love

.


Ibland är luften så svår att andas.

små, små, små får.


 

höst och fint och kallt.Vad ska man ta sig till när ens existens känns överfödig, flottig och lite väl gömd?
Jag tackar hösten för att den är fin och kall och gör löven gula.
Man lär sig med tiden att utforska sådant man egentligen borde hålla sig ifrån.
Och när man väl förstår; har man redan gått för långt.


 

behind blue eyes

 

your song


Jag går runt i mina slitna converse, drar åt snörningen hårt, ett varv runt vristen och så en slarvig rosett för att avrunda det hela. Jag har så många par skor, fler än vad jag någonsin kommer att behöva. Klackar, höga och låga, smala och tjocka, spetsiga och helgjutna. Gympaskor, skor med märken, skor utan märken. Lila, blå, svarta, bruna, röda. Ändå är det alltid mina slitna converse som får följa med överallt, på äventyr, till vardags, till jobb, till fest.
I mina slitna converse, vars tyg börjar spricka upp på hälen och numer börjar se lite gråare ut än den ursprungliga svarta färgen, dricker jag vin, vandrar runt i stan utan mål, nynnar för mig själv, försöker hitta inuti och utanpå. Åh, jag är så vilsen i mina slitna converse.
Hur hittar man sig själv, hur kommer man på vem man är? Och när? Snälla, säg att det är snart. Jag önskar varje kväll att jag morgonen därpå ska vakna upp och veta vem jag är. Vad jag vill. Och vad jag ska kämpa för. Och emot. Kanske kommer det med tiden, men du vet, mitt tålamod har aldrig varit något att skryta med. Så jag vill att det händer nu och det direkt, låt alla bitar falla på plats.
Jag vet en del; som att jag älskar djurbebisar, vilken hand jag vill krama imorgon, övermorgon och dagarna efter det, att ledsna filmer alltid får mig att gråta och gör mig sorgsen, att mitt hår aldrig mer ska bli brunt, att jag alltid blir outhärdligt nyfiken när det trillar in ett sms, att jag aldrig vill leva ett liv utan djur, att strumpor inte får vara genomskinliga. Och lite till, om jag har tur.
Jag vet ine, men det kan vara en början. En början på att hitta sig själv och därefter också stå ut med den nyfunna kunskapen.
 

svamp


Idag har vi jobbat, ungefär som vanligt. Men i vanliga fall hade jag haft helg nu, dokck ska jag jobba helgen i klädbutiken. Inte några sovmornar, men det gör inte särskilt mycket för det är så himla kul. Och sovmorgon tar jag mig ju ungefär alla andra dagar i veckan...
Efter jobbet gick jag och min lilla amstaff ut i skogen en stund, hon rejsade runt alldeles hysteriskt, slänge och flängde med femtioelva pinnar, jag plockade lite svamp här och var.
Kom hem, städade av lite, och nu tänker jag ta kväll. Kinderna är rödblommiga, näsan snorig och febern vägrar att ge med sig. Lite vila på det här så kanske jag slutligen, efter en veckas tid, kan bli lite pigg igen!


 

cockpit
Skönaste filmen på länge! Klockren! Dock kanske sju årig åldersgräns var en vag underdrift. Skulle jag haft med mig min sjuåring hade jag nog ett flertal gånger hållit för både ögon och öron. Men summan av kardemumman; störtskön film! Skratt från början till slut. Och att han är sjukr snygg gör ju saken om möjligt ännu bättre...

bio

Nu tar jag mina sjukbaciller, bror och E och far på bio. Lite roligt måste man ju få mitt i alla tråkigheter.
Återkommer kanske senare.
Hej.

På tal om Takida:"My mind is failing on the other side, I'm in denial I don't wanna die
I hope these pills, no , by gone by gone
I feel the strength with my special one,
When I'm with her I'm not ever down
When I'm with you, I'm not ever alone"

Någon som jag saknar.

Alldeles, alldeles för länge har en av de finaste personerna jag känner varit borta. Vi har känt varandra långt innan vi kunde gå, vi har gått på samma dagis, samma klass från förskoleklass till sista dagen på gymnasiet. Vi har delat minnen, hemligheter, vardag, fest, glädje och sorg tillsammans. Vi växte ihop till den grad att folk i vår närhet kallade oss för varandras namn, aldrig kunde komma ihåg rätt, vissa kunde inte skilja på oss överhuvudtaget. Vi behövde inte prata för att förstå varandra, ibland behövdes inte ens en blick.
Jag saknar att kunna träffas var och varannan dag, prata om allt mellan himmel och jord, dela vardagen och vara nära varandra. Jag saknar en bästa vän och just därför saknar jag Elin så att det gör ont!
Din lilla Au Pair, ta och kom hem nu!
 
tumme upp!

 


Jag blir så vanvettigt kär i Robert Pettersson! Det är så perfekt, så genuint, så fint, så varmt. Takida har varit en favorit sedan många år tillbaka (för övrigt världens bästa pepp-tagga-tvinga-skrika-gråta-arg-låtar), och nu detta!
TACK!

verkligen morgon /trött
I den här familjen kollar vi på "Ensam mamma söker" och äter frukost. Tillsammans. Den ena dregglar dock lite mer i soffan än den andra...
Efter frukosten ska jag göra mig i ordning, tror det finns en risk att de människor jag annars möter kommer springa för sitt liv i tron om att de träffat någon som kravlat sig upp ur graven. Näsan ska snytas, håret tvättas, osv. Ni vet. Och sen måste jag masa mig iväg till jobbet med några stycken alvedon nersvalda. Fick ställa in dagens ridträning, vilket inte känns riktigt lika roligt. Men blir man anfådd av att leta igenom frysen på jakt efter ett gäng mackor, då dör man av en ridlektion. Så att eh.
Hejdå.

P.S.

JAG SAKNAR DIG SÅ MYCKET!
täbbbbt i näsan

Idag är jag sjuk, nosen är tvärtäppt, huvudet bankar och allt det där som kännetecknar den dödsdömda svenska förkylningen. Pixys mormor var gullig och kom och hämtade henne för en långpromenad med jobbet. Skönt när man själv hellre ligger och glor igenom femhundra filmer. Jag menar, hunden skulle morgonrastas, promenad nerför backen, ingen match. Men uppför sen då! Då snackar vi! Ingen luft och svettvallningar. Förkylning, försvinn! Jobbade ändå. Krävs nog lite mer för att stålkvinneIda ska missa pengar att tjäna. Är ju nästan så jag säljer min familj på tradera och spelar fiol på torget. Ehe. Ska återgå till mina filmer. P.s. Vill ha en, två eller arton valpar. D.s.

du är en saga.

Det finns ingenting så fint som att älska någon så mycket att man inte kan förklara det, och att bli lika älskad tillbaka. Jag trodde någonstans i min enfaldiga, rosa bubbla att ett förhållande skulle bli värdelöst då förälskelsen tog slut och vardagen fick överhand. Men med rätt person blir det aldrig vardag på det viset. Då man älskar någon såhär mycket så vill man stanna kvar och fortsätta bygga på det man har så, så mycket mer ju mer man lär känna varandra. Jag älskar och beundrar den djupeheten man får tillsammans. Nervositeten försvinner, åtminstone för mig, men det pirriga finns kvar. Att möta någons ögon, veta att man känner varandra väldigt väl, veta att man älskar och får kärleken besvarad; den känslan vill jag för alltid bära med mig. 
Tillsammans med dig! 

Dagens:


Mötte upp E för en underbar frukost (var i hela fridens namn tog den obligatoriska frukostbilden vägen i mitt arkiv?! Det var i alla fall bild på en halv grapefrukt, smörgås, pålägg, grönsaker, bacon, äggröra, köttbullar, osv, osv, osv, osv, osv) och därefter, med mätta magar, for vi till Ullared för ett par timmars inhandling av förnödenheter... Såhär glad var E. Han älskar Gekås. Vi blev tillfrågade om vi ville vara med av inspelningen av Ullared, berätta om dagens fynd. Till E:s sorg sa jag "NEEEEEEEEJ!!!!". Alltså. Man blir att se FEM kilo fetare ut i TV och om jag ser ut såhär i normala fall... Alltså. Eh. Nej.

Har åkt på någon mysig dyngförkylning, snorig till tusen, halsont, feber, you name it, men det hindrade mig inte från att stiga in genom de gyllene portarna.

Dagens bästa köp.

Dagens näst bästa köp. 1 liter energidricka. Gött!
Blev ju även allt annat möjligt. Väggprydnad, lite bra-att-ha-tröjor, ridkläder, ridgrejer, osv, osv, osv, osv, osv.
Grejade Gekås på 2,5h. Tur var väl det eftersom bankomatkortet annars hade fått ben och sprungit iväg och gömt sig.
Nu blir det några (många) timmars välförtjänt sömn.


köket i tre bilder. intresseflaggorna viftar för fullt. 
 
 
 
 

hejdå korna

 

ko, del 435938450

 


 
 
 

love in the city.


Det är i Göteborg som solen håller hus...
 

VF-FBK
Anlände i Göteborg där det var dags att tagga igång, vilket inte var så svårt med denna skönhetströja på!Någon mer som var himla taggad i sin nya, "fina" tröja.

Uppvärmning.

Mina grabbar, män, pojkar.

1-0 till FBK (=ledsen frölundait) haha!

Och vad hände under matchen?
I slutet av andra perioden matade FBK in 1-0, i mitten av tredje matade VF in ett, två mål. 1,5 minut kvar på hela matchen, TIMEOUT, FBK tar ut sin målvakt, 6 sekunder(!!!!!) kvar, jag hade nästan gett upp hoppet, så kvitterar FBK! LYCKA! Det blir förlängning, fortfarande 2-2. Tre straffar var, därefter också 2-2. På fjärde straffen tar dock ... FBK hem segern! Mina vänner, det stack i mina handflator en timme efteråt. Halsen ömmade än mer än innan. Glädje. Känsla. I natt ska jag sova lyckligt.
 

kor, del 2

 
 


 
 
 

kor, del 1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0