sista april

Egentligen har jag absolut ingenting att förtälja, så varför jag ändå ger mig på att skriva är en gåta. Möjligen kanske för att jag bara har lust eller så är jag obotligt korkad (jag tror på det senare alternativet). Medan de flesta är ute och super idag på Valborg sitter jag här i min ensamhet och kollar på romantisk smörja. Jag har faktiskt inte det minsta självömkan på lager, men visst hade jag kunnat haft liiiite roligare. Den första filmen är avklarad; 27 dresses, helt okej, sockersöt och hjärtvärmande. Jag förstår inte riktigt varför jag är så överförtjust och förälskad i romantiska filmer, desto mer kärlek - desto bättre. Nej, för jag är inte riktigt sådan, tror jag. Visst vill jag ha ett pampigt bröllop, ett perfekt bröllop, jag vill ha allt som går under kategorin romantik. Rosor, volanger, leenden, glittrande ögon, förälskelse.. listan kan göras oändligt lång. Men ha, än är inte min tid kommen, jag har ju några år kvar, kan man ju våga påstå. Och vem vet, kanske jag aldrig ens kommer i närheten, jag kanske aldrig överhuvudtaget får snudda vid min drömmar... eller så växer jag helt enkelt ifrån det bara, det vore kanske ändå det bästa. Asch, nu ska jag fortsätta med music and lyrics, sedan blir det möjligen the nanny diaries om den har hunnit komma ned.
Framåt eftermiddagen kände jag hur en överväldigande trötthet kom över mig, så jag gick och lade mig och sov i nästan tre timmar. Detta resulterar i att jag nu är pigg och glad och känner inte alls för att sova. Hur som.
I morgon blir det Örebro med mamma. Jag ska försöka hitta ett par nya skor och så ska jag kolla efter klänning. Angående klänningsmomentet och 'festen' (fest heter det i år, förut har det vart bal, nya tider..) då på kvällen, avslutandet av nionde klass, så har jag bestämt såhär: Jag letar som ett svett efter en klänning imorgon, hittar jag ingen så skiter jag fullständigt i att gå. Så mycket bryr jag mig faktiskt inte att jag tänker offra timmar, blod, svett och tårar på att hitta något som får min feta, fula kropp att se så lite motbjudande ut som möjligt. Usch, jag avskyr att leta klänningar, det är till och med roligare (läs: mindre tråkigt) att försöka få tag i jeans som sitter bra.
Det är nu man dystert med skakande huvud och modfälld insida konstaterar att det vore en fördel att göra någonting åt sitt liv, tid att göra lite förändringar. Börjar motionera och äta nyttigt kanske? Det vore alldeles utmärkt om jag inte vore en sådan.. (det är nu jag ska försöka hitta ett passande och pang-på träffande ord).. okej, jag kom inte på något ord. Det enda som dök upp var värdelös, och även om jag känner mig väldigt värdelös så var det inte det ordet jag letade efter just nu.
Fet och cynisk, en smula glad, det är nog lite jag i ett nötskal.
Jag tror att det är helt okej, nästintill nyttigt att verkligen ogilla sig själv ibland. Det är nog lite småbra att hata sig själv, då blir man inte överdrivet självgod.
Jag är trött på mig själv. Inte på det viset att jag beklagar mig för hela allmänheten (allmänheten i det här fallet innefattar mina få 'vänner') om hur otroligt synd det är om mig och blablabla. Men jag vet nog minsann hur de runtomkring ser på mig, oavsett om de känner mig eller inte.
Nu är det närapå att jag får tårar i ögonen. Jag vet inte om min sentimentalitet beror på att det är sent, för att jag är fet och ful eller om det beror på att jag snart ska ha mens (lite PMS med andra ord). AH! Så typiskt, förbannade hormoner. Jag undrar hur många gånger jag skällt på mina hormoner i dessa oändligt tråkiga blogginlägg, men det är ju faktiskt så det är. Vore det inte för alla idiotiska hormoner som åker någon attans bergochdalbana skulle jag må bra mycket bättre. Men det är mest såhär framåt kvällarna när jag sitter själv som jag känner mig opepp.
Närmare bestämt är det egentligen inte det minsta synd om mig. Det är bara att jämföra med barnen i Afrika, kvinnor som blivit våldtagna, barn som blivit bortrövade, djurplågeri. Närmare bestämt är det bara löjligt och patetiskt av mig att oja över lite deppighet.
Det är inte lätt när det är svårt.
(jag överväger att gnälla lite mer, trots allt är det frivilligt att läsa.. iofs tycker jag det är jobbigt när tonårstjejer ständigt tjatar om hur synd det är om dem osv men..)
Jag förstår varför folk väljer att inte umgås med mig.
Äsch, nu får det vara slut på allt stackars mig och tack och godnatt.
Hoppas alla haft en trevlig kväll (ni som nu kommer ihåg vad som hänt..).
Lämna gärna en kommentar, jag får på tok för några sådana.
GO'NATT!

jomen

För ovanlighetens skull är jag trött, ska försöka lägga mig tidigt ikväll. I och för sig måste jag ju plugga Palestinakonflikten (intressegubbarna springer nakna?) så det visar sig väl när jag äntligen kan släcka lampan.
Skola idag, jomenvisst, jag har virkat, fy så vackert. Mh, har även suttit nere hos syon där det luktar spyor.
Nu ska jag fortsätta med min virkning, sedan käk och därefter some mockning. Oj, så underbart kul det är att ha häst. Noll skrivlust i fingrarna för tillfället, ni lär väl märka när den återkommer.
Tja!18.42
Jag hade tänkt uppdatera lite, ja, det hade jag faktiskt tänkt göra, och ja, jag gjorde det också. Jag skrev en lång text, en sjujäkla bra text faktiskt. Och så ska jag avsluta alltihop och är i behov av ett spansk utropstecken, då medan jag sitter där på wikipedia och precis ska kopiera ett sådant, gissa vad som händer?! Helt rätt, hela skiten låser sig, hejdå till internet. Internet stänger av sig, tack och godnatt. Finns nog närapå ingentging som gör mig så förbannad, riktigt förbannad, det vill säga. Jag känner hur jag inombords darrar av frustration och ilsket drämmer jag nävarna i det fula, äckliga tangentbordet. Tyvärr gick ingen av tangenterna sönder, det hade känts lite bättre om så vart fallet.
Det jag egentligen skulle uppdatera (jag menar, då innan internet packade ihop!!!!!) kommer sannerligen inte bli lika bra nu, inte ens i närheten. Jag har hur som helst nu suttit redo med fakta om Palestinakonflikten i minst ett par timmar, men jag har inte ens kommit mig för att vare sig skriva ut det eller överhuvudtaget ägna en blick åt det fördärvliga historionödigheten. Jag har inte heller mockat, trots att jag vet att min tid ute i stallet om kvällarna tar minst 30-50 min. Jag skulle således behöva föra över min 'bok' till en cdskiva så att jag får med mig den till skolan imorgon. Det är många måsten här och nu börjar man lite smått undra var jag vill komma. Johmen, precis, jag får aldrig röven ur vagnen. Jag sitter här och förstrött bläddrar runt på lite olika sidor, virkar, kliar mig i huvudet.
Egentligen är det dags att ta sig i kragen. Gripa ett fast tag om den vita bomullskragen, ilsket skaka och skrika. Banka in lite vett helt enkelt. Men det är lättare sagt än gjort. Jag är lat, så pass lat att jag utnämner mig själv till världsetta i att skjuta upp saker. Så är det bara! Usch, så mycket jag har att göra ikväll och jag som hade tänkt komma i säng i tid ikväll. Ha! Men jag vet precis hur det kommer att bli. Varför frångå ett vinnande koncept? Nej, min vän, du ser på det hela helt korrekt. Jag vet att det inte är vinnande, det är inte ens i närheten av fungerande. Jag skjuter upp saker för ofta och jag skjuter upp för mycket saker. Men såhär kommer det i alla fall att bli; Jag kommer i sista minuten, då jag egentligen skulle för minst en timme sedan redan legat i min säng, skriva ut ett par sidor om Palestinakonflikten. Dessa papper kommer jag placera bredvid min säng så att jag imorgon inte ska glömma bort dem. Jag kommer ta fram dem på bussen, läsa igenom en eller på sin höjd två gånger för att sedan trycka ned papprena under svettiga gympakläder och dra fram någon intressant bok som ständigt pockar på min uppmärksamhet. Och cdskivan? Jo, den kommer nog också ligga i ryggsäcken, dessvärre har jag nog ägnat ytterst lite tid åt att faktiskt få det att fungera, så texten finns nog inte där, givetvis. Varför skulle det någonsin fungera för mig? Jag är lite som Kalle Anka, bortsett från sjömanskostymen. Tjurig, egoistisk, lat, ständigt följd av otur och det enda som kommer ut ur min mun är ett ständigt kvackande.
¡Basta!
Nej, nu är det faktiskt verkligen dags för mig att göra åtminstone lite nytta. Ska minsann ta itu med mockningen, därefter Palestinakablajan för att sedan dekorera med lite teknisk välgång.

Se där, skrivlusten kom faktiskt tillbaka, fortare än anat. Om allt inte tar sådan förbaskad tid ikväll kanske jag till och med hinner skriva lite.
Tja två gånger!

helgen...

.. har vart trevlig! I fredags kom Saxin och uteritten var dessvärre bara att glömma, Råttan hade slängt av sig en framsko. Tog båda hästarna till ridhuset istället och red dressyr. När vi kom hem drog vi iväg på moppepederna och käkade pizza. Jag och Saxin är sannerligen kända för att endast äta nyttigheter. Just ja, tilläggas skall att Saxin fick problem med ryggen efter vi vart i ridhuset. Hon blev en invalid som knappt kunde gå. Från sexton till åttiofem på bara några minuter, enastående! Kutryggig, klagande, haltande.
På lördagen åkte vi in till Arboga. Jag satt barnvakt ett tag och sedan var det meningen att Saxin skulle med till fam. S, men eftersom hon knappt kunde röra sig så åkte jag dit själv. Supertrevligt; många skratt, mysiga pratstunder och uppmuntran. På kvällen kom det folk (.. var iofs en hel del folk som kom och gick under hela dagen) och vi åt mat, gick en ganska långpromenad ned till vattnet, vackert, må så sägas. Träffade även 'brorsan' och hans fru vid varvet. Medelåldern låg nog på minst femtiofem år, men min uppskattning av "äldre" människor ökar verkligen. Många givande samtal och vishet utbytes (nu låter jag som om jag vore sjuttiotvå, jag vet).
Idag har det bland annat träffats vänner och delats reklam. Ska strax ner och äta, sedan står mocka på schemat därefter får jag se hur kvällen fortlöper. Vore nog en bra idé för min del att läsa lite om palestinakonflikten, annars blir magister so-lärare besviken och suckar djupt.
Någon annan som haft en trevlig eller möjligen händelserik helg?
Tjarrå!

Nu är det avklarat.

Nu, efter många om och men, så har jag faktiskt gjort mitt val. Det blir sam och innerligt hoppas jag att det blir bra. Mitt huvud är segt som kola av all värme och tänkande(?), ingen idé för mig att skriva någon längre text just nu.
Ska strax ut och göra i ordning hästarna tills det att Saxin behagar komma. Sedan blir det ridning i det underbara vädret, urtrevligt helt enkelt!
Och så, slutligen, ett stort tack till vår syo, för att han stått ut med mig alla timmar jag suttit där nere och tjatat och velat!
Men nu är det avklarat.
WOOOOHOOOO .. eller?

fredagen den tjugofemte april

.. det är idag det händer. Det är idag jag ska göra mitt val som kommer påverka en stor del av min framtid.

trött och gråtfärdig

Sådär, nu var i alla fall äntligen matteprovet avklarat. Det kändes helt okej, men bara för det så gick det väl inte alls något vidare. Det är bara att vänta och se, hålla tummarna och försöka tänka på någonting annat så länge.
Nu var det visst inte alltför lång tid kvar tills det att gymnasievalet måste vara inlämnat. Närmare bestämt imorgon absolut senast klockan två. Får väl ägna varenda skoltimme imorgon åt att sitta nere hos syon och försöka bestämma mig. Det känns inte alls speciellt kul det här och jag har rejält med ångest som bara bygger på. Just nu är jag väl ganska inne på sam, mycket plugg och läxor men man får väl försöka göra det bästa av situationen. Kanske är det trots allt den linjen jag bör gå. Ska sova på saken, fast det har egentligen ingen betydelse. Kommer vara precis lika velig imorgon hur många timmar jag än sover.
Nyss var jag nära att få en gråtattack. Helt plötsligt, utan mitt medvetande, fylldes ögonen med tårar och jag kände hur min andning blev ojämn och inom mig.. hysteri! Det blir nog bra när jag fått in mitt val och det är avklarat. Det är åtminstone vad jag hoppas på. Hinner inte skriva mer nu...

hope for the hopeless

Jag tror att mina depp-ångest-jagärsåäckligtlöjligtkär-inlägg kommer sakta men säkert avlägsna sig framåt helgen. Just nu så är det allt det med nationella, matten, som är så otroligt superviktigt att jag bara inte får misslyckas. Är nog lite därför alla jobbiga känslor yttrar sig och kommer upp till ytan.
Sitter nu och väntar på att Maria ska ringa, sedan ska jag ut till hästen för att bege mig till ridhuset - bara att hoppas att hon ringer SNART.
Hur som helst. Jag kommer nog köra in lite depp i det här inlägget också. Precis som jag skrivit så många gånger tidigare så måste jag skriva av mig, annars kommer jag inte kunna sova överhuvudtaget i natt.
Jag undrar när jag ska sluta titta efter dig, när min blick ska sluta söka efter dig.
Jag undrar när alla dessa känslor för dig, om dig, ska ge sig och låta mig vara ifred.
Jag undrar varför jag inte lyckas slita mig loss, varför jag är så fast i den här slibbiga gröten.
Jag undrar ständigt vad jag ska göra för att sluta tänka på dig.
Jag tycker om dig så innerligt mycket, vilket är helkonstigt. Du är så långt ifrån mig som det bara går att komma. Du är så långt ifrån mina så kallade ideal som det är möjligt. Jag kan inte för mitt liv komma underfund med varför jag är så besatt av dig. Jag önskar, jag vill, kunna slå bort alla tankar och känslor. Men jag är fast. Jag sitter fast i den här skiten och får ensam försöka arbeta mig ur det. Det vore lättare om man fick bestämma vem man blir 'kär' i. Det skulle underlätta något alldeles väldigt om man fick bestämma själv vem man ska tycka om. Uppriktigt, så ärligt som det bara kan bli, svär jag på att om jag fick välja ; så skulle jag välja bort dig.
Jag avskyr att vara ung. Hopplöshet.

.. det är bara ord och tankar. Ingen behöver vifta med någon pekpinne.
Tankar och känslor är ingenting man kan förhindra, man har rätt att låta dem flöda fritt.

Jag påstår inte att jag älskar dig,
för det gör jag inte,
... men när du är i närheten:
- ja, då slår mitt hjärta hårdare
fjärilarna flaxar som aldrig förr i min mage
mina ögon fastnar på dig.

Dåliga saker just nu:
- har inte en aning om vad jag ska gå på gymnasiet, sista valdag: fredag.
- jag känner alldeles för mycket för .. dig
- jag orkar inte plugga matte
- vilket resulterar i att jag kommer köra på nationella imorgon
- vissa personer snackar bara en ren massa skit
- jag har stora sömnsvårigheter
- jag brände tungspetsen på glödheta makaroner

Bra saker just nu:
- Mozart börjar gå riktigt bra (nu jämför jag med den träning vi har haft tidigare osv)
- jag har börjat cykla till bussen
- på fredag kommer emilia
- mitt tal är klart
- det är grymt fint och härligt väder hela tiden
- snart helg!

think of you

Just nu känner jag mig tom. Eller ja, i alla fall mer tom än vad jag gjort på länge. Jag orkar inte tänka, försöker inte ens planera. Kanske är det för att jag är trött på det, har sovit för lite eller helt enkelt inte orkar bry mig just nu.

Men en sak kan jag inte sluta tänka på. Dig. Jag tänker på dig. Jag tänker verkligen på dig.
Jag orkar inte se mig själv i speglar längre, får ångest bara jag tänker på mitt så kallade utseende.
Därför har jag slutat att hoppas. Jag hoppas inte längre. Hoppas inte på dig. Jag förstår. Ja, jag förstår faktiskt. Och det är okej. Jag tycker inte om mig själv- så varför skulle någon annan göra det? Självförtroende är ett måste. Inombords är jag väldigt målmedveten och en aning självgod, men sådant bryts ned.
Det här är en dag för att gnälla, en dag för självömkan.
Nej, jag går inte alltid och tycker synd om mig själv. Jag skadar mig inte, gråter och så vidare. Jag känner bara en viss hopplöshet, vilket jag nästan är säker på alla då och då upplever.
Egentligen är det kanske ingen mening att gnälla, saker och ting löser sig med tiden. Men, för tillfället blir jag nog minsann att må lite bättre i alla fall.


För övrigt, resten av veckan:
ons- plugg, rida, plugga matte
tors- nat.matte(!!), arboga
fre- plugg, saxin kommer, rida
lör- till eleni
sön- arboga, dela reklam osv.

a fine frenzy - almost lover

Skriva av mig. Jag måste skriva av mig. Om jag inte skriver av mig kommer jag att explodera av alla inombordade känslor. Det är väl såhär det är att vara ung. Det är väl såhär det är att vara osäker, naiv och ostabil.
Till att börja med.
Jag har lite smått börjat konstatera att jag verkligen tycker om dig. Jag tycker om dig oändligt mycket. Jag tänker på dig i stort sett hela tiden, du befinner dig ständigt i mina tankar. Varje gång jag fylls av känslor likt detta får jag för mig att jag aldrig tidigare känt såhär, aldrig någonsin tidigare känt såhär starkt. Jag inbillar mig att fjärilarna i magen är nyinflyttade, att mitt hårt bankande hjärta uppstått nu. Det är så svårt. Det är riktigt svårt. Det är inte bara det att jag tycker om dig, nej, lika mycket att jag inte kan göra mig kvitt alla de här listlånga känslorna.
Jag avskyr att vara såhär överflödig att tankar, känslor och förhoppningar.
Det är klart jag tror att du är den rätta. Det tror man ju alltid, ingen tvekan. Det är barnsligt, riktigt löjligt. För det är klart att du är helt felfelfel. Du är så Inte den rätta, fast jag vill ju tro det. Jag tittar efter dig. Min blick söker efter dig. Om jag kunde sluta -jag lovar- då skulle jag göra det nu direkt. Det är inte lätt. Ingen har någonsin heller påstått att det ska vara lätt. Men varför såhär svårt? Jag vill att du ska se mig. Och när du ser mig, se någonting annat än en fet, naiv, uppåtnäsad tonåring med rödlätt hy. Jag vill att du ska se mig. Se den jag verkligen innerst inne är. Att säga att man ska gå efter insidan är en stor fet lögn, det gör ingen. Människan skall vara attraktiv, det är självklart. Men en sak har jag lärt mig, trots min ringa ålder och få erfarenheter; när man lär känna någon kan helt plötsligt det otilldragna yttre bli attraktivt. Jag är för ung, jag vet. Men tankar och känslor är ingenting man som människa klarar att förhindra, möjligen kanske dämpa det en aning för att det inte skall stiga en helt åt huvudet. Jag skriver av mig hur jag Tänker, jag behöver göra det ibland, jag måste få göra mig av med allt det som samlas inom mig. Annars har jag faktiskt inte en aning hur jag skall lyckas få bort det, avreagera.
Varför skulle just du vara så speciell, ha det där lilla extra som gör mig knäsvag och blind. Jag tycker om så mycket med dig. Alltifrån dina händer till ditt leende till din röst. Och det är sjukt, jotack, jag vet, jag blir som besatt. Jag kan inte hjälpa det. Men vanligen så visar jag det åtminstone inte utåt, jag håller det för mig själv så hårt det bara går. Du har någonting som skiljer dig från andra. Du har någonting som gör mig tokig.
Jag ogillar starkt att du är just du just nu! Jag var stabil innan, klarsynt och målinriktad. Jag gick stadigt på min lina, hade blicken fäst framåt. Men du, ja, Du får mig att svikta, totalt tappa balansen. Men jag vill inte falla, istället klamrar jag mig fast så hårt det bara går. Det är för mycket. Det är alldeles för mycket.

Och så över till någon/t annat. Något som inte borde skrivas här. Men just nu är det lite svårt att säga det till just Dig.
Jag är uppriktigt ledsen, jag är riktigt ledsen att jag sårade dig. Förlåt mig för det, det var aldrig min mening. Jag är sexton år, jag är osäker, jag har noll livserfarenhet. Kanske jag skyller det på mitt sätt att handla. Jag är rädd. Jag är inte rädd bara för mig egen del, jag är ju rädd för din skull också, för dig. Jag gjorde säkert helt fel, jag gjorde säkert helt fel val. Förlåt. Jag tänker på dig, älskade vän. Men ibland vet jag inte riktigt vart jag har dig, jag vet inte hur jag ska bete mig eller... jag vet faktiskt varken ut eller in. Jag förstår Om du kände dig sviken. Men snälla, det var aldrig min mening. När man blir besviken, arg, ledsen, sårad av någon är det så oerhört svårt att se det ur den andres synvinkel. Men snälla du, för min egocentriska skull, försök. Mitt beslut, möjligen helt fel beslut. Vad kan jag säga..? Jag vill så gärna att du ska försöka förstå, lyssna, PRATA med MIG! Snälla, säg att du hatar mig - om det är det du gör. Snälla, säg att du vill att jag ska vara där - om det är det du vill. Snälla, förlåt mig!
Min vän. Jag älskar dig. Jag älskar dig, syster. Förlåt för att jag sårade dig.
Förlåt för att jag svek dig.


Det är för mycket på en gång just nu.
.. dessutom har jag bränt sönder ansiktet på vårsolen.


gårdagen;

Ah, igår var det verkligen supertrevligt. Kom hem sent och då fullkomligen stöp jag i säng på direkten.
Först grillade vi och därefter spelade något 'träspel' som påminner om vanligt kubb.. eller inte. Jag kom tvåa och Esben vann! .. Det tog ett tag i alla fall och när vi var klara hade det mörknat och blivit ordentligt kyligt. Vi drog oss inåt, fikade, drack kryddthe och kaffe och Kristofer och Johannes hade bakat jättegod äppelpaj. Sedan var det återigen dags att aktivera oss lite. Kristofer fixade fram en halsduk, en basker, ett par handskar, en 200g marabou, gaffel och kniv och så en tärning. Man satt i en ring runt bordet, i tur och ordning slog man tärningen. När någon fick en sexa skulle denne börja klä på sig (halsduken, handskarna, baskern) och sedan skära en ruta choklad. Men om någon hann slå en sexa emellan skulle den istället börja klä på sig och ja, man blev helt exalterad, frustrerad och apatisk. Hur roligt som helst. Föregående kväll bjöd på många skratt och trevligt umgänge. Tack!

Dagarna som följer nu, fram till helgen, ser jag sannerligen inte fram emot. Nationellt i matte och jag kommer att bli tvungen att plugga varendra dag. Det kommer gå åt skogen. Är det något jag verkligen har svårt för så är det matten. Inget illa ment om vår mattelärare, men han är värdelös på att förklara, i alla fall så att jag ska förstå. Mh, det här blir inte roligt, jag skulle verkligen behöva någon sorts extrahjälp.
Sedan ska jag hinna med att plugga inför de tre-fyra spanska delproven kommande vecka och så också rida Mozart. Det här känns inte alltför väl. Blir snart knäpp på alltihop. För lite tid!

kreativitet...

Bara för att jag är så attans påhittig ska jag lägga in en låttext:

Your fingertips across my skin, 
the palm trees swaying in the wind
images
You sang me spanish lullabies,
the sweetest sadness in your eyes
clever trick

I'd never want to see you unhappy,
I thought you'd want the same for me
Goodbye my almost lover
Goodbye my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long my luckless romance
My back is turned on you
I should have known you'd bring me heartache,
almost lovers always do


Den är längre.. men hur som helst grymt bra i alla fall. Jag älskar texten!
Blir nog lite mer uppdatering ikväll kanske, ska nu iväg till ridhuset och sedan
till Arboga och träffa vänner, ska grillas, minsann!jobbigt...

Aldrig tidigare har jag känt mig så kluven, hjälplös och besviken, aldrig någonsin har jag vart så osäker.
Jag skulle kanske kunna tjata på mina föräldrar, böna och be, att få skjuts till bussen var eviga morgon och sedan bli hämtad på eftermiddagen. Men kommer jag verkligen att orka med så långa dagar? Flera byten, oändlig tid innan jag kommer hem och så vidare. Det är verkligen inte lätt. Det är så oerhört svårt att fatta sådana här beslut. Jag känner bara för att lägga mig ned på marken, dunka nävarna mot det kalla parkettgolvet, gråta, skrika, hulka. Ingenting blir bättre av det, jag löser inte några som helst problem på det sättet. Men just nu är allt så hopplöst.
Och om jag nu utesluter media, vad ska jag gå då? Omvårdnad, som jag verkligen inte känner för? Någon 'vanlig' linje som inte gör mig till någonting? Jag orkar inte. Jag är för ung och naiv för att fatta dessa beslut, jag vet inte vad jag vill.
Jag är ganska obeslutsam och velig av naturen, men när jag satt mig in och lagt ned tid på situationen brukar jag inte ha några större svårigheter att klara av att bestämma. Men nu, det är kört. Huvudet värker efter all fundering, jag är trött efter alla de sömnlösa timmar jag vänt och vridit mig, uppgivenheten sköljer ständigt över mig med dess enorma våg.
Snälla, finns det inte någon som kan rädda mig? .. Åtminstone hjälpa mig att reda ut mitt liv...

så vad gör man nu..?

Det här är illa, riktigt illa. Inte bara vanligt illa eller ganska illa, nej, det här är illa i den bemärkelsen att det verkligen är värt att kalla illa. Det gör sannerligen skäl för sitt 'namn'!
Igår var jag med fler på Virginska i Örebro och kollade där, jag uppmärksammade media. Faktum är att media är det som jag hela tiden velat gå, bara det att det känts krångligt att åka till Örebro och att man efter tre år vanligtvis måste plugga vidare. Och så efter igår känner jag verkligen att jag vill gå där, jag vill inte överhuvudtaget gå omvårdnad, det känns så icke- lockande som det bara går. Op har ett bra tag nu inte alls känts rätt, det har kliat i kroppen bara jag tänkt på det. Och så nu har jag äntligen funnit den linjen jag vill gå, så då kan man ju undra; vad är problemet? Det ska jag tala om!
Därifrån jag bor går det vare sig buss eller tåg, det är i stort sett omöjligt att ta sig. Givetvis går det att krångla till det på något sätt, men då kommer hela mina dagar gå åt till att åka buss, tåg och att vänta. Det är det faktiskt inte värt och mitt tålamod kommer inom kort rinna ut. Så vad gör jag nu? Ska jag gå op i alla fall och hoppas att jag blir nöjd? Det finns ingen annan linje i Linde i vilket fall som helst som jag känner att jag vill gå, omvårdnad är ju i så fall det mest "lockande". Och studentlägenhet eller dylikt är inte att tänka på eftersom jag har Mozart.
Det här är verkligen inte roligt. Ångest blandat mef hopplöshet och modfälldhet. Jag vill inte ha det såhär. Varför måste allt vara så svårt?! När jag nu äntligen känner att det är just det här jag vill, varför blir det då såhär? USCH, FY och BLÄ! (det var de mest sofistikerade uttalande jag behagade utföra).
Så, kan inte någon tala om för mig vad jag skall göra? (allt vore så mycket lättare då, slippa bestämma och besluta helt on my own.. fast, är det egentligen något jag kan råda över? en aning kanske..)


sitter i skolan..

Sitter just nu i skolan och har so, inte överdrivet roligt. Sedan blir det engelska och idrott, efter det; helg!
Hur som helst ska jag idag: blada reklam, packa, åka på sadelprovning med Mozart och sedan fort hem, duscha och åka vidare till Emilia.
Ska väl ta och försöka göra lite nytta nu, kan hända.
Fullt upp hela tiden, men det är väl bra... Tjarrå!

Långsamt.

Det här kommer att bli ännu en superseg helg. Jag erbjöd Emilia att följa med mig till Marieberg imorgon för att spendera pengar, jag känner verkligen att jag vill shoppa, och det nu! Men hon hade inga pengar och att gå själv där i flera timmar har jag ingen lust med. Men det vore bra skönt... Får se hur jag gör. Ska kanske ta ner Mozart imorgon en sväng i stübben och longera honom, fortfarande syns det inte till någon sadel. Trist!
Om det inte blir Örebro så kanske jag är så vågad att jag tar en promenad, fixar i stallet och ojojoj vad det låter överdrivet roligt, må jag säga. Nej, jag vill göra något! Jag har så ingen lust att bara sitta här hemma nu igen, så blir det i stort sett varenda helg. FY!
Ahja, det är väl bara att acceptera läget och vara positiv. Jag är ju en sådan positivt lagd person. Och förresten, promenad är nog inte att rekommendera, jag är fortfarande förkyld och min näsa gör ont varje gång jag går utanför dörren.
Idag har jag gjort nationella engelska, hälsat på Mojje ett par timmar, fixat med hästarna och ptja. HÄNDELSERIKT VÄRRE! I vanliga fall brukar jag inte klaga så mycket över den biten, vara ganska nöjd med min sits, men nu känns det bara så överdrivet tråkigt. Jag är sannerligen uttråkad. Ingenting händer. FY!
Jaja.


GLÖM ALLTIHOP.. DET BLIR ÖREBRO MED SAXIN IAF!


igen

Jag tänker uppdatera en gång till bara för att jag har tiotusen känslor som spökar (ni som följt min blogg ett tag vet att jag får sådana infall då och då, känner behov av att få skriva av mig).
Jag tycker så mycket om dig. Och det är inte roligt, jag vill det inte ens. Det är så typiskt att man i den här löjliga genomfartsåldern måste tänka och känna så förbaskat mycket, är det verkligen nödvändigt? Det är något jag inte kan sätta fingret på, något som är omöjligt att peka ut, som får mig att känna såsom jag gör för dig. Egentligen är du precis som alla andra, värre än alla andra, men jag kan inte förhindra det. Det är sjukt. Jag ogillar't! Det är inte min grej att bli sådär blödigt förälskad, blåögd, rentav löjlig. Jag hatar att det killar i magen, att mitt hjärta slår hårdare, när jag ser dig. Det är så dumt och naivt att jag blir illamående. Det är inte sådan jag vill vara, emot alla mina lagar och principer. Fy för att vara tonåring, fy för att vara ung och känsloladdad, fy för hormoner, fy för mens, fy för vinter och fy för lera (det hade egentligen inte med saken att göra).
Nyss, jag såg en bild... en enstaka liten bild och med detsamma kändes det som halva jag gick i krasch. Hur töntigt är inte det? Men det var ett missförstånd, jag som inte hade ögonen tillräckligt öppna. Jag blir trött på mig själv. När ska jag få bli vuxen? Jag har inte tid med den här idiotin!

sjukling

Jag är förkyld, feber, snorig, ont i halsen, hosta, nyser, hela kittet! Jag har inte riktigt tid med det här, men dessvärre finns det inga valalternativ. Får se om det blir någon skola imorgon, beror på febergraden ikväll.
Det underliga när man är förkyld är att kroppen blir så vätskdrivande, är konstant kissnödig. Dricker ett glas te, kissnödig, går på toa, dricker te, hinner knappt ta en mun innan jag återigen är kissnödig. Varför är det så? Visst skulle jag kunna googla och undersöka saken närmare, men det är slöseri på tid.
Ingen ork för någonting. Gick ut vid lunch och skulle ge hästarna hö plus hämta posten. Resultat: Hosta som på kuppen nästa kvävde mig och anfåddheten femtiotvå gånger värre än i vanliga fall. I natt hade jag dessutom feberdrömmar (skulle jag tippa iaf, tror minsann att det finns något som heter så...), underliga drömmar, vände och vred mig ett flertal varv.
Med andra ord; tyck synd om mig, ge mig medlidande! (visst är det ungefär det intrycket man får av dagens text..?)

Jag har faktiskt fixat lite skolarbete också, gjorde klart mitt bokomslag.. jag är nojd (det är någon som inte är missnojd - källa : parlamentet) Ska nog för säkerhets skull också plugga lite elektronik.

Nej, ha det bra!

tetisdag

Idag har jag sörplat te i stort sett hela dagen, har minst druckit ett par liter, vilket jag tror är en bidragande orsak till mina sömnsvårigheter. Jag åkte hem vid lunch, min hals värkte och huvudet dunkade, för en gång skull är jag till och med sjuk på riktigt. Har till störst del suttit här och skrivit, druckit te, men var också ut en sväng och hjälpte mamma att ta in hästarna. Så skulle jag gå och lägga mig för en stund sedan, eller ja, för drygt en och en halvtimme sedan, vände och vred mig tvåtusen varv. Till sist var det bara att konstatera att jag kan inte sova, hur gärna jag än vill. Delvis är jag inte jättetrött (men det har iofs aldrig hindrat mig tidigare) men så ligger jag och stressar upp mig, efter en stund är det rena paniken som brottas med mig. Jag har tusen tankar inom mig som ständigt ploppar upp, omöjligt att stoppa. Dessa innehåller bland annat: hur jag ska hinna med Mozart så mycket som behövs, kommande läxor och läxor som jag inte har gjort som jag borde ha gjort, osv osv osv (de mesta tänker jag inte skriva här, det är både simpelt och rentav löjligt, jag rår bara inte för't!) Nästa problem är att jag kan inte sova med stängd mun, för då kvävs jag, nästäpphet - kallas det. Jag kan inte sova med öppen mun för att då torkar halsen igen och svider riktigt illa. Jag menar, vad gör man då? Usch, nej, det här är inte roligt. Jag skulle behöva både nässpray och lugnande, det är ju på gränsen till ångest.
För övrigt fick jag veta att jag preliminärt kom in på båda de linjer jag sökt, känns bra, även om jag kanske inte är direkt överraskad.
Jag behöver verkligen vara i skolan nu, så mycket grejer den här veckan som måste göras. Och så blir jag sjuk... varför just nu? Varför kunde de inte ha kommit lite mer lägligt? Men det är ingen idé att bli förvånad, tur har aldrig vart min starka sida. Jag får väl helt enkelt fortsätta dricka mitt te...

GodnattGodnatt!


RSS 2.0