mig som mest levande och då är det dags att sova. Jag borde vända tillbaka dygnet. Jag borde vara ute mer, få mer luft, aktivera mig. Men jag gör det inte. Höjden av ansträngning är de dagliga ridpassen, antingen ut eller i ridhuset. Ikväll ville mamma rida ut, så det blir nog det. Skönt att få andas lite kvav kvällsluft och fightas med en miljon påfrestande bakteriespridande dyngflugor.
Jag skulle vilja finnas där nu, men så är det inte längre. Spelreglerna har ändrats och nu har vi på något outgrundligt vis hamnat så illa till att vi spelar mot varandra. Jag är inte längre berättigad att finnas där. Och vem vet, kanske är det lika så bra.
Det är bara en dryg vecka kvar av sommarlovet. Ja, nästan två. Det har gått fasligt fort och det värsta är att jag är så ruskigt medveten om att jag inte gjort någonting nyttigt alls. Jag har inte upplevt något speciellt, jag har inte varit på några festivaler, några sevärda städer, besökt en massa vänner. Jag har inte gjort någonting alls. Och ändå har det här varit en väldigt bra sommar. Det har varit fint.
Att sammanfatta sommaren redan nu känns lite väl radikalt. Det är ju trots allt två veckor kvar. Nästan. Man vill ju suga på karamellen så länge som det är möjligt. Och vid närmare eftertanke har det faktiskt hänt lite av varje.
Nu tvingar jag mig själv att låta bli att göra en förhastad sammanfattning, intalar mig själv att det är för tidigt och icke nödvändigt. Just nu längtar jag efter min häst, att på ett sådant där barnsligt vis få borra in näsan i hans varma päls, och det är dit ut jag skall bege mig. Ut till Mozart. Ut till alla pestbärande flugor och böldgivande myggor. Åh. Visst är det så, att ibland känner man sig så levande?
Jag gjorde inte det innan jag började skriva, men nu när jag gjort det, låtit det rinna som mjuk sand mellan mina fingrar. Då känner jag en lättnad. Jag kan dra ett djupt andetag utan att det stockar sig och svider. Det känns bra. Samlat.

You see
And every little thing
Has it's own story

But I'll do it all for you


bilder4

Behöver nog inte säga att ingen får sno/låna/använda mina bilder,
om nu någon skulle komma på en sådan banal tanke.


någonting säreget


bilder - 2


blandat bildbomb numero1


Dags att checka in, sedan väntan och väntan på att få gå ombord.

Utsikt därifrån vi satt och åt. Mysigt.


efterrätt!!!

text - bilder kommer sen (massvis!)

Igår så drog familjen iväg till Stockholm med buss för att sedan hoppa på en Silja Line färja. Den gick till Åbo och tillbaka och det har varit supertrevligt!
Direkt vi kommit på färjan begav vi oss till hytten för att bli av med packningen. Därefter med raska steg intog vi buffén. Jag har aldrig sett så mycket god mat! Och efterrättsbordet skall vi inte ens tala om! Totalt makalöst!
Gick runt och kikade lite innan vi slog oss ner i.. hm. Starlight Palace? Kan det möjligen ha hetat så? Det gjorde det nog.
Drack lite grann, kollade någon som skulle vara underhållning, folk dansade, ja. Det var trevligt. Eller okej. Efter ett tag blev det ganska tradigt. Jag löpte på toa fem, sex gånger - det jag drack rann totalt rakt igenom.
Vid två-tiden försvann de andra iväg för att kolla nåt och jag gick på toa och skulle sedan vänta. Då kom en trevlig kille fram och började snacka. Så vi snacka någon timme och det visade sig att det här var Han. Oväntat. Det förgyllde hur som helst min kväll.
Några timmar sömn.
Upp och äta världens brakfrukost (ja, det är precis vad jag har gjort. Ätit och druckit och gått i trappor samt kollat på braslianare).
Sov ytterligare någon timme.
Fördrev tiden. Fotograferade flera hundra bilder som kommer upp när jag orkar få över dem.
På bussen hem sov jag drygt 2 timmar så nu är jag pigg och utvilad. Not.
Skriver ingenting mer nu.
Det var sammanfattningsvis väldigt trevligt och kul att göra något tillsammans med familjen!


fint

Nu har jag lyssnat på Alex Schulmans sommarprat i P1.
Finner inte några direkta ord. Makalöst. Tårögd.
Så bra! Så otroligt bra!


Hur som helst så ska jag iväg på äventyr. Bilder kommer vid ett senare tillfälle.

bert and herman hunters


Helt suveräna!
(heman hunters?! må så hända. whatävah! på spotify heter
de så och det är de jag lyssnar på)

svettlööööökeeen ååååkeee!

På tal om Åke, det här är min favoritreklam genom alla tider:

tjohala

Var nyss ute och tog en promenad med hundarna. Den varma klibbiga luften lockade till sig mängder med irritationsframkallande flugor. Antingen luktar jag dynghög eller så känner flugorna bara på sig att jag är en bonde - för de följde mig troget i bakhuvudet. Deras eviga surrande och krockar i mitt ansikte gjorde mig tvärsur, jag var på god väg att släppa hundkopplen och förtvivlat skrika ut min ilska. Dock anade jag att de andra här hemma skulle föredra att jag kom hem med samma antal hundar som jag gick iväg med. Vad gör man inte för att behaga...

Bilder från härom dagen. Jag insisterade på att vi skulle ta med oss ett får
eller möjligen en get i bagaget. Men min kusin ville bara ha en kanin. Så då sket vi i det.superman


såhär var det


Framåt eftermiddagen promenerade jag hem till Elin.
Jag hade på mig rediga gymadojor och svarta kläder.
Kände mig som man in black. Fast kvinna, alltså.

Det regnade så obarmhärtigt mycket att jag tog en paus från
att älska regn. Jag fick vada i floden bland kottar och sniglar.

Efter det äventyret fick jag ta mig fram i ett snår av regnblöta blommor
och grenar och diverse giftiga växter.

Jag blev lite missnöjd.

Fräscht eller inte, det är oväsentligt. Såhär blöta blev mina strumpor (det
är sanningen) och jag kommer bli förkyld.

Träffade Elin som stolt visade upp sin nygjorda piercing. Sedan mötte vi
en dam som berättade för oss hur öron och tungor ruttnar, hur piercade
människor behandlas i Kina, osv. Det var tufft.

Sen kom han och visade oss en arabisk skylt i herrarnas omklädningsrum.

Vi kollade på Rallybrudar. Det var en skojfrisk film.

RSS 2.0