fortsätter tjata

Sadeln. Vilken sadel. Det är min nya fåtölj. Den är perfekt på alla vis. Jag ska dö i den sadeln.
Det är en Jessica Crown, helt ny, helt fantastisk. Att det finns sådana underbara skapelser...
Och Mozart, den passade som ett smäck, och mitt arsel, som ett smäck!
Nu kan jag leva lyckligt.

tänkte bara

Det är nog bara vi hästtjejer som hittar hö innanför bh:n/sporttoppen.
Ska man vidareutveckla det så förstår jag inte hur det kan hamna där. Jackans dragkedja är uppdragen ovanför hakan, jag har två tighta tröjor på mig innanför. Jaha. Ja, men det var tydligen möjligt ändå.

För övrigt så har jag varit ute i stallet större delen av förmiddagen. Jag har mockat och fixat, galopperat en lång stund i djup snö på en stor fotbollsplan.
Om 1,5h ska hästen in igen, borstas av lite snabbt, få sitt snyggtäcke i äkta ull på sig, lite skydd och så ska vi åka iväg och äntligen, äntligen hämta min nya sadel. Ja, jag är minst sagt förväntansfull.
Just det, min bror lovade att han ska följa med upp någon dag och knäppa lite bilder när jag och hästen far omkring i snön. Det kan ju vara något att se fram emot... Eh.
Ja, det var väl det.
Bilderna flödar här.
Hejdå.


han med leendet. visst förälskar vi oss både hit och dit. ibland i män. ibland i pojkar.Varje gång jag känner din doft blir jag lite knäsvag. Jag liksom drar in det långt inom mig och tänker att "fy, sjutton vad du är fin".


underbara, fina vän.

(jag ska ta upp fotandet, det ska bli bilder, men inte just nu)

Jag tänker berätta om min dag. Idag också.
Morgonen började med att jag och C skjutsade iväg Esben och handlade jäst för 3 kronor. När vi kom tillbaka hem satte vi igång ett brödbak som egentligen gick väldigt fort. Och brödet, det blev fantastiskt! Vi åt bröd och apelsiner och sådant under en lång stund och därefter minns jag inte så väl vad vi gjorde.
Eller jo, förresten. Vi kikade på lägenheter, gick ut och fixade i ordning hästarna, städade upp i  köket. C greppade dammsugaren och jag diskade. Teamwork!
Vi for vidare upp till hallen för närmare en timmes styrketräning. Vi pumpade våra muskler och kände oss riktigt manliga. Testosteronet flödade därinne! Hem och klämde lasagne och nu en sväng in i duschen. Blir nog filmtitta och sisådär ikväll.
Imorgon kväll åker C hemåt, men innan dess ska vi till Örebro och bowla ett par timmar. Bowling är lite för roligt.
Ja, det var det. En fullspäckad dag, fullt ös. Väldigt, väldigt bra.


Vilken dag

Den här dagen har gått i ett. Konstant. Sedan klockan åtta i morse. Vi gjorde oss i ordning och for in till Örebro, vi skulle armbågas, trängas, knuffas, puttas, slåss och slitas bland alla tokiga mellandagsreashandlare. Det gick faktiskt ganska bra, men inne på vissa affärer (läs: gina tricot) var det kö genom hela butiken. Men vi klarade det fint, jag och C, för grabbarna fick ställa sig i kö medan vi sprang runt och plockade på oss kläder. Dock fick vi betala själva...
Många timmar senare kom vi hem.
Då hoppade vi i varma kläder, tog boben i baksätet och for iväg till sladdvänligt ställe. Där spenderade vi en dryg timme, åkandes bakom boben, helt hysteriskt. Jag åkte minst, jag körde mest bilen. Och vi sladdade och åkte och det gick fort och vi for av som små vantar. Jag skrek mig hes i skräckblandad förtjusning. Det var riktigt, riktigt awesome!
Jaha. Imorgon har vi inte så många planer. Men det blir nog bra. Vi ska i alla fall skjutsa Esben samt baka bröd.
Hej.


Eftermiddagen och kvällen.

Det har hänt både det ena och det andra.
På väg hem med C, nästan-nästan hemma, tvärdör saaben. Hejdå batteriet/någon rem/något annat, sa den. Jag hoppas att det går att ordna snarast möjligt.
Vi åt god mat. När den väl blev klar.
Kvällen (början av natten) spenderades i filmtittarläge. Sex spända nunor såg Inception. Galen film! Absolut sevärd!

Imorgon blir det matkalas (matkoma, i guess) hemma hos farmor och träffa några livliga ur släktregistret.

På söndag taggar jag och C mellandagsrean. Vi har redan gjort upp planer för affärspringandet och Esben är vår påsbärare. Vi mutade honom med ett par koppar kaffe. Kommer troligen få krupp på alla människor, men vad gör det i fyndandets hetta..? Nä, just det.

Godnatt var det.

jag vågar.

Minnen från den sena sommaren,
minnen om oss,
fast egentligen blev det aldrig några minnen,
kanske nu,
låter allt vara upp till dig

Get on with your life.

Idag har jag mest haft ont i magen samt städat. Mitt rum är numer kliniskt rent, fixat och snyggt. Det var inte någon direkt katastrof innan heller, upptäckte jag när jag väl tog mig an det. Litel längtar jag tills det blir dags att lägga sig - krypa ner under mitt prasslande, rena täcke. Det är lite av en oslagbar känsla.


Jag (notera hur långt hår jag har fått! och det är dessutom lockigt!) sitter just nu och äter naturell yoghurt. Det är vad jag levt på idag. Proviva och en halv kopp naturell yoghurt. Jag vet, det är sorgligt och ganska synd om mig. Ikväll ska vi äta potatisgratäng och tjälknul. Säkert att min mage kommer att gilla det. Verkligen. Not.

Såhär tjusigt har jag gjort med papperskorgen och en gammal bortglömd ljusslinga. Okej, det är lite finare i mitt rum när man ser den på riktigt. Faktiskt.

Sitter och väntar på att få sms från Cathriné så jag kan åka iväg och hämta henne. Men än så länge har jag bara fått en drös med sms från folk som tycker att jag ska ha det förtjusande idag. Snällt, jovars.

Ja, mysigt som sagt. HE-HE-HE!

du och jag.

Vi skulle bli ett äventyr.
Och jag tänker på dig tills hjärtat värker.
Som ett djupt sår, en ärrad själ, precis så sitter det kvar.
En ständig påminnelse.
Men vi skulle bli ett äventyr.
Tillsammans.

Jag undrar:

Hur kunde ni göra som ni gjorde, hur kunde ni välja bort mig? Hur kan jag inte spela någon roll, vara utan betydelse? Vad är det som driver människan till sådan handling? Jag försökte, jag struntade i allt där emellan. Ända tills jag förstod och fick upp ögonen, ända tills det blev outhärdligt och sårandet blev större än bevarandet. Jag försökte, det gjorde jag verkligen.
Att vända bort blicken, vägra att se på någon som jag trodde det fanns starkare känslor för. Jag kommer antagligen aldrig sluta hoppas, aldrig sluta vänta. Men den här gången är det faktiskt inte upp till mig.


fy bubblan!

Jag kokar marmelad och bakar bröd utan konstiga tillsatser och konserveringsmedel. Jag hinkar inte litervis med kaffe, inte ens lite grann dricker jag. Jag äter naturell yoghurt och dricker vatten. Jag äter nästan alltid en frukt om dagen, jag sover minst åtta timmar varje natt och jag har senaste tiden gått regelbunda promenader. Jag äter inte gammal mat, vräker i mig friterat eller slarvar med vitaminerna.
Ändå är det jag som åker på magkatarr. Ständig magvärk i en vecka. Och då frågar jag mig: hur rättvist är det egentligen? Jag bara undrar...

Vad ska jag göra åt det här?

Jag skriver mest för att jag behöver skriva av mig. Bilder blir det inte några tagna och egentligen händer det väl inte så mycket heller för tillfället.

Tio saker:

1. Jag har fått jobb. Från och med tjugosjätte januari ska jag jobba en gång i veckan. Precis lagom för vad jag kan hinna med.

2. Ibland är det väldigt skönt att krypa ner i sängen och känna sig liten.

3. Jag har stressat och stressat den senaste tiden, ständigt varit uppe i varv. Och visst är det så att till sist säger kroppen ifrån. Jag vet inte om det enbart är stressrelaterat eller magkatarr av något slag; men min mage är i uppror, jag är genomfrusen, trött och hängig.

4. Innan decembers slut kommer min nya sadel, specialbeställd och anpassad efter mina önskemål och för bästa passform för min hästs något knepiga rygg. Jag är så sugen på att satsa på en hejdundrans tävlingssäsong.

5. Imorgon kommer Cathriné och stannar i flera dagar. Det ska bli väldigt, väldigt roligt.

6. Det går väldigt framåt med mitt skolprojekt (egentligen struntar jag i att det har med skolan att göra, jag gör det för mig, inte för någon annan) och boken börjar närma sig sitt slut. Enligt planerna är det sisådär trettio, fyrtio sidor kvar. Målet är att den är avslutad (dock är inte korrigering inräknat då) innan mitten av januari. Helst ska den bli klar över lovet.

7. Jag har läst en bok som fick mitt hjärta att värka. Kirre, heter den, och vi har fått den för att läsa i undervisningssyfte. Det gör ont att läsa den, men den är så himla fin.

8. Alla tolkselar på Hööks är slut och det är ett sorgligt kapitel för jag vill gärna få åka lite häst den här vintern som förmodligen inte kommer ta slut förrän i maj.

9. Jag lever under ständig kluvenhet, jag är så trött på alla val, alla funderingar. Högskola, till exempel, vad jag ska läsa för något. Och så vill jag resa, åka till London och skriva en bok. Det är så svårt.

10. Och emellanåt känner jag väl lite såhär ungefär:
"I've called you now a thousand times
I think I know now
You're not home
I've said your name a thousand times
To be prepared if you'd be there

I wanted so to have you
And I wanted you to know
I wanted to write songs
About how we're walking in the snow

You've got me slightly disappointed
Just a bit and just enough
To keep me up another night
Waiting for another day"


Hej så länge

Jag och bloggen kommer inte riktigt överens längre.
Den får vila ett tag.
Vi syns när lusten, idéerna och Ida är tillbaka.
Hej så länge.

bara ett par meningsutbytningar ur något jag skrivit.

hon sa: jag får ingen kontroll, och jag är en sådan som alltid har kontroll. jag får inget grepp om dig.
han sa: vänta lite, snart har du grepp.

hon sa: jag är rädd för att du ska såra mig.
han sa: vet du, jag tror att det är du som kommer såra mig.

hon sa: jag kan inte lita på dig.
han sa: jag tycker om dig.

och hon trodde inte ett ord men hoppet fanns ändå där.
som det alltid gör när vi vill något.


promises

"All your promises, I've said before
They're only words to fill the space, you won't explore
All your promises, I'm so naive
Because I wanted you and wanted to believe"


Idagens

Jag har inte så mycket att skriva, inte några bilder att visa. Det är brist på allt sådant just nu. Men det kommer, när jag tagit mig ur svackan...
I alla fall.
Eftermiddagen har spenderats tillsammans med Angelica i Örebro. Vi har gått in och ut i affärer för att till sist hitta varsin tjusig grej på Monki. Och så åt vi på det röda M:et. Sammanfattnings vis var det väldigt mysigt och skönt att komma iväg en sväng.
Imorgon är det dagen D på APU:n. Det ska genomföras en gymnasiemässa där tolv olika skolor ska närvara. Jag har ansvar för sex stycken och det kommer antagligen gå åt pipsvängen. Äh.
Nej, mer än såhär blir det inte.


mysteriet deg
APU:n väntar. Dags att sätta fart!

Utväxt färgad CHECK.


Ikväll.

Ikväll har jag provat sushi för första gången i mitt liv. Det smakade ungefär som att slicka en slemmig havsbotten. Det gör lite ont i mig att säga att det inte föll mig på läppen, sushi är ju en sådan där kulturell grej man käkar med pinne och känner sig lite storstad.

Ikväll ser vi på första sex and the city-filmen, på vår nya tv. Vi har visst inhandlat en sådan där platt som alla andra skaffade sig för tio år sedan. Fascinerande och himla spännande.

Jag hinner inte fler ikväll.


Tankar som snurrar runt i mitt huvud:

Jag vågar inte kolla på Londonbilderna för då dör jag av längtan. Bruna ögon. Hur ska jag klara av att skriva fortsättningen. Är det för utlämnande eller bara vackert. Tänk om jag glömmer bort det och förstör alltihop. Det kanske egentligen är så att jag inte kan. Snart en vecka sen och jag får panik. Jag hatar känslan av att inte klara det själv. Rastlösheten är så svår för vad som helst duger inte. Jag vill ha en tolksele. Två år gammalt ströbröd som förstörde mina kakor. Ingenting som är tillräckligt. Jag kommer vara fulast för det finns inget som passar. Världens finaste händer. Egentligen är jag inte så himla viktig för någon av er. Vågar jag eller vågar jag inte. Kommer det att riva upp gamla sår. Självständig och modig. Jag vill prova mina vingar. För ett år sedan höll jag på att gå i bitar. Rutiner kan vara det läskigaste jag vet. Ibland behöver man mer luft än den som finns att tillgå. Oviktig. Jag klarar mig bäst själv. När ska det sluta. Varför finns det känslor som aldrig verkar upphöra. Det går inte att stänga av. Hur ska jag göra för att verka rolig och intressant och påhittig och snäll. Kommer jag ångra mig om jag inte söker nästa år. Trött på att höra. Tappad lust för det mesta. Vill bort härifrån ibland.


jag vet vad det är. jag säger aldrig ett ord.

En välbekant känsla i maggropen,
den där som kittlar till och undrar,
man kan inte riktigt bestämma vad det är.
Jag vet inte varför samtidigt som jag vet precis,
allt samlat i ett och kanske var det meningen,
en känsla som inte går att ta fel på,
men jag erkänner aldrig för någon.
Molnen skingras aldrig och vi slipper se,
jag måste vara realist och klarsynt,
men du, du, du.


Ibland vill man bort härifrån.

Det slutar inte och jag förundras.
Om två dagar är det den tionde december.

Jag är nästan expert numer


Citrusmarmelad.
Till det behövs:
Ett gäng apelsiner
En citron
En grape
Fruktkött och skalet används, det vita får inte följa med för då får marmeladen en otäck, besk smak.
Ett kilo ska frukten väga, i en kastrull, i med ett kilo socker, en stjärnanis, ett par kanelstänger, några deciliter vatten och så kokas det kraftigt i sisådär en kvart. Skumma av och så i med en flaska pektin. Rör ordentligt, häll upp i burkar.

Hemgjord nötkrokant fixas lätt genom att man först hackar en deciliter sötmandel,
häller en deciliter strösocker i stekpannan och låter den bli seg och brun,
häver i mandeln och rör fort, stjälper upp på ett bakplåtspapper.
När den har svalnat kan man förslagsvis lägga den i en plastpåse och slå på den med en hammare för att få lagom stora bitar.
Lätt som en plätt!

Och det här är lime- och chokladkola.
Det är så himla enkelt att göra eget godis och slippa alla konstigheter och färgämnen och grejer som vi egentligen inte mår bra av. Så dessa gör man genom att slänga ihop tre deciliter grädde, en deciliter sirap, några deciliter socker och så får det koka. Det tar en stund för att få bra konsistens på kola och jag brukar göra flera kulprov för att bli helt nöjd. Och dessa blev himla bra efter att ha stått till sig i kylen. Men hur som helst, när smeten är bra så tar man av kastrullen från spisen och hivar ner tvåhundra gram hackad mörk choklad och skalet från en riven lime. Rör och rör och så antingen ut med det i en enda stor form eller i småformar.

Vit fudge är gottgott, smakar ungefär som de stora man kan köpa bland smågodiset. Samma recept som ovan men när det är dags att röra ner så tar man hackad vit choklad istället.


Bland det godaste i godisväg som jag ätit! Och superlätt, även det här.
Man smälter tvåhundra gram vit choklad i vattenbad. När det smält rör man ner nötkrokanten som man tillverkat. Förslagsvis kan man tappa upp det i söta silikonformar, men det går minst lika bra i vanliga knäckformar, exempelvis. In i kylen med det och låt det stelna.


Slutligen; polkatryffel.
Man slår ihjäl en påse polkagrisar, kokar ihop en chokladkolasmet och så blandas det och grejas för att tappas upp i en form. Det stelnar och därefter skär man ut rutor som man rullar i florsocker. Om man tycker om choklad och polkagris i kombination så är detta en höjdare.

För övrigt, det mesta har jag funnit här: http://sotasaker.com

Om ett par timmar eller så.

Lite senare ska jag se till att det kommer upp lite bilder från min stora godistillverkning idag.
Tåls att vänta på!

Tre himla bra Afzelius (han vet)

1.
"Maria, att jag skall gå iland med att ensam berika dej
är väl ändå lika orimligt som att du kan va' allt för mej?
Det finns ju så många sidor, så många behov man har.
Jag älskar dej men jag vill inte stå här ensam om du försvann;
Så jag blir aldrig din, du blir aldrig min;
Man kan inte äga varann."

2.
"Hur kan jag själv bli så förbittrad
Hur kan man säga allt jag sagt?
Hur kan jag själv bli så förhärdad
Hur kan man bli så jävla kall?
Vad är det för en gräslig avgrund
Som plötsligt öppnas i min själ?
Hur kan man tänka såna tankar
Om nån man en gång ville väl?"

3.
"Jag reste land och rike kring
I många långa år
Och minnerna tar sakta slut
Av allt jag hörde och såg
Ett särskilt minne blir dock kvar
Tills tidens ände är här;
Det är minnet av den första gång
Du sa' att du höll mej kär"


Det är så.

Jag har antagligen världens finaste vänner.
Ni vet, såna som får en att må så himla, genuint bra.

Vintermörker och sprakande brasor

Åker bort över helgen.
Finfint!
Hörs på söndag.
Puss.

En liten melodi.

Jag var inte beredd.
Slog omkull mig.
Aldrig så svag att jag inte reser mig igen.
Men det kändes och för några sekunder glömde jag.
Vad som egentligen finns kvar.
Stark och med mina planer.

Idag står följande på schemat:

- Ligga och dra mig till minst halv elva.
- Ut i kylan och tömköra lille hästen.
- Upp till min gamla skola (apu-plats också för den delen) och jobba några timmar på eftermiddagen. Ska faktiskt bli himla kul.
- In till farmor och hjälpa henne med lite allt möjligt.

För övrigt så vet jag att det är lite torftigt med det mesta just nu. Ska försöka få till en förändring!

RSS 2.0