utan ett ord

Jag känner hon som aldrig sneglar på nån annan,
det finns en bild av dig allt hon gör.

Jag känner han som faktist ingen riktigt känner,
han säger att han ej har känslor kvar.
Jag känner han som faktist blöder i sitt hjärta,

Och utan ett ord tar ögon till hjälp,
så ber hon till gud att en sann kärlek få.
Hon klär sig i frost utanför din dörr,
så ber hon till gud att en sann kärlek få.


- simon norrsveden


min levnadskraft och bästa vän.

Älskar den här lilla tjejen så otroligt mycket

kameramobiiiiil

Idag har jag varit på utflykt med farmor, bror och kusin. Vi hälsade på min faster och hennes sambo.
Jag hade med mig kameran, jag har närmare bestämt kånkat på den hela dagen som en annan ståndaktig soldat. Men batteriet dog efter att jag knäppt några enstaka kort på kusinen, kusinen och mig samt getter och fårskallar. Så, det blev inte alls mycket taget med den. Kommer eventuellt upp några sådana bilder vid ett senare tillfälle.
Nu ska jag berätta lite med kameramobilsbilder som fick bli nödlösningen.


Efter fika och mat åkte vi vidare ner till någon slags hamn och köpte glass.
Jag flirtade in mig och lyckades få en plastsked. Tack...

Min faster åt glass. Och jag.

Min farmor åt glass. Och jag. (här protesterade hon vilt för att
jag tog kort fast hon var kladdig. elakt. usch.)

Min kusin och lillebror åt glass. Och jag.

Vi satte oss på serveringen och såg på när bror och kusin
badade i en stor sjö. Vättern eller nåt.

I en gullig liten bod med allehanda grejer hittade jag en
smörkniv som det stod mitt namn på. Antog att den var
min, stoppade den i fickan och gick.

På vägen hem köpte jag två par tygskor.
Det ena paret är rosa. Jag har egentligen fobi mot rosa
men man vet ju aldrig när de kan komma till användning.
De kostade 30:-(!!!!!!!) st så de hade kunnat få vara gjorda
i ormskinn för min del.

jag äter tårta i vilken ordning jag vill

Idag har jag ätit tårta hos mina morfäldrar. De läser min blogg med jämna mellanrum så jag passar på att ge dem en liten hälsning. Mormor och morfar; jag tycker att det är väldigt roligt att ni läser min blogg!
Det var även släkt där från Falun. Jag satt mest på en stol och lyssnade när de andra samtalade. Bra att det var en skön stol. Men det var ändå trivsamt, tårtan var god och det är inte så ofta dessa släktingar träffas. Tror att det var sex år sedan, om jag inte minns helt uppåt väggarna fel.
Mamma blev dock hysterisk då jag ville börja med tårtan istället för kak-och bullfatet.
"Ida! Man tar från det här fatet först!"
"Men jag vill äta tårta först..."
"Nej! Så gör man inte! Säg åt henne!"
"Men lägg av! Är du allvarlig?! Jag vill ju ha tårta!"
"Nej! Fråga mormor så får du se!"
Jag fick äta tårta först, tack och lov. Vilken turordning man äter de olika sötsakerna känns ganska förlegat. Det är ett fritt land!

Imorgon ska jag på utflykt. Det kommer att bli oerhört spännade. Om jag orkar skall jag släpa med mig kameran och då kommer det högst troligt att dyka upp bilder här, vilket jag vet att ni riktigt längtar efter.
Idag ska jag inte skriva så mycket. Jag skrattar hela tiden och nu värker mina kinder.

Jag hoppas att du förstår att du inte vinner mig på det sättet.

jag har hittat världens finaste låt


ventilerar fingrarna

De senaste dagarna har jag känt mig så glad, så uppåt, så förväntansfull på något vis. Sakta har det kommit tillbaka och det är en skön känsla. Jag börjar komma underfund med mig själv och jag förstår mer nu. Jag trodde att jag visste, som alltid, men det gjorde jag inte. Ibland försätter man sig i icke önskvärda situationer och inser det inte. Man godtar det, sväljer allt som är med hull och hår. Och förstår inte ett skvatt vad det egentligen är man pysslar med. Total förblindelse. Det var då en gammal vän hjälpte mig ur det, hjälpte mig upp på rätt köl och jag är väldigt tacksam för det.
Senaste tiden har jag vissa dagar bosatt mig i stallet, tagit timslånga ridturer med mamma samt fokuserat stenhårt på träningen. Det har hjälpt mig, gett mig tid att tänka men samtidigt att tränga undan. Och det har varit behövligt, det har det verkligen. Ja, för att inte tala om de långa ritterna med mamma. Alla samtal med mamma överhuvudtaget. Det har gett mig mycket och jag har insett att trots att vi har den eviga mor-och-dotter-relationen, så är hon mig en mycket nära vän. Jag litar på henne och nu vet jag att hon finns där. Hon kanske inte alltid säger allt på det bästa sättet, men bara att hon försöker uppskattar jag så mycket.
T har också varit betydelsefull, ställde upp utan att veta någonting annat än att jag behövde honom. Det är då man vet att man har riktiga vänner, att man är rik. Vad som gör en verkligt rik. Jag är så glad för hans stöd, bara att veta att han faktiskt fanns där.
Andreas, som kallade mig idiot och formligen skrek åt mig hur korkad jag var... då blev jag kanske inte överlycklig, men nu är jag det. Jag är glad för att han gjorde det, det var ju just det jag behövde höra. Det också.
Det finns många som funnits och jag skulle aldrig våga påstå att jag är ensam. Det kan kännas ensamt, man kan känna sig som den mest ensamma i hela världen, men någon gång inser man att fallet är precis inte så. Motsatsen. Jag känner mig lättad. Glad. Nästintill lycklig. Eller jo, lite lycklig är jag faktiskt.


jihaa

Idag ska jag berätta om min dag, från början till slut. Det kommer att vara bildlöst och så mycket text att era ögon slutligen kommer att svida. Men jag kan inte härja runt med kameran hur som helst, inte ens mobilkameran. Jag känner mig som en hänsynslös paparazzi som enbart irriterar folk. Så nu blir det text. Bara text.

Jag pinade mig upp ur sängen redan strax efter åtta. Det var bland det värsta jag gjort sedan i fredags. Min kropp hängde inte riktigt med i rörelserna och huvudet fungerade inte alls. Men på något sätt lyckades jag få i mig en skål mjuka corn flakes, sminka mig samt dra på mig lite kläder.
Vid nio-tiden dök C och N upp här och tillsammans med min mor åkte vi iväg.
Huvudstationen var Hööks där vi tillbringade ett par timmar. Affären är inte alls särskilt stor men uppenbarligen fanns det mycket att klämma och känna på. Vi kom därifrån med både det ena och det andra och det tredje. Vi provade och krånglade och allt som tänkas kan.
Till min/mig köpte jag; vinröda benlindor (vinrött är hans färg, liksom, så det kändes självklart), en grimma, nya ridhandskar (som är suveränt bra!), någon tjärsalva - dock inte den vanliga utan någon som skulle vara bättre för sår, och så fick han sig ett skrittäcke. Dock har jag än så länge inte betalat något, får väl se hur det blir med den saken...
Mamma fick sig ett par ridbyxor, grimma och så köpte vi fler grejer som jag inte alls minns.
Efter det långa besöket på Hööks var vi utsvultna och käkade buffé på något Wok&Go (typ) och det var ruskigt gott.
Mätta minst sagt och belåtna drog vi vidare till Media Markt; mamma skulle egentligen bara ha batterier men det blev betydligt mer. Det jag minns var en hårfön (tack och lov! vår gamla är väl på god väg att explodera när som helst), sing star disney och en film till psp (detta var till min bror, men tro mig, SING STAR!!!!). Hm. Var nog allt.
Slutligen var vi in på Granngården på hemvägen och köpte ytterligare ett pack benlindor, ljusa. Bra till träning.
Så när jag kom hem, precis i sista sekunden, var det dags att byta om till ridkläder och bege sig ut till hästarna på momangen. Ridlektion för instruktör stod på tur. Jag har ridit nästan varenda dag de senaste veckorna så det gick bra idag. Riktigt bra. Känns som att vi kommer någonstans, och jag vet att allt det hänger på mig. Mozart kan, det är jag som måste rida mycket och ge 110-120% för att få ut det så småningom.
Ja. Det var allt.
Nu är jag hemma och är omänskligt trött. Behöver duscha.


Kunde inte låta bli att bifoga en bild på snygging

bra dag

Det här har varit en bra dag. En väldigt bra dag, rättare sagt.
Jag har varit på sk där jag träffade en hel drös med underbara människor, många som jag inte träffat på länge.
Främst träffade jag Andreas.G och Tommy (som jag iofs redan träffade i fredags). Det var väldigt, väldigt roligt.
Som sagt träffade jag många fler, men det finns ingen anledning att skriva ut alla. Jag hade med mig kameran och jag hade tänkt använda den. Sedan fick jag ångest; den skulle säkert bara bli obekväm att bära på. Så!
Fin dag.
Nu är jag jättetrött och har en otäckt molande huvudvärk. Men äsch, så vadå.

vi är släkt


god morgon alla glada!

Denna natt har bjudit på knappt 2 timmars sömn.
Strax efter tre kommer mamma inrusande till mig, halvt i upplösningstillstånd. Hästarna har sprängt staketet (..såg väldigt underligt ut, staketet alltså, kan ju undra...) och är nu på fri fot. Fader Abraham har redan kastat sig i en bil och gett sig iväg på spaning. Jag, mor och bror efter i bilnr2. Vi delar på oss, klockan är halv fyra, vi försöker behålla lugnet för att inte brista ut i ren och skär panik. Exakt vad som helst kan hända. Typ. Efter många om och men har vi dem hemma igen efter en timme. Tack och lov. Nu andas vi ut.
1,5 timme kvar innan det är dags att gå upp. Jag provar att ligga på den vänstra sidan, vältrar över till höger, för att sedan prova mage och efter en stund rygg. Ingenting känns bra och jag får inte ro i kroppen. Ligger sådär och blindstirrar i drygt fyrtio minuter innan jag ger upp. Upp och hoppa, helt enkelt. Vrålhungrig var jag, kvart över fem på morgonen. Mor och bror gav också upp så vi åt frukost tillsammans. Nu är vi snart på väg och jag är i stort sett helt klart. Känns lite sensationellt sådär. Skön känsla. En mindre skön känsla kommer väl uppenbara sig om någon timme då tröttheten kommer slå ner mig totalt. Men den dagen (timmen), den sorgen.
So long, suckhas!


Jag är pigg, alert och trevlig 24.7. Tveklöst.


bättre förr


Jag har blivit en bitter gammal kärring (uttala det "tsjääriing).
Exempelvis kan jag inte sitta i drag i bilen. Vår ac fungerar ju inte, så för att
få in någon som helst luft och undvika att bilens alla invånare försmäktar 
behöver alla fönster vevas ner. Men det går jag inte med på. Jag sitter där med armarna demonstrativt i kors och muttrar att "nej, vet ni vad, veva upp! Jag fryser och riskerar öroninflammation... jag känner mig faktiskt lite snuvig också!"
Jag vill ha ständig tystnad runtom mig. Elvispar, radioapparater, stolar som dras mot golvet, dörrar som öppnas och stängs, glas som klirrar; det är otäcka påfund! Det går mig så totalt på nerverna! För att inte tala om fågelkvitter...!
Jag är trött på folk som aldrig passar tider. Jag är trött på folk som krånglar fram och tillbaka, velar och konstrar. Jag är trött på dålig planering och jag är trött på saker som aldrig fungerar.
Det var bättre förr.

det är inte lätt när det är svårt


Jag tog en massa bilder jättetidigt i morse innan jag skulle iväg.
Men kan man se på mig att klockan inte ens är sju?! NEJ!
Jag är en sådan bra skådespelare att det är totalt omöjligt!
Mest ville jag visa att jag har färgat håret men om man frågar min mamma
är bilden otroligt missvisande (inte gällande färgen)
Hon tycker alltid att jag får till "för bra" vinklar och fejksmilar.

Så då bestämde jag mig för att inte le det minsta, inga konstigheter.
Men då är det missvisande I ALLA FALL! INGEN DUBBELHAKA någonstans!

Så då försökte jag få med hakan. Jag gjorde ett x antal tappra försök och
jag är besviken (HAHA NOT!) att det inte bli bättre än såhär.

lite kärlek


Är det något jag älskar så är det regn!

woila


En dag var jag ner till Fröken P. Där var också den där som håller för handen.
Och så kom Aleks.
Otäckt när de blivit så vana vid att mina bilder publiceras på bloggen att
de vänder sig bort så fort någon slags kamera kommer fram.

Vi åt pizza.


galet

ralliraita

Finsk film. Ralliraita. Handlar om något rally, vilket man nästan kan ana av filmens titel. Olika team, stor spänning.
Läste om den, såg att den fanns tillgänglig -denna lilla finska godbit-, så jag tänkte att "Nej, jag ska inte vara trångsynt. Jag kan åtminstone kolla trailern."
Ja, så jag kollade trailern. Nu kan jag knappt bärga mig innan jag får se filmen.Verkar den inte superbra, så säg?!

snart så

Jag ska skriva lite så småningom. Just för tillfället är jag upptagen och i fullt sjå med att skriva lite på ett av mina projekt. Tills vidare önskas kommentarer på föregående inlägg.den gången det var vi

"Hej", sade jag tyst, knappt hörbart, och slog mig ner bredvid dig. Klippan var kall och fuktig, men det berörde dig inte. Dina ben var uppdragna mot bröstet, lät din haka vila mot knäna. Du andades stilla, långsamt, nästan koncentrerat. Vågorna slog mot den steniga, grå klippan. Vi fick några salta stänk på oss. Himlen var blyertsgrå och tung. Några måsar skriade i skyn, de lät så desperata, så förtvivlade. Jag huttrade till, svepte jackan tätare om mig. Blåsten lekte med mitt hår.
Där satt vi. Tätt bredvid varandra. Men ändå alldeles för långt ifrån.
"Minns du förra sommaren, då vi satt här och såg på solnedgången?" undrade du plötsligt utan att ge mig så mycket som en blick.
"Det var vackert." Jag log åt tanken.
Jag hade suttit uppkrupen i din famn, dina fingrar flätade med mina. Din varma andedräkt mot mitt bakhuvud, den trygghet du utstrålade. Jag älskade att sitta så nära dig, att känna samhörighet, känna att vi hörde ihop. Vi hade talat om framtiden, om oss. Då hade allt känts så självklart, så uppenbart, så lätt. Solen gick ner bakom horisonten och jag hade somnat med huvudet mot ditt bröst.
"Löften är egentligen bara falska förhoppningar, något att klamra sig fast vid då man känner sig osäker. Något man tar till då man förtvivlat inte vill förlora något. Visst är det så?" Nu vände du dig mot mig, dina ögon var rödsprängda.
Jag förblev tyst. Jag hade inte något svar. Mest av allt ville jag förklara hur mycket jag älskade dig, hur högt värderad du var i mina ögon. Hur mycket jag behövde dig.
Men löften är något man håller. Gör man inte det så får man stå sitt kast.
"Du vet att jag aldrig ville såra dig. Det var ett misstag, jag..." Min röst dog ut. Havets brus tog över. Du lade ett finger över mina läppar, så varsamt att jag knappt kände det.
"Hur många gånger du än försöker ursäkta det, få förlåtelse, så kan du inte få det ogjort." En tår smet ut ur din ögonvrå, färdades längs med din stubbiga kind. Det gjorde så ont att se dig såhär och att dessutom veta att det var jag som förorsakat dig den smärtan. Hur kan man rasera någons liv så hänsynslöst som jag gjort? Och det var inte ens någons liv. Det var ditt. Ditt.
Jag började gråta, hejdlöst, hulkande, nästintill hysteriskt. Hela min kropp skakade, mitt hjärta värkte och var på väg att tränga ut.
"Älskade, gråt inte." Din underbara röst, så varm, så tillitsfull. Jag skämdes. Jag hade inte någon rätt att gråta. Jag hade gjort mitt val, nu skulle jag stå för det. Jag skulle vara stark.
"Du måste förlåta mig..." lyckades jag pressa fram, bet mig så hårt i läppen att jag kände blodsmak.
Du log ett sorgset leende.
"Jag har förlåtit dig för länge sedan, men du måste förstå, smärtan finns kvar. Den är så påträngande djup. Jag måste komma upp på benen igen. Och du kan aldrig föreställa dig vilken tid det kommer att ta."
Det var så svårt att höra dig uttala de där orden som bildade fasansfulla meningar.
Det fanns inte några ord, tillräckligt starka att läka dig. Jag stod handfallen och avskydde mig själv som pesten. 
Men när du såg på mig fanns det inte något spår av hat. Och jag beundrade dig för det. 
För några sekunder begravde du ditt ansikte i dina fårade händer. Jag hejdade en impuls att stryka dig över ryggen. 
"Jag måste gå vidare. Själv." 
Det var det jag väntat på men ändå slog det luften ur mig. Halsen stockade sig och panikslaget kämpade jag för att få luft. 
Du reste dig upp med en mödosam grimas, spejade ut över havet. 
"Ser du", en liten paus, "havet är så oförutsägbart. Precis som livet. Vågorna kastar en hit och dit, man vet aldrig vart de för oss." 
Du drog av dig ringen från ditt vänstra ringfinger. Vände dig om och såg på mig med översvallande kärlek. Sedan kastade du den med all kraft ut i havet. Snart, så snart, skulle den ligga på havets botten. 
Jag grät fortfarande, fast stilla och behärskat. Du satte dig på huk framför mig. 
"Vi får se vart vågorna leder oss i framtiden."  

promise me


ett brev ur; hjärtats tysta andetag

" Hej!
Jag skriver inte det här till någon speciell. Inte än i alla fall.
Ibland skriver jag små brev till mig själv, som någon slags påminnelse av vad jag egentligen tycker. Jag menar, i fall jag i framtiden skulle bli förvirrad och osäker, då har jag ju ett skyddsnät.
Jag tycker om känslan att känna mig trygg och tillfreds. Vid närmare eftertanke finns det nog inte något som jag värderar så mycket som just det. Trygghet. Ro. Frid. Har jag bara de sakerna inom mig så kan jag nog klara det mesta. Det tror jag, faktiskt. Jag förlitar mig för mycket på impulsiva tankar, jag är hetsig och söker ständigt efter nya upplevelser inom det emotionella. Det är nog som så att jag blivit hjärntvättad, min tankeverksamhet är komplett förvriden så på gränsen till orealistisk.
Jag tycker att jag har letat så länge, jag har i ärlighetens namn lagt ner stor möda på att finna det jag söker. Fast det är väl så, det är svårt att hitta när man inte är säker på vad man letar efter. Jag kan inte ens bestämma mig för om jag vill veta vad som gömmer sig där borta, här inne.
Men om vi för stunden leker med tanken, att jag faktiskt vågar ta chansen ut i ingenstans, ut i det okända. Jag öppnar mig, liksom sliter upp mitt bröst med sådan kraft att det hörs ett olycksbådande ritchande. Ett sådant som när man drar isär ett tyg. Det är så att armhåren reser sig, står givakt, ryser. Obehag. Vad väntar då? Total förnekelse eller det jag letat efter. I det här läget kan man inte påstå att jag inte har något att förlora.
Därför att nu är det allt eller ingenting.
Blottad. Jag har blivit en blottare som inte kan skyla mig hur många klädesplagg jag än drar på mig. Det är för sent. Det är alldeles för sent. Inte ens hoppet finns kvar, till och med det har övergett min sida. Det som under hela min livstid varit min trogna följeslagare.
Det är då jag inser att jag står ensam kvar. Skammen har på ren automatik blivit min nya vän. Skammen och hånfullheten gentemot mig själv har aldrig varit så enorm som nu. Hög som himlen, omfattande likt jordens yta.
Luften blir svår att andas. Så kvav. Så tung.
Hur förklarar man ett skrik som aldrig tystnar?
Eller.
Hur ska jag kunna lära känna någon annan när jag inte känner mig själv? "

hemmets veckotidning, bildextra

Min blogg har ju varit lite uppochned samt avstängd hit och dit.
Jag försöker komma ifatt men det är sannerligen inte det lättaste.
Nu ska ni alla fall få se ett par bilder från föregående veckor.


Jag har fiskat. Jag fick ingenting så jag gav upp. Skittråkigt.

Druckit champange som inte var det minsta alkoholhaltig. Skönt.
Jag är ju inte arton än så alkohol är något jag aldrig skulle befatta mig
med. Fy vale.

Jag träffade Emelie. Vi ska rida någon dag, på våra hästar, tillsammans.

Jag fick ett ryck och bakade allt. ALLT! Kladdkaka, äppelpaj, blåbärspaj,
två sorters bröd. Sedan bjöd jag några tjejer som fick smaka av allt.
Själv vågade jag inte, jag behövde försökskaniner.

Jag har solat. Framför allt så har jag solat mina blekfeta ben.
Ett tips är att bada i rapsolja innan. Vilken effekt! Man blir att känna sig som
en friterad pommes.

Jag har träffat Elin. Vi har varit simskolelärare! Utomordentliga sådana
dessutom! Efter det, med lite lönepengar på fickan, gjorde vi en utflykt
tillsammans med Aleks.

Sist men inte minst så är min hårbotten numer orange. Vet inte riktigt
hur jag ställer mig till den dråpliga situationen. Jag skulle kunna göra en
omfärgning men har inte riktigt kommit mig för.

Det här är Krickes konstverk men jag lånar det för stunden.
Jag vill med den här bilden säga att jag har fått mina betyg.
Bra betyg, för första gången i hela mitt liv. Bara ett enda g och det var i bild.
Bild. Bild. Bild.

Jag har även saknat skolan. Oh! Döm mig inte för hårt! Men det är ett faktum.
Tänk bara på den underbara skolmaten. Läxor. Nej, just ja, vi har ju aldrig
några läxor.

Det räcker nu.

tänkte bara berätta

I brist på nödvändig och intressant information följer detta inlägg.

Jag följer relativt många bloggar varje dag, jag kollar de minst ett par gånger. Det är ett trettiotal minst. Jag har de ligger under 'favoriter' för att inte någon skall förglömmas. Jag är bloggbesatt. Jag älskar bloggar. Samtidigt som jag verkligen avskyr dem.
Det är en salig blandning mellan bloggar som tillhör mina vänner, kändisbloggar och fina fotobloggar som inte fått speciellt mycket uppmärksamhet. Vissa bloggar jag besöker tycker jag förtjänar betydligt fler besökare för de har faktiskt en bra blogg, något att förmedla och delge av värde. Nu menar jag inte att allt behöver vara intressant, för då skulle jag aldrig blogga överhuvudtaget. Men att skriva trivialt på ett hängivet vis som behåller intresset, det är något jag uppskattar.
Min åsikt har inte någon genuin betydelse, men det är faktiskt en skön känsla att i ord uttrycka vad man faktiskt tycker. Testa det där hemma i stugorna, vet jag!

Jag har ett visst upplägg när jag läser bloggarna. Jag trycker först upp den första hälften under 'favoriter' , jag kan inte trycka upp allesammans för då riskerar jag att datorn hänger sig. Det har hänt mer än en gång. Jag läser igenom dessa bloggar, förutom Blondinbellas (ja, jag läser Blondinbellas blogg och jag har inte några överdrivet stora och omfattande åsikter om henne) för hennes öppnas så långsamt. Den brukar jag spara till näst sist.
När jag nu läst igenom den första delen trycker jag upp resten, läser de minst prioriterade först. De som jag vet att jag inte brukar ha något jättenöje av.
Kvar till sist brukar jag ha Blondinbella, Alex Schulman, Calle Schulman samt Magnus Uggla.
Det är nu det börjar bli bra.
Först läser jag Calles. Hans texter är ibland bra, så pricksäkra, så träffande. Ibland är de långa texter som säger mig absolut ingenting. Om det beror på bristande hjärnkapacitet och mognad (för min del) eller om det är för att han ibland faktiskt skriver skittråkigt har jag inte riktigt kommit underfund med.
Magnus Uggla kommer sedan i  mitt bloggläsande. Hans blogg är en nyupptäckt för mig, en sann guldgruva. Hans texter är rakt av härliga. Så öppet, så bra. Så bra!
Blondinbellas blogg läser jag sedan. Eller läser och läser. Det är ytterst sällan jag läser vad hon skriver, jag brukar kolla på hennes bilder. Hon ler, äter sallad, posar bredvid sina vänner och andra människor, osv, osv. Och fråga mig inte varför, men det är bra. Kul.

Man sparar ju alltid det bästa till sist, Alex Schulman. Jag brukar scrolla ner för att se om "åh, är det två inlägg jag inte läst! YEEEEEEES!" Och så läser jag, andäktigt, imponerad, förväntansfull. Jag blir aldrig besviken. För mig är Alex överlägset Sveriges bästa och främsta bloggare. Oslagbar!

Jaha. Det var vad jag ville säga, eller som sagt, berätta. Hur jag läser bloggar och vad jag tycker om bloggarna. Ingen bryr sig direkt och jag nickar lite fundersamt och grymtar likgiltigt för mig själv.

headache

För stunden besitter jag en huvudvärk som inte är av den här världen. Sedan i morse har den uslingen kommit och gått lite som det passat. Har några alternativ till varför den har uppkommit överhuvudtaget.
Ett kan vara att mitt huvud övertagits av små hamrande utomjordningar.
Ett annat kan vara att jag utom mitt medvetande gått in i en vägg byggd av tegelsten.
Det tredje jag överväger är att jag kanske fått en tumör som trycker mot min obefintliga hjärna.
Nej, fy. Sådant ska man verkligen inte skoja om! Därför gjorde jag inte det heller. Jag är alltid gravallvarlig, gränsar till en riktig buttergök.
Mitt fjärde och sista alternativ är vätskebrist. Ni vet, att jag druckit på tok för lite förhållandevis till värmen och min ständiga fysiska aktivitet.
Jag tror på det med utomjordningar, tveklöst.
Jag tror jag tänkte skriva något mer, men min tankeverksamhet gick precis i baklås. Så jag ger upp och sätter punkt här.Den där lysande grejen, det är inte månen, det är en lampa.


sweetheart

E är här, till min förtjusning har han med sig sin lilla söta hund.kycklingsallat

A lá Ida, till och med!


frukost


bara himlen ser på

Fin kväll.

för kärleks skull


beautiful ladies

get off of my cloud

05.00

Jag måste få börja med att säga att jag är trött. Och eftersom det är min blogg så börjar ju jag hur jag vill.

Jag är så trött!

Strax före fem, på morgon, höll jag på att kvävas och ska väl bara vara tacksam att jag vaknade. Det var så klibbigt varmt i mitt rum att det inte gick att sova hur mycket jag än försökte. Jag gav upp fortare än kvickt och ett antal idéer började ta form inuti mitt trötta, tjocka huvud. Först bar jag ut mina sängkläder till studsmattan men den var givetvis dyngsur. Fortsatte därmed min färd ner under altanen, hämtade upp två dynor, lade dem i utemöbeln och bäddade ner mig. Jaha, det trodde jag, att jag skulle kunna somna därute. Aldrig.
Hade en kort överläggning med mig själv innan jag beslutade mig för att ta in hästarna. Jag gjorde i ordning Mozart och gick själv in och bytte om. 05.45 satt jag i sadeln och var på väg. Mitt hopp om att slippa alla flugfän, bromsar och mygg gick ganska snart i krasch. Vi hade en stor flock runt oss redan innan vi lämnat gården. Så det fick bli en kortare vända. Har jag tur så får jag åka till ridhuset lite senare. Antagligen har jag inte tur, men jag hoppas.
Runt en timme senare åt jag frukost på mina upplockade dynor tillsammans med en fästingbärare. Ytterligare en kvart senare slocknade jag på soffan, sov timmar och vaknade med huvudvärk. Men det är okej. Såhär tidigt tänker jag aldrig mer gå upp. Fy vale!


mitt hjärta

let me fall


såhär jag känner mig


Vi kan bortse från att jag inte ha någon målartalang. Vi kan för lätthetens
skull låtsas att det är en sju-åring som målat den här.
Men kolla nu.
Kroppen har ingen form, stämmer korrekt.
Jag har ett väldigt stort huvud, det enda som är lite missvisande
är kanske att jag glömde bort att måla dit en dubbelhaka. Men man kan
ju i alla fall lägga märke till mina maskulina hamsterkinder.
Mitt hår är i sanningens namn rött och spretar konstant, fast jag kan
väl hålla med om att bilden överdriver lite.
Känns bra.

häst hela inlägget långt

Igår förmiddag åkte jag och mamma, C och min instruktör iväg till ett ridhus här i närheten. Sedan klockan åtta hade det varit lektioner för Schöneman och när vi kom var det sista lektionen. Det var Ch som skulle rida och jag formligen älskar hans häst, jag stod alldeles andäktig i 40 min och bara tittade och lyssnade. Då och då inflikade min instruktör något till mig för att få min tankeverksamhet på rull. Då säger hon helt plötsligt; "du vet om att Mozart klarar det här?" Jag blir uppriktigt förvånad, för att Mozart kan så mycket hade jag faktiskt inte en aning om. "Va? Kan han?" svarade jag ovanligt dumt. "Jaa, ni har bara nosat lite på det där än så länge." Sådana kommenterar och sedan så se när oerhört duktiga ryttare rider för mycket utbildad instruktör, det ger så mycket inspiration och viljestyrka. Det är helt klart värt all den energi, tid, blod, svett och tårar som man tvingas lägga ner innan man når dit man vill. Och när man väl når dit, då vill man bara vidare. Jag är så glad att jag har min älskling, det är han som ger mig styrka och glädje när allt känns tungt. Att gå ut till honom en stund får känslor av ensamhet att försvinna. Mozart är lycka.


Älskling, som en isbjörn med sin vinterpäls.

regn hos mig


my favorite


tears and rain
cows

Svårflirtade tjurar

hejsanhallå

Välkomna tillbaka.
Efter många funderingar hit och dit så öppnar jag bloggen igen.
Jag kan inte lova att den kommer hållas öppen nu, men på
obestämd tid är ni välkomna hit.

RSS 2.0