lugnt och fint.

Vi har kulturvecka i skolan nu och det är ungefär lika tråkigt som det låter. Jag och Angelica ska laga indisk milkshake, sätta en röd plutt i pannan och dansa indisk dans samt leka lite kabaddi, eller något i den stilen. Äh, vi gör väl inte så vidare mycket men det gör knappast dagarna roligare. Lite fortsatt lov hade jag inte tackat nej till.
Eftermiddagen och kvällen har spenderats lite överallt. Bland annat så drack jag och Pontus te och pratade om livet. Och sådär. Det lät djupt. Hemskt trevligt, i alla fall.
Pengar rullar in som de ska. Känns rätt fint med stipendiet som blir tillgängligt imorgon, lön och studiebidrag. Så morgondagens eftermiddag ska spenderas med mamma i Örebro. Jag ska köpa nya ridstövlar med snörning, tävlingsskjorta, nya sporrar och ridstövelstrumpor. Det är planerna i alla fall. Om det inte finns så får de väl beställa hem. Och så ska det inhandlas lite smink, uppdatera garderoben med diverse plagg och ja. Sedan är jag väl pank igen. Just när månaden börjat. Det vore lyckat.
I övrigt mår jag som en påse skit. Konstant illamående sedan i lördags (mysigt), oupphörlig huvudvärk (trevligt med sällskap), svårt att läsa på datorn (gillar när ögonen värker), fryser och är allmänt hängig. Vet inte alls vad det är för fel men äh, rycka upp sig lite har ju aldrig skadat.

Stor tid att sova efter en hög skrivande svammel. Hej.


If you only knew how hard I tried.


I can't get over you.
You were a jerk. And then. I screwed it up.


bara fyra små.


Efter middagen, i väntan på efterrätten, tog jag ut jyckarna på en promenad för att de skulle få pinka ur sig.

Sötan fick ett ryck, spasmer, epilepsi. Eller så kliade det bara lite.

Jag körde dagens modehit och kombinerade velourleggins med stallkängorna. Fint.

Och jag var ungefär lika ful som vanligt. Skön känsla.


everybody hurts.



Igår fick jag låna alla säsonger OC av bästa Såslund. Det var awesome. Och det var minst lika awesome att träffa henne och snacka en stund. Här har ni hennes blogg.
Sedan var kvällen ungefär i världsklass.

Idag var jag trött och sov rätt länge. Toppen att jag har börjat vända på dygnet såhär när lovet strax är slut. Hur som helst så håller jag på att tillverka en miniäppelpaj av kvarbliven deg som egentligen skulle kastas. Mamma bakar fantastiska citronpajer och grytan är redan kokad. Om ett par timmar får vi gäster så jag ska väl bege mig mot duschen och sedan kniva ihop en sallad.

Dagens dilemma: Tävling or not tävling nästa lördag?
Hyfsat stor tävling i Karlskoga och jag är dundersugen... Men. Hm.
Kan. Inte. Bestämma.Mig.  

Och så lite åt det här hållet:
"Sometimes I think that my trains done gone.
The way all old things must do.
Yet I still wait for it's return,
Just like I still wait for you."

Jag kan inte glömma vad du lovade...

Just ja, just ja. I torsdags framkallade jag 100 bilder gratis hos FUJI och hela högen med kort anlände redan igår. Det kallar jag grym leverans! 100 gratisbilder, 29:- i frakt. Bra grejer! Och jag är supernöjd med kvalitén och allt och sådär.

Det var väl vad jag hade på hjärtat just för tillfället.
Hej.


I'm sorry, but I could never let you go...


"It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word

And then that word grew louder and louder
'Til it was a battle cry
I'll come back
When you call me
No need to say goodbye"


vintertid
















så var det med det


Utväxten borta.
Jag visste att ni ville veta det.

I övrigt vaknade jag ungefär en gång i halvtimmen under hela natten. Jag har haft och har en grotesk mensvärk, jag kan inte andas genom högra näsborren, hela halsen och svalget värker, min vänstra näsborre gör svinont, det har hänt något smärtsamt med mitt vänstra öga, jag har huvudvärk och... jag är rätt säker på att min kropp försöker ta död på mig.

Inom en liten stund ska jag släpa mig ut till hästarna, fodra och få ut dem. Det är galet fint väder, sol och hela rubbet, och jag orkar inte rida. Nej, istället får jag hålla mig inne och tjura. Det här är ett riktigt skitlov.
Framåt eftermiddagen får jag trycka i mig arton alvedon och åka iväg och jobba. Det är oklart hur jag ska palla det men ingenting är omöjligt...


före- och efterbilder.













Jag vet, jag är rätt äcklig. Jag kan om jag vill.


hepp

Har ägnat större delen av dagen åt att städa. Jag rensade garderoben och byrolådorna, bytte lakan i sängen, dammade, dammsög, plockade, ändra och fixade. Och nu luktar det gott, är urtjusigt och himla mysigt. Jag tog före- och efterbilder, vilket nästan är lite intressant. Kommer de inte upp ikväll så får ni se dem imorgon.

Jag hann även iväg till min frisör och fick håret klippt, och så fick jag lite pisk för att jag slarvat med det ena och det tredje. Hon jämnade till mina ögonbryn och färgade dem, tack så mycket, det bjöd hon på. Och nu sitter jag med färg i huvudet, hejdå lilla utväxten.

Halsontet blir bara värre och värre. Vaknar jag upp dyngförkyld imorgon tänker jag strejka livet i några dagar. Okej, då säger vi så.

Hejhej.


ett misslyckande som farmor tyckte förtjänade en kram




Om mitt försök till en prinsessrulltårta har jag följande att säga:
- mandelmassa och jag behöver träffas lite mer för att komma överens
- jag avskyr plastfolie ganska mycket
- mandelmassa är ett otäckt påfund
- färdiga tårtlock är för töntarna
- jag dränkte mitt ena finger i grön karamellfärg så nu heter det Hulken

Hejdå.


det var en gång

En himla trevlig kväll blev det.
Vi inhandlade chips, dip och cola och for till Pontus mysiga lägenhet. Angelica hade med sig Saw ett och två och himmel och pannkaka, mer spännande filmer får man leta efter. Jag är såld! Vi ska nog plöja trean, fyran och femman också här någon dag.
Efter filmtittandet chillade vi i köket, satt på trästolar och pratade om allt. Himla härlig stund med himla söta. Men sedan blev jag tråkig och ville sova, hejdå.
Vi planerade även lite inför fredagen då ingen egentligen tänkt något alls. Kanske lite bowling. Kanske lite Saw. Ja, man vet ju aldrig.


(ryser!)

Time att sova. God natt!


halloj i svingelskogen


Nu har jag duschat håret och är redo att åka till Pontus för filmmys med honom och Angelica. Men först ska jag lämna en tårta till farmor, som jag har bakat. Den blev inte så himla bra så ni får nog inte se någon bild. Så. Ja, trevlig kväll då.


Imorgon säger vi hejdå till slitna toppar och utväxt. Hejdå.


lov kan ta sig.

För mig är lov två saker.
1. Bevis för hur tråkigt liv jag har, hur ensamt det faktiskt är.
2. En utdragen tristess.


hej och god morgon och sådär

Jaha, det här är alltså första dagen på sportlovet. Vilken dag sen då. När jag vaknade och kollade ut genom fönstret vräkte snön ner och det var närmare fem minusgrader. Vem blir lyckligare av det? Definitivt inte jag i alla fall. Så jag gav bort mitt lov till Erik istället.

Jag hade tänkt göra både det ena och det tredje idag. Skriva mitt tal, plugga, ta igen skolarbeten, gå en promenad, rida, städa. Eh. Jag tänker göra ungefär ingenting. Humöret för allt det där är som bortblåst.

Det känns mest såhär just nu:
"I'm a goddamn sore loser
I ain't too proud to say
That I'm still thinking 'bout you
And I'm so lonesome without you
And I can't get you out of my mind

Oh mama don't leave me alone
With my soul so down so tight
Just like a stone cold tomb
Ain't it clear when I'm near you
I'm just dying to hear you
Calling my name one more time"


Lite kort om såhär har dagen varit:

Bra.



Och så.
Äntligen har jag bokat klipptid+färgning och jämning av ögonbryn samt köpt hårfärg. Så på tisdag blir jag människa igen. Skönt! Vi hade fint folk på middag; mamma bjöd på tre sorters pajer, jag bjöd på barnkalaskakorna.
Nu blir det strax stallfix, en lång och skållande het dusch och så sängläge resten av kvällen. Solsidan ska avnjutas samt en eller två filmer. Fint som snus.
Nu är det så länge sedan jag städade mitt rum att jag har startat lite olika odlingar. För det första så tror jag att det har flyttat in små varelser i min säng. Under sängen, på bordet och i några hörn så finns det odlingar som framkallar smärre astmatiska anfall. Alla mina kläder ligger huller om buller, hur som helst och vem vet vad som finns där under... Ja, det börjar bli rätt äckligt nu så jag antar väl att jag får skjuta upp det projektet på imorgon. Eller någon annan dag den här veckan.



Snart mars...


heeee-heeeee




Lovets start firade jag, Angelica och Elin med semlor. Man lär äta den största bigmac-varianten = mer grädde, mindre mandelmassa.


Sedan hamnade vi i semlekoma. Man ser knappt Angelica men hon ligger där i alla fall och är victory.


Nu har det införts så kallade skol-ID-kort. Eh. Ja, för att vi ska få äta i matsalen och sådär. Verkligen tjusigt. Ser mest ut som att jag och Elin jobbar på någon advokatbyrå. Typ. Gulligt.


Och så var jag kändis för en dag. Idag. Tidningstanten frågade om jag trodde att det fanns liv på någon annan planet. Såhär svarade jag och så knäppte hon landets vidrigaste bild. Jag skulle ha sagt åt henne att jag kunde ta kortet själv. Det är alltid lättare att få bilderna att se betydligt mer smickrande ut när man tar dem själv...


Och det här är min favoritälskling. Mums!


lite mongo




Kvällen spenderades hemma hos Eleni tillsammans med trevliga Jonathan och Stefan som var där på besök. Nu är jag hiskeligt trött och ska leta mig mot sängen. Imorgon bjuder vi igen och de kommer hit imorgon eftermiddag och käkar. Awesome.


Barnkalaskakor










Tråkmuffins





Muffins med vaniljkräm. Roligare hade de kunnat smaka. Men med lite pudrat florsocker över så höjer vi nog skalan en eller två grader.


you can't treat me however you want








After all, it actually hurts.


"Cause all of the stars
Are fading away
Just try not to worry
You'll see them some day
Take what you need
and be on your way
and stop crying your heart out"



vilken galet bra dag!

Boda Borg

 






På vägen dit såg vi ut ungefär såhär. Vi var väldigt pepp för vad som komma skulle.


Vi lyssnade på min volvoraggarskiva med fett dunk. Och så lite Kent, förstås.




Patric ser ut som en lycklig kines. Christoffer är mer vanlig. Söta pojkar.






Sedan blev det inte några fler bilder förrän vi käkade lunch, tacobuffé. Det gick nämligen inte att släpa med sig mobiler när vi joggade runt i de olika rummen.


På väg hem fick vi sällskap av två mysiga sköningar. Himla trevlig hemfärd.


Vi sa heido till folket i bilen, raggade runt en stund, tog slutligen adjö av varandra.

Det blev en himla toppendag med fjorton stämplar, ömma och böldiga och blåmärkta knän och en läskig trötthet. Det var awesome rakt igenom. Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst; om den otäcka skrikande bebisen, ribbstolarna som jag halvt bröt armen i en vända, fjortisflickorna som inte ville låta oss gå före, den kvava svettlukten som slog emot oss i vissa celler, allt krypande och klättrande, Ringvall som agerade spindelmannen, osv. Så, så bra!

Nu? Sova! Sova. Sova. Sova.
En skoldag kvar, bara några timmars lektioner, sedan lov!


de senaste dagarna.

Tänker att du behöver inte använda några ord för att krossa mig,
du klarar det så bra ändå.
Vet du, din blick tränger igenom mig.
Efteråt märker jag att luften gjorde ont att andas,
att jag skakade så mycket att jag tappade nycklarna.





I söndags hälsade min faster och hennes gubbe på hemma hos farmor. De hade köpt med sig himla god fika. Vi pratade om allt mellan himmel och jord och det var en väldigt trevlig avslutning på veckan.

[ "I'm always here
All alone without you now
Lights of the night
Just to see you somehow"
]


Så bra. Så bra.

[
"If you run if you run
I'll wait
I'll wait for you"
]



Jag och farmor bläddrade igenom en jättestor väska med gamla kort häromdagen. Drack saft och hon berättade, visade och berättade lite till. Och så helt plötsligt hittade hon den här fina. Jag vet, redan vid tre årsålder var jag konstnärligt lagd.


Lindeskolans teaterprojekt
Nähä, den gick inte att bädda in. Men det här är viktiga grejer. Jag har varit med och skrivit manuset tillsammans med sisådär tre, fyra andra. Jag har även en roll som dyker upp några gånger. Vi repar för fulla muggar och länken här ovan är ett smakprov (yeap, det är jag i orangerött hår som ser lite uttråkad ut, jag ser tydligen ut så när jag är koncentrerad).


Imorgon bär det av till Karlskoga, Boda Borg med de här två finisarna och åtta andra coola. Friluftsdag, you name it.


Vi gör illa varandra. Det har vi alltid gjort.
Jag önskar bara att det någon gång kunde läka...

Godnatt, puss.


Nu har jag snott bild från Angelica igen.


Men rätt coolt.

I övrigt var kvällen galet trevlig.
Vi åt tokgod mat, en fantastisk tårta,
pratade, promenerade, badade i badtunna och spelade guitar hero band.
Så, så, så bra!


Det här lär vara min favoritbild, kvällen till ära.
Jag och Cornelia som snyggast, redo att kliva i badtunnan.
Mössan på, givetvis, för att förhindra hjärnhinneinflammation.
Tjusigt.
Sen åkte vi hem efter ett, nästan två timmars bilfärd på skitdåligt underlag. Jag körde och det var sannerligen inte det roligaste jag gjort. Det är svinkallt ute och nu lär jag sova, ögonen är nästan helt stängda vid det här laget.

Puss, godnatt.


Först igår och så lite idag.

"Alla ni som är som jag aldrig riktigt kommer se
att den enda chans vi får, är den som vi får, just nu"

Igår: Vi hade ett par lektioner där vi inte gjorde något speciellt. Jag och Angelica var mest hungriga och så råkade hon viska "pizza" i mitt öra. Så efter plugget fixade vi lite grejer och drog sedan till da kebabhouse och köpte en superkebab i familjepizzaform. Vi tog med oss detta groteska, hiskeligt stora monster (allvarligt, det var den största pizzan jag sett) hem till Pontus. I brist på rena tallrikar slänge vi upp kartongen på bordet, greppade varsin gaffel och kniv och högg sedan in i varsin ände (om man nu kan säga att det finns ändar på en rund pizza...). Det kändes väldigt studentaktigt. Och det var ruskigt gott. Vi tuggade tills vi mådde lite illa. Då somnade Angelica i sängen och jag och Pontus glodde tv. Biggest Loser såg vi, precis vad man vill se efter att ha smällt i sig en aning för mycket pizza med pommes. Gött.


Bäst.

Resterande del av dagen var också himla bra. Till och från. Men mest bra.

Misstag. Ånger. Tack. Verkligen. Tack.
Du och dina ord, du och dina löften.
Fy, vilken avsky.

Nu ska jag ut i stallet och dela min chokladkaka med Mozart. Och så ska jag iväg till ridhuset i denna kyla och rida. Men det är ju i alla fall sol och fint så det blir nog bra. Ikväll ska vi till Västerås och finfina Cornelia. Jag vet att det kommer bli himla roligt.

"Innan du glömmer mig vi kan väl ta en promenad
Innan du ger dig av ska jag försöka ta mig mod
Dom säger att du ligger med nån ny
nästa vecka tar du tåget som går söder ut
kanske är det det här som jag har gått och väntat på i många år
nåt som får mig att förstå vad det faktiskt var jag slängde bort"



Finaste.


alltså

Jag förstår inte varför men jag älskar de här bilderna på Angelica och mig.





Bilderna är i övrigt snodda/lånade/tjyvade från Angelicas blogg.

Dagens.

Vid lunchtid for jag hem till farmor som frikostigt bjöd på pannkakor. Jag skjutsade henne runt lite grann, till sjukhus, till affären och så tillbaka hem. Åt några fler pannkakor och bytte sedan om till min jobbutstyrsel.

Till jobbet och skura räkbox och fylla på godis och plocka och greja.

Hem och slängde i mig lite mat, tillbaka till centrum och gick en himla trevlig promenad med Angelica. När vi var klara dreglade vi en stund över fotbollspojkar och sedan tillbaka till landet.

Återigen hemma. Ska ut och klappa hästarna och ge dem lite föda. Sen film! FILM HELA KVÄLLEN I SÄNGEN! Rawr. Slut. Hej.


för du får aldrig jorden att stå still.

Jag vågade inte se på dig, möta din blick.
Jag är för svag, för rädd.
Jag vet att jag skulle falla och gå sönder.


hund




lite såhär känner jag mig.



Störd.
He-he-he.


äter en hård smörgås och försöker tvinga mig själv att plugga; det går sådär.






tillverkade galet god kaka.


Mums! som Judit och Judit hade sagt.


nog nu

Saker jag gjort ikväll:
- Tätat en text
- Kortat ner en text
- Skrivit 3 A4 om två olika karaktärer
- Skrivit 3 olika dikter


Saker jag känner för att göra nu:
- Blogga hela natten
- Smsterrorisera folk som ska upp och jobba imorgon
- Se en av alla de filmerna jag har på datorn som jag inte hunnit se än


Saker jag ska göra nu:
-Sova

Livet är verkligen inte rättvist någonstans.


Saker jag ska göra imorgon:
- Spendera en timme i skolan
- Motionera mig
- Plugga engelska (yey!........)
- Rida för instruktör

Saker jag känner för att göra imorgon:
- Sova
- Sova
- Se en film
- Sova


Btw, har en lång stund tyckt att det luktar skit här och kunde inte begripa var det kom ifrån. Insåg just att det var ett hundkräk som satt på soffan bredvid mig och mökade för allt hon var värd. Äckel.


det gör ont att bli borträknad.

Balklänning beställd och den är så tokigt fin att jag blev alldeles salig och lite överlycklig. Den är sådär perfekt grön som jag ville ha den och till mitt röda hår gör det sig så himla bra! Men jag tog ingen bild i butiken. Det känns lite som inför ett bröllop, det ska inte tjuvkikas förrän dagen är inne.

Ikväll är jag bara hemma och vi ska käka langos. Lite senare tänkte jag baka ett gäng semlor och fixa lite skolarbeten som jag borde tagit mig an för ganska länge sedan. Det blir nog en hyfsad kväll ändå.

Om jag kommer ihåg så slänger jag upp lite bilder senare.

humorn är i behåll

Nu ska jag och mamma fara iväg och kika efter en balklänning åt mig. Hade tänkt mig något i den här stilen:


nattligt och ångestfyllt

Klockan är 00:54, med andra ord betydligt för mycket för att jag ska vakna någorlunda utvilad imorgon.
Dricker varm mjölk, vet egentligen inte om jag tror att det fungerar.
Ångesten, monstret. Kryper ner bredvid mig under täcket, en ovälkommen gäst som inte bryr sig det minsta om att jag inte vill ha sällskap.
Klarar inte av att ligga kvar i sängen. Får ingen luft.
Käken värker och värker, jag vet inte varför. Kan inte bita ihop utan att tvingas grimasera av smärta. Smärtan kommer i perioder.
Hjärtat gör ont, jag kontrollerar mina andetag. Jag är rädd för att jag ska glömma bort att andas. Fast egentligen gör det detsamma.
Jag vet att jag måste orka upp imorgon fast jag vill inte. Jag önskar att någon kunde söva ner mig och låta mig sova i flera dagar. Veckor. Eller månader till och med.
Orkar. Inte.

RSS 2.0